Το «πράσινο» ΟΑΚΑ δεν μπορεί να λέγεται «Νίκος Γκάλης»!

Εφόσον ο Παναθηναϊκός καταφέρει να πάρει το κλειστό του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 50 χρόνια, η πρώτη του κίνηση θα πρέπει να είναι η αλλαγή του ονόματός του! Γράφει ο Στέφανος Αλαφάκης.


Ένα από τα πιο «φλέγοντα» ζητήματα στην παναθηναϊκή επικαιρότητα είναι οι προχωρημένες συζητήσεις ανάμεσα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και την Κυβέρνηση, με σκοπό την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ για 50 χρόνια στο «Τριφύλλι».

Εφόσον υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία, ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην έδρα του. Αλλαγές τόσο αισθητικές, όσο και με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση της εγκατάστασης, για να προκύψουν οφέλη για τον Σύλλογο.

Εκτός από όλα αυτά όμως, υπάρχει μια ακόμα κίνηση στην οποία θεωρώ πως θα πρέπει να προβούν οι «πράσινοι». Κι αυτή δεν είναι άλλη από την αλλαγή του ονόματος του κλειστού, το οποίο φέρει αυτή την στιγμή την ονομασία «Νίκος Γκάλης».

Ο Νίκος Γκάλης ήταν πράγματι ένας εκ των δύο κορυφαίων Ελλήνων παικτών, ίσως και ο κορυφαίος. Αδιαμφισβήτητα ενέπνευσε πάρα πολλά παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και γενικά αξίζει όλη την αναγνώριση που έχει.

Παρ' όλα αυτά, το ΟΑΚΑ είναι ένα... άσχετο γήπεδο με τον ίδιο. Τα καλύτερα πράγματα της καριέρας του τα έκανε στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη, του οποίου το κλειστό ονομάζεται ήδη «Nick Gallis Hall». Είναι λοιπόν υπερβολή που δόθηκε το όνομά του και σε δεύτερο γήπεδο, στο οποίο δεν μεγαλούργησε ποτέ ο ίδιος.

Θα ήταν σαφέστατα πολύ πιο λογικό να ονομαστεί «Νίκος Γκάλης» το ΣΕΦ, εκεί όπου ο «Γκάνγκστερ» ήταν ο MVP της Εθνικής στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το ΟΑΚΑ όμως, ένα γήπεδο που έχει συνδεθεί 100% με τον Παναθηναϊκό, πρέπει να φέρει άλλο όνομα. Και εφόσον περάσει κι επίσημα στα χέρια του «Τριφυλλιού», αυτό επιβάλλεται!

ΥΓ. Όσον αφορά τώρα το όνομα που θα μπορούσε να δοθεί σε ένα «πράσινο» ΟΑΚΑ, σίγουρα τα «Φραγκίσκος Αλβέρτης» και «Δημήτρης Διαμαντίδης» φαντάζουν απόλυτα λογικά. Οι δύο «θρύλοι» σου Συλλόγου βρίσκονται βέβαια αυτή την στιγμή στην διοίκηση, πράγμα που κάνει μάλλον απίθανη μια τέτοια εξέλιξη. Μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να ήταν το «Αφοί Γιαννακόπουλοι». Κάτι στο οποίο νομίζω ότι συμφωνεί κάθε φίλος του Παναθηναϊκού.


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.