Παπαπέτρου και Νέντοβιτς μένουν ΟΑΚΑ, ακολουθούν οι επόμενοι

 Η αρχή της νέας εβδομάδας έφερε άμεσες εξελίξεις στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, όπου οι βασικοί παίκτες στις θέσεις «2» και «3» θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την ομάδα. Ανακοινώθηκε ήδη η συμφωνία με τον Νέντοβιτς.

Στο θέμα του 27χρονου αρχηγού του Παναθηναϊκού, τα δεδομένα είχαν αναλυθεί. Η πρώτη του προτεραιότητα ήταν η ανανέωση, οι εγγυήσεις για την αγωνιστική κατεύθυνση φαίνεται να τον έπεισαν, ενώ είδηση της τελευταίας στιγμής αποτελεί το γεγονός ότι μπήκε όρος για το ΝΒΑ, ο οποίος όμως ενεργοποιείται εάν στον Παναθηναϊκό καταβληθεί το μεγάλο ποσό του 1εκ. ευρώ. Μάλιστα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναμένεται να συνεχίσει στο ΟΑΚΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μιας και το νέο του συμβόλαιο θα είναι τριετές, με τη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο του 2018 να αποτελεί μια οψιόν για την τελευταία χρονιά.

Όσον αφορά τον Νεμάνια Νέντοβιτς, η περιπέτεια με τον κορωνοϊό που δεν του επέτρεψε για μήνες ούτε να προπονηθεί, πήγε πίσω τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση. Φαίνεται όμως ότι το τέλος ήταν αίσιο, μιας και η ομάδα έφτασε και με αυτόν σε συμφωνία εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Ο Νέντοβιτς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχε υπογραμμίσει την εκτίμησή του για τη στήριξη της ομάδας στο πρόσωπό του, καθώς και την επιθυμία του να στεριώσει στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Πρίφτη αποφάσισε να κάνει δεκτή την επιθυμία του παίκτη και του προσέφερε συμβόλαιο συνεργασίας έως το 2023.

Με αυτές τις κινήσεις ο Παναθηναϊκός κατάφερε την ίδια μέρα να εξασφαλίσει δύο από τις περσινές σταθερές του, τη στιγμή που έχασε σε πρώτη φάση τον Ντίνο Μήτογλου από την Αρμάνι Μιλάνο. Πέρα από τις δύο ανανεώσεις, αυτές τις μέρες του Ιουλίου αναμένεται να ξεκαθαριστεί ποιους ξένους θα πάρει η ομάδα στις θέσεις που έχει κενό (1 και 4 κυρίως), καθώς και ποιους εκ των Μποχωρίδη, Κασελάκη και Μαντζούκα θα κρατήσει για συμπληρωματικούς ρόλους. Υπενθυμίζουμε ότι το έτερο «βαρύ χαρτί» της ομάδας εκτός των Νέντοβιτς-Παπαπέτρου, ο Μάριο Χεζόνια, δηλώνει δημοσίως ότι επιθυμεί να μείνει, και ότι αναμένει η περίπτωσή του να ξεκαθαρίσει αργότερα από τους άλλους παίκτες, δηλαδή τον Αύγουστο. Σε αντίθεση με τις σημερινές ανανεώσεις, για να κρατήσει τον Κροάτη ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να καταβάλλει τα.... χιλιοειπωμένα 400χιλ ευρώ ως ρήτρα στη Μπαρτσελόνα.

Τέλος, μην σας προκαλέσει έκπληξη εάν και οι πρώτες δύο μεταγραφές ξένων της ομάδας ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.