Γι' αυτό ακριβώς ήρθε το VAR!

Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ από το VAR στην Ριζούπολη. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός ΘΑ ΑΔΙΚΟΥΤΑΝ -όπως συνέβαινε τόσα χρόνια- αν ΔΕΝ υπήρχε το VAR! Γράφει ο Στέφανος Αλαφάκης.


Τα όσα έγιναν στην Ριζούπολη είναι πραγματικά απίστευτα. Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά, προηγήθηκε με ένα τυχερό γκολ και έκτοτε είδε το VAR να ακυρώνει 2 πέναλτι και 1 γκολ του Απόλλωνα.

Μια ματιά στο διαδίκτυο μας φέρνει μπροστά σε δεκάδες σχόλια περί εύνοιας του Παναθηναϊκού. Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Και όλα αυτά γιατί όλοι στέκονται στους αριθμούς και τις λεζάντες. «Ακυρώθηκε γκολ», «πήραν πίσω 2 πέναλτι».

Κανείς δεν στέκεται στην ουσία. Ποια είναι αυτή; Στο πρώτο πέναλτι, υπάρχει καθαρό χέρι του επιθετικού. Στο γκολ υπάρχει οφσάιντ. Η μόνη φάση στην οποία ίσως διαμαρτύρεται δικαίως ο Απόλλωνας, είναι αυτή του δεύτερου πέναλτι.

Αντίστοιχα όμως, ο Παναθηναϊκός μπορεί να διαμαρτύρεται για την ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη στον Ζαγαρίτη. Είτε ήταν εντός είτε εκτός περιοχής το… μαρκάρισμά του, δεν ήταν για κίτρινη. Για κίτρινη όμως ήταν η κεφαλιά του Σλίβκα στον Αλεξανδρόπουλο, η οποία δεν δόθηκε ποτέ.

Το VAR και η τεχνολογία ήρθε στις ζωές μας ακριβώς για να διορθώσει αυτά τα διαιτητικά λάθη. Μπορεί να μην το έχει πετύχει στην εντέλεια, όμως μέρες σαν την σημερινή δείχνουν για ποιον λόγο είναι επιτακτική η ύπαρξη και η χρήση του.

ΥΓ. Σεζόν 2013-14, Ριζούπολη. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε 3 (!) καθαρά πέναλτι κόντρα στον Απόλλωνα, ενώ του κόπηκε κι ένα τετ-α-τετ του Μπεργκ. Αυτό ήταν αδικία. Και χωρίς να υπάρχει VAR.


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.