Παναθηναϊκή πρωτιά σε νεανικό και γυναικείο φίλαθλο κοινό! (pics)

Πρώτος σε νέους οπαδούς και γυναίκες είναι ο Παναθηναϊκός, με την «ψαλίδα» από τον Ολυμπιακό να είναι πάρα πολύ κλειστή.


Η εκπομπή «Total Football» παρουσίασε μια μεγάλη έρευνα για το ποδόσφαιρο, σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα και δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός είναι τόσο μεγάλο μέγεθος, που η κακή περίοδος που περνάει τα τελευταία χρόνια δεν έχει επίπτωση στον κόσμο του.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, ο Παναθηναϊκός αποτελεί την δεύτερη δημοφιλέστερη ομάδα στην Ελλάδα, με την διαφορά από τον Ολυμπιακό να είναι πολύ μικρή. Συγκεκριμένα, το «Τριφύλλι» συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 28% των «ερυθρόλευκων», που κυριαρχούν όλα αυτά τα χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός κυριαρχεί φυσικά στην ηλιακή ομάδα 45-64, εκεί όπου συγκεντρώνει το 33%, έναντι του 20% του Ολυμπιακού! Γεγονός απόλυτα λογικό, με δεδομένο πως οι άνθρωποι αυτοί γαλουχήθηκαν με τα εκπληκτικά επιτεύγματα του «Τριφυλλιού» και επομένως υποστηρίζουν την ομάδα.

Λιγότερο αναμενόμενο όμως είναι το ότι ο Παναθηναϊκός προηγείται και στις ηλικίες 17-24, παρ' ότι τα τελευταία χρόνια οι «πράσινοι» διανύουν μια κάκιστη περίοδο, χωρίς τίτλους ή ευρωπαϊκές πορείες. Το μεγαλείο του συλλόγου ωστόσο είναι τέτοιο δεν σταματούν να «γεννώνται» νέοι φίλοι του «Τριφυλλιού».

Τέλος, εντυπωσιακή είναι η κυριαρχία του Παναθηναϊκού και στο γυναικείο κοινό, αφού το 33% των γυναικών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό, ενώ ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 29%. 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της έρευνας:Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.