Τελικά, πόσο «εντός προγράμματος» είναι όλα και πόσο εξασφαλισμένη είναι η χρηματοδότηση;

Κόντρα στις εξαγγελίες του Γενικού Γραμματέα του Δήμου περί εξασφαλισμένης χρηματοδότησης για το γήπεδο και την Διπλή Ανάπλαση, η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι... λίγο διαφορετική.


Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα, ο Αλέξανδρος Τσιτσιάμης (Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων) εμφανίστηκε σε διαδικτυακή εκπομπή απόλυτα βέβαιος πως η χρηματοδότηση για το ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι απόλυτα εξασφαλισμένη, μετά το σημερινό αίτημα του Δήμου.

Το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ όμως... σκάλισε λίγο το θέμα και σας παρουσιάζει ποια είναι τα δεδομένα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μοιάζουν τόσο ενθαρρυντικά όσο υποστηρίζει η δημοτική αρχή.

Καταρχάς το αίτημα του Δήμου Αθηναίων είναι προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την εκταμίευση 89 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος όμως δεν έχει υπογράψει το MoU της Διπλής Ανάπλασης και γενικά δεν έχει έως τώρα την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση και φυσικά την παραμικρή... υποχρέωση να διαθέσει πόρους. Το ίδιο δημοσίευμα μάλιστα αναφέρει πως ο ετήσιος προϋπολογισμός του Υπουργείο ανέρχεται σε 760 εκ ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το αίτημα ζητάει ουσιαστικά το 12% του προϋπολογισμού αυτού.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η οποία δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου (με αριθμό πρωτοκόλλου 079264) δεν περιλαμβάνεται πουθενά το αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε απλά λόγια, ενώ η πλευρά του Δήμου τονίζει πως όλα προχωρούν βάσει προγραμματισμού, φαίνεται πως τελευταία στιγμή προστέθηκε το αίτημα αυτό εκτός Ημερήσιας Διάταξης, ώστε να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή.

Φυσικά προκαλεί απορία πως γίνεται όλα να πηγαίνουν ακριβώς όπως ήταν προγραμματισμένα, αλλά τελικά οι πόροι για το γήπεδο να αναζητούνται σε ένα Υπουργείο που δεν είχε έως σήμερα την παραμικρή εμπλοκή με το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης και μάλιστα το αίτημα να μπαίνει... τελευταία στιγμή για συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή.

Είναι βέβαια αυτονόητο πως και να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή το αίτημα (που θα γίνει), δεν προκύπτει από πουθενά η βεβαιότητα πως αυτό θα γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Πως είναι άλλωστε δυνατό να θεωρούμε βέβαιο ότι θα δαπανηθεί το 12% του ετήσιου προϋπολογισμού του Υπουργείου αυτού για να ένα έργο στο οποίο μέχρι τώρα δεν έχει καμία ανάμειξη και καμία δέσμευση;

Το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ θα συνεχίζει να παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα σας ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη για το πιο σημαντικό ζήτημα του Παναθηναϊκού.


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.