Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φα'το

Σημαντικά είναι τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει όσον αφορά το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης τις τελευταίες ημέρες, μετά από τοποθετήσεις των πλέον αρμόδιων.

Μπορεί η υπογραφή του MoU για την Διπλή Ανάπλαση και την δημιουργία γηπέδου για τον Παναθηναϊκό στον Βοτανικό να… πανηγυρίστηκε σαν να μπήκαν μπουλντόζες στον Ελαιώνα, όμως η πραγματικότητα είναι πως το έργο… δεν είναι τόσο προχωρημένο όσο κάποιοι νομίζουν.

Την μηδαμινή δεσμευτική ισχύ του μνημονίου αυτού την έχουμε ήδη αναλύσει, αλλά είναι… ξεκάθαρη και από το γεγονός πως ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη -όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή της Θύρας 13– κλήθηκε να το υπογράψει αυθημερόν, δίχως να το έχει πάρει το προηγούμενο διάστημα στα χέρια του.

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί πως το περίφημο αυτό MoU εξακολουθεί -κατά δήλωσή του- να μην το έχει στην κατοχή του, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε γνωστό πως δεν έχει αποσταλεί ούτε στα υπόλοιπα μέλη! Αυτό μάλιστα προκάλεσε και πολλές αντιδράσεις: τόσο το γεγονός πως ο Δήμαρχος υπέγραψε χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου, όσο και το ότι ακόμα δεν έχει στείλει το έγγραφο στους υπόλοιπους. Χωρίς μάλιστα να απουσιάσουν και οι παρατάξεις που είναι εντελώς αντίθετες και στο ίδιο το πρότζεκτ.

Από εκεί και πέρα, μπορεί δεξιά κι αριστερά να διαβάζουμε για κατανεμημένες εμπορικές χρήσεις, για… ιδιοκτησία (!) του νέου γηπέδου και πολλά ακόμα, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Τόσο ο Τάκης Μαλακατές, όσο και ο Κώστας Μπακογιάννης, ξεκαθάρισαν πως μέχρι τώρα ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει συμφωνηθεί.

ΟΛΑ αυτά ΘΑ καθοριστούν στις διμερείς συμφωνίες. Προς το παρόν το μόνο που είναι δεδομένο είναι πως το γήπεδο θα είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του Δήμου και όχι του Παναθηναϊκού. Έγινε ξεκάθαρο από την τοποθέτηση της Δημοτικής αρχής στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ουσιαστικά ήταν ήδη γνωστό.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει μόνο δικαίωμα χρήσης στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον. Και φυσικά αυτή την στιγμή δεν έχει κανένα εξασφαλισμένο έσοδο, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή συμφωνία για εμπορικές χρήσεις και όλα τα σχετικά.

Μακάρι η πραγματικότητα τελικά να είναι αυτή που είχε περιγράψει αρκετές ημέρες νωρίτερα ο Τάκης Μαλακατές, όταν έκανε λόγο για «3-4 εκ. ευρώ έσοδα τον χρόνο για τον Ερασιτέχνη». Πραγματικά μακάρι. Αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά.

ΥΓ 1. Ο Παναθηναϊκός έχει την χρήση της Λεωφόρου ΓΙΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ως αθλητικό σωματείο. Επομένως οτιδήποτε ξεκινάει με το «99 χρόνια», σημαίνει πως ΔΕΝ γίνεται μεταφορά δικαιωμάτων…

ΥΓ 2. Η Λεωφόρος, πέρα από την ιστορική έδρα του Συλλόγου, είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ διαπραγματευτικό «χαρτί» για νέο, σύγχρονο γήπεδο. Αν το παίξουμε λάθος, χάσαμε…

Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.