Κι όμως, το χρονοδιάγραμμα ΔΕΝ τηρείται

Την στιγμή που άπαντες διαβεβαιώνουν ότι όλα λειτουργούν βάσει χρονοδιαγράμματος, το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ υπενθυμίζει πως το πρώτο deadline πέρασε... χωρίς να έχει γίνει τίποτα από όσα έπρεπε!Όλα αυτά είναι φυσικά αδιαμφισβήτητα γεγονότα που δείχνουν ότι σαφώς και υπάρχει κινητικότητα. Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι το σχόλιο όλων όσοι τοποθετούνται για το ζήτημα αυτό (Δήμαρχος Αθηναίων, Υπουργός Ανάπτυξης, ΓΓ Δήμου), οι οποίοι αναφέρουν σε κάθε τόνο πως όλα λειτουργούν ακριβώς με βάση τον αρχικό προγραμματισμό.

Το MoU ωστόσο που έχει υπογραφεί, έχει ένα deadline το οποίο έχουμε περάσει μέχρι σήμερα. Την 30η Μαρτίου (την χτεσινή δηλαδή ημέρα), μέχρι την οποία έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διμερείς συμβάσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές. Το ρεπορτάζ ωστόσο και η πληροφόρηση λέει πως καμία εξ' αυτών δεν έχει προς το παρόν υπογραφεί.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Όχι και πάρα πολλά, αφού στο ίδιο MoU αναφέρεται σε επόμενο Άρθρο ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου. Αν μέχρι τότε δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις, τότε όποιο μέλος επιθυμεί μπορεί να απεμπλακεί αζημίως από τις συμφωνίες. Μέχρι τότε, δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα.

Δεν γίνεται όμως να μην επισημανθεί, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας, ότι είναι άτοπο να διαλαλείται πως όλα λειτουργούν εντός χρονοδιαγράμματος, όταν οι μοναδικές ενέργειες που προβλεπόταν να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι χτες, δεν έχουν γίνει. Χωρίς αυτό φυσικά να προδικάζει τίποτα για το μέλλον.

Το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ θα συνεχίζει να παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα σας ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη για το πιο σημαντικό ζήτημα του Παναθηναϊκού.

Παραθέτουμε τα δύο σχετικά Άρθρα του MoU:

ΑΡΘΡΟ 12

1.Τα Συμβαλλόμενα Μέρη δηλώνουν ότι σε εκτέλεση του παρόντος και με την επιφύλαξη των ειδικότερα οριζομένων σε αυτό, θα συνάψουν τις επιμέρους διμερείς ή και πολυμερείς συμβάσεις μεταξύ τους ή με όσους έλκουν εξ αυτών δικαιώματα έως τις 30.3.2021.

ΑΡΘΡΟ 14

2.Σε περίπτωση όμως που δεν υπογραφούν οι αναγκαιούμενες κατά περίπτωση διμερείς ή πολυμερείς συμβάσεις εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων και σε κάθε περίπτωση έως την καταληκτική ημερομηνία της 30.6.2021, τα Συμβαλλόμενα Μέρη δύνανται να αποδεσμευθούν από το παρόν μνημόνιο αζημίως και χωρίς να δύνανται να εγείρουν κάποια αξίωση έναντι των υπόλοιπων Συμβαλλομένων Μερών για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει έως την αποδέσμευσή τους από το παρόν στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης, εκτός εάν εν τω μεταξύ κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα συμφωνηθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας.


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.