Δεκτή η ένσταση του Παναθηναϊκού, μετράει το καλάθι της Ριντ!

Το Μονομελές της ΚΕΔ διαβουλεύτηκε σήμερα και αποφάσισε: η ένσταση του Παναθηναϊκού ήταν βάσιμη και έγινε δεκτή!

Η μεγάλη δικαίωση επαφίεται στο σκεπτικό του ότι οι διαιτητές χρησιμοποίησαν παράτυπα μετά τη λήξη του αγώνα το... ζωντανό βίντεο της μετάδοσης στο YouTube, ώστε να αλλάξουν την απόφαση που πάρθηκε στο παρκέ τη στιγμή του σουτ της Ριντ. Μια απόφαση που μετρούσε το καλάθι κανονικά ως εμπρόθεσμο, και πλέον η ΚΕΔ αποφάσισε ότι είναι έγκυρη.

Συγκεκριμένα, ο διαιτητής Καλδίρης μέτρησε το καλάθι του Παναθηναϊκού στη λήξη του αγώνα, σε μία πραγματικά οριακή φάση, όμως στη συνέχεια η διαιτητική τριάδα δίστασε να στείλει έτσι το ματς στην παράταση, και εν τέλει ακύρωσε το καλάθι κρατώντας το σκορ στο 72-70 υπέρ του Ολυμπιακού. Όμως, η απόφαση αυτή πάρθηκε με υλικοτεχνικά μέσα που όχι μόνο απαγορεύονται από τον κανονισμό της ΚΕΔ, αλλά αποδείχτηκαν και αναξιόπιστα, μιας και τα χρονόμετρα της μετάδοσης (ανεπίσημο) και της γραμματείας του γηπέδου (επίσημο) ήταν ασυγχρόνιστα για περίπου ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο, με τα... κρίσιμα δέκατα να μην υπάρχουν καν στο χρονόμετρο της μετάδοσης!

Άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που οι διαιτητές προσπάθησαν να ακούσουν την κόρνα της γραμματείας από τη μετάδοση στo YouTube και... αγνόησαν τον σπίκερ του Ολυμπιακού που κήρυττε ότι στο χρονόμετρο της μετάδοσης ο χρόνος είχε τελειώσει, κάτι που ουδεμιά σημασία είχε. 

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα καταθέσει έφεση εναντίον αυτής της απόφασης, που στέλνει το σκορ στο 72-72. Η ολομέλεια της ΚΕΔ αναμένεται να συνεδριάσει για το ίδιο ζήτημα αύριο Δευτέρα (17/5), ενώ είναι δεδομένο ότι ο τελικός που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα (16/5) στο κλειστό της Λεωφόρου αναβάλλεται επ' αορίστον.

Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.