Όταν όλη η Αθήνα γιόρταζε για το καμάρι της, τον Παναθηναϊκό! (pics)

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός σκοπεύει να ζητήσει από τον Δήμο την φωταγώγηση του Παναθηναϊκού Σταδίου στα πράσινα στα γενέθλια του «Τριφυλλιού». Κάποτε, θεωρούνταν αυτονόητες οι κινητοποιήσεις όλης της πόλης για τις επιτυχίες του μεγαλύτερου συλλόγου της.


Μετά την φωταγώγηση του Παναθηναϊκού Σταδίου στα πράσινα για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, ο ιστορικός του «Τριφυλλιού», Αριστοτέλης Μπενόγλου, πρότεινε στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη να υπάρξει μια αντίστοιχη δράση στα γενέθλια του συλλόγου.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση, με τον Τάκη Μαλακατέ να συμφωνεί και να τονίζει πως θα απαιτήσει κάτι τέτοιο από τον Δήμο. Το μόνο αρνητικό σε όλα αυτά είναι πως... θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο ότι ο Δήμος γιορτάζει τα γενέθλια του μεγαλύτερου συλλόγου της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας. 

Κάποτε μάλιστα ήταν. Το μακρινό 1961, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε ένα δεύτερο συνεχόμενο Πρωτάθλημα, επικρατώντας μάλιστα στην τελευταία αγωνιστική με 1-0 του Ολυμπιακού. Ποια ήταν η συνέχεια;


Διαδηλώσεις σε όλη την πόλη, λάβαρα και πλακάτ στους δρόμους, σημαιοστόληση των συνοικιών και η μπάντα του Δήμου να παιανίζει! Όλη η Αθήνα στα πράσινα, για να γιορτάσει μια ακόμα επιτυχία του «καμαριού» της.


«Λαοθάλασσα» στους Αμπελοκήπους, οι γειτονιές της Αθήνας σείστηκαν από τις εκδηλώσεις, η κυκλοφορία διακόπηκε, στο Μουσείο, στο Πεδίο, στη Χέυδεν πανηγύρια, στις ηλεκτρικές κολώνες λάβαρα Παναθηναϊκού μαζί με ελληνικές σημαίες, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων στην διασταύρωση Φ. Νέγρη και Επτανήσου, αυτοκίνητα σημαιοστολισμένα, βεγγαλικά, οπαδοί που δεν σταμάταγαν να τραγουδάνε το «Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκέ μεγάλε και τρανέ»!


50 χρόνια μετά και πρέπει ο Παναθηναϊκός να ζητήσει το πιο... απλό πράγμα, για την ημέρα των γενεθλίων του...


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.