Απαιτεί το... αυτονόητο ο Ερασιτέχνης!

Την δέσμευση πως η Λεωφόρος θα γκρεμιστεί μόνο εφόσον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό θα απαιτήσει από τον Κώστα Μπακογιάννη ο Τάκης Μαλακατές.


Αμέσως μετά την συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, από αυτήν εδώ την γωνιά επεσήμανα τους δύο μεγάλους προβληματισμούς που προέκυψαν, για τα πράγματα τα οποία θεωρούσαμε -μέχρι προχτές- δεδομένα αλλά αποδείχθηκε από τα λεγόμενα του Δημάρχου Αθηναίων πως είναι μετέωρα.

Το ένα είναι η διάρκεια της παραχώρησης του γηπέδου και των εγκαταστάσεων στον Παναθηναϊκό, αφού για πρώτη φορά ακούστηκε το «49 χρόνια» αντί των 99 που γνωρίζαμε. Το δεύτερο είναι το γκρέμισμα της Λεωφόρου.

Κι αυτό γιατί ο Κώστας Μπακογιάννης ΔΕΝ επιβεβαίωσε πως πρώτα θα ολοκληρωθούν όλες οι εγκαταστάσεις και μετά θα γκρεμιστεί η ιστορική έδρα του «Τριφυλλιού», αλλά με εκφράσεις όπως «υπάρχει πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας», «πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε», «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για αυτή την κουβέντα»… ντρίμπλαρε την ερώτηση.

Δύο ημέρες μετά, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός -σύμφωνα με την «LiveSport»- απαιτεί ξεκάθαρα την αφαίρεση της «θολής» παραγράφου του MoU και την ΔΕΣΜΕΥΣΗ όλων πως πρώτα θα ολοκληρωθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον Βοτανικό και μετά θα ξεκινήσει το γκρέμισμα της Λεωφόρου. Την Παρασκευή έλαβε χώρα η συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη, την Κυριακή έρχεται το αίτημα του Παναθηναϊκού.

Ας λειτουργήσει η εξέλιξη αυτή ως μάθημα, ώστε να αντιληφθούμε όλοι ότι μόνο όσο διεκδικούμε πράγματα θα κερδίζουμε. Κοινός μας στόχος είναι το συμφέρον του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Όχι του Δήμου Αθηναίων, ούτε κανενός άλλου. Ας πιέσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση και ας σταματήσουμε να βλέπουμε ως «εχθρούς» ως δεν συμβιβάζονται και παλεύουν -ο καθένας με τον τρόπο του- για τους καλύτερους δυνατούς όρους και τις βέλτιστες συνθήκες για το μέλλον του Συλλόγου.

Παραθέτουμε και την Παράγραφο 8 του Άρθρου 6 του MoU:

«Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Περιοχής Ανάπλασης II, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την κατεδάφιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης I, εκτός εάν ύστερα από απόφαση των αρμόδιων οργάνων του Σωματείου Π.Α.Ο. κριθεί ότι είναι προς όφελος του Σωματείου η διαφοροποίηση του χρονισμού των επιμέρους φάσεων ολοκλήρωσης και υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης έγγραφης σύμφωνης γνώμης της ΑΕΠ Ελαιώνα.».

Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε πως αυτό που ζητάει ο Ερασιτέχνης δεν πρόκειται ουσιαστικά για κάποια... διεκδίκηση αλλά για απλή εφαρμογή του ισχύοντος νόμου και του Προεδρικού Διατάγματος.

Γιατί παρά τα όσα υπογράφηκαν στο MoU, τόσο το Προεδρικό Διάταγμα της Διπλής Ανάπλασης, όσο και ο Νόμος 4117/2013 ορίζουν ρητά πως η Λεωφόρος μπορεί να γκρεμιστεί μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των εγκαταστάσεων στον Βοτανικό.Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.