Το παράδειγμα της Λίβερπουλ και τα… 999 χρόνια!

Την στιγμή που το γηπεδικό μονοπωλεί το ενδιαφέρον κάθε Παναθηναϊκού, η ομάδα και ο Δήμος του Λίβερπουλ δίνουν το λαμπρό παράδειγμα και δείχνουν πως οι μεγάλες ομάδες… δεν υπάρχουν για έναν αιώνα! 

Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα γήπεδα του κόσμου. Το ιστορικό Άνφιλντ, η έδρα της μεγάλης Λίβερπουλ. Παλιό γήπεδο, στο οποίο βέβαια γίνονται όλες οι απαραίτητες αλλαγές. Σκέψεις για να φύγει η ομάδα και να χτίσει πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις σε άλλε περιοχή υπήρξαν. Αλλά δεν εισακούστηκαν, αφού κανείς δεν ήθελε η ομάδα να αφήσει την ιστορική της έδρα, το «σπίτι» της.

Και το 2006 ο Δήμος του Λίβερπουλ έκανε αυτό που έπρεπε. Παραχώρησε το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται το γήπεδο στην ομάδα, για τα επόμενα… 999 χρόνια! Η Λίβερπουλ θα έχει την χρήση του οικοπέδου έως και το 3005. Άλλωστε αγωνίζεται εκεί από το μακρινό 1892. Με τι ψυχή να φύγει; Πως εγκαταλείπεις έτσι μια ιστορία 120 και πλέον ετών;

Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να αφήσει την Λεωφόρο για να πάει στον Βοτανικό, έχοντας ΧΡΗΣΗ του ΓΗΠΕΔΟΥ για 99 χρόνια, η Λίβερπουλ δείχνει τον δρόμο. Κι αφού η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπει την παραχώρηση χρήσης για μεγαλύτερο διάστημα, το δίκαιο αίτημα του Παναθηναϊκού θα πρέπει να είναι η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του γηπέδου!

Ενός γηπέδου για το οποίο δίνει ως ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ την Λεωφόρο αλλά σε βάθος χρόνου θα πληρώσει ΚΑΙ το κόστος του, με τα χρήματα που θα καταβάλλει στον Δήμο. Είτε με μορφή ενοικίου, είτε με μορφή εμπορικών χρήσεων. Την στιγμή που ο Δήμος θα έχει φυσικά έσοδα και από την Ανάπλαση της Λεωφόρου.

Και κάτι τελευταίο. Η Λίβερπουλ πήρε το οικόπεδο για 999 χρόνια. Η Λίβερπουλ ιδρύθηκε το 1892. 128 χρόνια πριν. Και ο Παναθηναϊκός το 1908. 112 χρόνια πριν. Οι Σύλλογοι δεν υπάρχουν μόνο για 99 χρόνια και αυτό καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσουν άπαντες. Αν ήταν έτσι, το τριφύλλι δεν θα υπήρχε.

Ευτυχώς στο παρελθόν δεν επικρατούσε αυτή η αντίληψη, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει την Λεωφόρο ΓΙΑ ΟΣΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Όχι για 99 χρόνια.

ΥΓ. "Ο Παναθηναϊκός είναι μία πραγματικά μεγάλη ιδέα, που αποτελεί ένα μέρος του βίου μας, που θα ζη πάντα. Τα μέλη, οι αθληταί, τα συμβούλια παρέρχονται και αντιπαρέρχονται. Ο Παναθηναϊκός, όμως, θα παραμένη επί γενεάς γενεών εις την Αιωνιότητα. Ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει στους αιώνες των αιώνων."

Τα λόγια του Μιχάλη Παπάζογλου στη Γενική Συνέλευση του 1948.

Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.