Ρικ Πιτίνο: Γιατί Ορτέζ και όχι Παναθηναϊκός;

Η είδηση του ενδιαφέροντος του Ρικ Πιτίνο για την αγορά της γαλλικής Ορτέζ δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται προς πώληση από το περασμένο καλοκαίρι. Το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ αναλύει.


Όπως έγινε γνωστό, ο Ρικ Πιτίνο μαζί με τους Τζαμάλ Μάσμπερν και Στου Τζάκσον βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της γαλλικής Ορτέζ, κάτι που αποτελεί... το πρώτο βήμα του φιλόδοξου πρότζεκτ τους.

Μιλώντας στο «gazzetta», ο Αμερικανός τεχνικός αποκάλυψε πως αποτελεί μέλος ενός γκρουπ που θέλει να επαναφέρει τους Σιάτλ Σουπερσόνικς στο NBA, αποκτώντας όμως πρώτα την σχετική εμπειρία μέσα από τα ευρωπαϊκά παρκέ.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως τα ποσά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού παίζουν σε... άλλα επίπεδα, με την μέση αξία ενός franchise να ανέρχεται στα 2.1 δις ευρώ (!), όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «Forbes», τον Φεβρουάριο του 2020.

Με δεδομένη λοιπόν την πρόθεση για επένδυση τεράστιων ποσών και την επιθυμία απόκτησης της σχετικής εμπειρίας, δημιουργία εύλογα ερωτηματικά η επιλογή της Ορτέζ αντί του Παναθηναϊκού, που αποτελεί το μοναδικό τεράστιο franchise του ευρωπαϊκού μπάσκετ που βρίσκεται προς πώληση.

Τα 25 εκ. που έχει θέσει ως τιμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος -και ενδεχομένως να μπορούν και να... κατέβουν με διαπραγματεύσεις- δεν φαντάζουν ποσό ικανό να αποθαρρύνει μια τέτοια ομάδα ανθρώπων, με τέτοιες φιλοδοξίες. Και η άριστη σχέση του 68χρονου «Hall of Famer» με τον «DPG» θα έκαναν ακόμα πιο λογική την επιλογή του τριφυλλιού.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως και κατά την παρουσία του στον «πράσινο» πάγκο, ο Πιτίνο είχε καταστήσει σαφές πως έχει τις γνώσεις και τον τρόπο να αλλάξει επίπεδο το τριφύλλι, ως οργανισμό. Είχε αναφερθεί στο γήπεδο, τους χώρους προπόνησης και αρκετά ακόμα ζητήματα, έχοντας πλήρη εικόνα των αναγκών της ομάδας αλλά και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο του παγκοσμίου μπάσκετ.

Ακόμα και σε πρακτικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται αυτή την στιγμή σε μια κλειστή Λίγκα με φορμάτ που θυμίζει αρκετά αυτό του NBA. Σίγουρα αποτελεί πολύ πιο «κοντινό» περιβάλλουν με αυτό της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, σε σχέση με το γαλλικό πρωτάθλημα όπου αγωνίζεται η Ορτέζ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ρικ Πιτίνο ρωτήθηκε για το εν λόγω ζήτημα, τονίζοντας πως επειδή βρίσκεται στην Εθνική Ελλάδος δεν θα μπορούσε να αγοράσει τον Παναθηναϊκό. Η λογική πάντως λέει πως αυτό από μόνο του, δεν αποτελεί αρκετό λόγο. Εξάλλου δεν τον εμπόδισε από το να καθίσει στον πάγκο του τριφυλλιού κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν.


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.