Μόνο μην περάσει το τραίνο από πάνω μας

Άλλη μια συνέντευξη για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης που διαφημίστηκε... πανηγυρικά αλλά τελικά δημιούργησε περισσότερους προβληματισμούς, απ' ότι τα ερωτήματα στα οποία απάντησε. Κι αυτό γιατί τέθηκαν πλέον σε αμφιβολία πράγματα που θεωρούσαμε -μάλλον λανθασμένα- δεδομένα όλο αυτό το διάστημα. Όλα εναντίον του Παναθηναϊκού βέβαια.


Ας ξεκινήσουμε όμως από τα ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν. Ξεκαθαρίστηκε λοιπόν πως το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα είναι κυριότητας του Δήμου Αθηναίων, το οποίο θα παραχωρηθεί χωρίς αντάλλαγμα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, με την «πράσινη» ΠΑΕ να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα λειτουργίας. Όσον αφορά την χωρητικότητα, δεν υπήρξε κάποια επιπλέον πληροφορία, αφού το «μέχρι 40.000 θέσεις» εξακολουθεί να ισχύει, χωρίς μάλιστα κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο τελικός αριθμός θα τείνει περισσότερο στο 30 χιλ. ή στο 40 χιλ.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα ειπώθηκαν για τα έσοδα και τις εμπορικές χρήσεις του γηπέδου. Ο Δήμαρχος Αθηναίων λοιπόν επιβεβαίωσε πως αυτά θα είναι αντικείμενο μίσθωσης, ανέφερε όμως ότι «εδώ έχουμε και το ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο κι εμείς οφείλουμε να λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια και να είμαστε απολύτως σύννομοι», όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό που θα δίνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να καρπώνεται εκείνη τα έσοδα.

Η διατύπωση αυτή δημιουργεί ερωτηματικά, αφού είναι πιθανό να «δείχνει» διεξαγωγή διαγωνισμού, στον οποίον μπορεί να συμμετάσχει και κάποιος άλλος εκτός της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα μπορούσε να υπάρξει λοιπόν το παράδοξο να εισπράττει κάποιος τρίτος όλα τα έσοδα από το γήπεδο που θα αγωνίζεται το «Τριφύλλι»; Κανείς δεν ξέρει...

Για το χρονοδιάγραμμα, ο Κώστας Μπακογιάννης φάνηκε απόλυτα αισιόδοξος πως όλα θα τελειώσουν στην ώρα τους, δίχως να υπάρχουν καθυστερήσεις και αποκλίσεις από τα όρια που περιγράφονται στο MoU που έχουν συνυπογράψει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Η ίδια βεβαιότητα εκφράστηκε και για την χρηματοδότηση του γηπέδου, με τον Δήμαρχο να τονίζει πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα απαιτούμενα χρήματα.

Το... ζουμί όμως είναι σε δύο άλλες ερωτήσεις, οι οποίες προκάλεσαν «πάγωμα» σε κάθε φίλο του Παναθηναϊκού που παρακολούθησε την συνέντευξη. 

Ενώ λοιπόν μέχρι σήμερα έμοιαζε αυτονόητο ότι η παραχώρηση του γηπέδου θα γίνει για 99 χρόνια, ακούστηκε η ερώτηση «Η παραχώρηση θα γίνει για 49 ή 99 χρόνια;». Για πρώτη φορά ακούστηκε το ενδεχόμενο παραχώρησης για 49 (!) χρόνια, με τον Κώστα Μπακογιάννη να ΜΗΝ το διαψεύδει! «Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω αφού ολοκληρωθούν οι συμφωνίες», «στόχος μας είναι να υπάρξει παραχώρηση για όσο περισσότερο γίνεται» και γενικά απαντήσεις διπλωματικές, που δεν εξέπεμψαν καμία σιγουριά!

Αντίστοιχα ήταν τα πράγματα και σε ερώτηση για το γκρέμισμα της Λεωφόρου. Ο Δήμαρχος ΔΕΝ επιβεβαίωσε πως πρώτα θα ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό και μετά θα γκρεμιστεί η ιστορική έδρα του «Τριφυλλιού». Αντ' αυτού ανέφερε πως «υπάρχει πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας», «πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε», «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για αυτή την κουβέντα». 

Εν κατακλείδι, σήμερα μάθαμε ότι μπορεί η παραχώρηση να είναι για λιγότερα από 99 χρόνια, ότι μπορεί η Λεωφόρος να γκρεμιστεί και πριν την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στον Βοτανικό και ότι υπάρχει έστω και το... ενδεχόμενο, να μην καταλήξουν στην ΠΑΕ τα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις του γηπέδου. 

Τελικά, μάλλον γίναμε σοφότεροι...


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.