Σαφείς... ασάφειες για Βοτανικό από τον Μαλακατέ! (vid)

Τάκης Μαλακατές και Τάκης Τριαντόπουλος ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή της Θύρας 13, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη να... περιπλέκει ακόμα τα πράγματα όσον αφορά το πρότζεκτ του Βοτανικού.

Ο Τάκης Μαλακατές ξεκαθάρισε καταρχάς πως το κείμενο που έχει υπογραφεί μέχρι τώρα αποτελεί απλώς μια «δήλωση προθέσεων», δίχως καμία δεσμευτικότητα. Αυτό ήταν ήδη γνωστό, όμως το νέο στοιχείο είναι ότι οποιαδήποτε πλευρά μπορεί να αποχωρήσει αζημίως από τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη δεν έχει το MoU στα χέρια του, όμως ξεκαθάρισε ότι τα κείμενα των συμβάσεων θα έχουν κοινοποιηθεί στον κόσμο πριν από την καθοριστική Γενική Συνέλευση.

Επεσήμανε ακόμα πως για το γκρέμισμα της Λεωφόρου απαιτείται πρώτα να παραδοθούν τα κλειδιά όλων των εγκαταστάσεων, με τον ίδιο να πιστεύει πως αξίζει η «θυσία» της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού.

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε πως ανέφερε ότι το κλειστό θα είναι 2.000 θέσεων, κάτι που αρκεί για να παιχτούν μέχρι και ημιτελικά Champions League στο βόλλεϋ. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει, αφού οι κανονισμοί της CEV είναι ξεκάθαροι, με το όριο για προημιτελικά να είναι οι 3.000 θέσεις για τους άντρες και οι 1.500 θέσεις για τις γυναίκες.

Από εκεί πέρα, όσον αφορά τις εμπορικές χρήσεις, το πως θα εξασφαλιστεί ο Ερασιτέχνης απέναντι στην ΠΑΕ και το πως θα εξασφαλιστεί πως ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός δεν θα φύγει από το γήπεδο, ο Τάκης Μαλακατές τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα. Τα πάντα θα κριθούν από τις επιμέρους διμερείς συμβάσεις.

Ο Τάκης Τριαντόπουλος από την πλευρά του, κατέστησε σαφές πως δεν έχει την παραμικρή επίσημη ενημέρωση για το πρότζεκτ του Βοτανικού και επομένως δεν έκανε κάποια τοποθέτηση.

Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε ο Τάκης Μαλακατές:

Για τη φετινή χρονιά: "Όσον αφορά το οικονομικό θα αντεπεξέλθουμε. Στο αγωνιστικό όλες οι ομάδες μας είναι ανταγωνιστικές. Το θέμα είναι το πως και το αν θα ολοκληρωθούν το πρωταθλήματα. Οικονομικά ανταπεξερχόμαστε. Τον προηγούμενο μήνα δώσαμε ένα μεγάλο ποσό στα παιδιά. Θα αποφασίσουμε το ίδιο και τον επόμενο μήνα. Πάνω απ΄ όλα είμαστε οικογένεια. Αυτή τη φορά για το γήπεδο θα βρεθεί λύση."

Για το γήπεδο: "Ο κόσμος του Ερασιτέχνη θα αποφασίσει για το γήπεδο. Θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Το τι θα γίνει αν προχωρήσουμε και το τι θα γίνει αν δεν προχωρήσουμε. Όλα θα είναι υπό πλήρη διαφάνεια. Θα είμαστε ειλικρινής με τον κόσμο. Το MoU είναι μια συγγραφή θέσεων και απόψεων. Όλα κρίνονται από τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ Δήμου – Ερασιτέχνη και ΠΑΕ.

Αυτά θα κρίνουν κατά πόσο θα είναι συμφέρον το έργο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δεσμεύσεις. Στο MoU δεν υπάρχει καμία ρήτρα. Μέχρι 30/06/21 ο οποιοσδήποτε μπορεί να φύγει από την συνεργασία. Ο Δήμαρχος μας κάλεσε για να υπογράψουμε. Όλα όσα δημοσιεύτηκαν είχαν γνωστοποιηθεί. Το MoU Θα δημοσιευτεί. Ότι και να λέει το ΜοU αλλάζει μέχρι 30/06/21. Εμάς μας ενδιαφέρει οι διμερείς σύμβαση με την ΠΑΕ αναφορικά με το ενοίκιο που θα πάρουμε. Με τον Δήμο θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε αυτά τα 7.500 τ.μ."

Για τα έσοδα του Ερασιτέχνη: "Αυτά θα διαπραγματευτούνε με την ΠΑΕ το επόμενο διάστημα. Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε δεν θα προχωρήσει. Όσον αφορά τις εμπορικές χρήσεις θα επικαιροποιηθούν με τη συμφωνία ΠΑΕ – Δήμου. Ότι έχουμε στη Λεωφόρο θα μεταφερθεί εκεί. Παίρνουμε το σύνολο των εγκαταστάσεων στο Βοτανικό. Διατηρούμε στην Λεωφόρο το Μουσείο μας. Το γκρέμισμα της Λεωφόρου θα προχωρήσει μόνο όταν πάρουμε τα κλειδιά από το Βοτανικό. Είναι ξεκάθαρο αυτό."

Για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων: "Τα λειτουργικά έξοδα για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα το καλύψει η ΠΑΕ και ο Δήμος."

Για το εάν έχει διασφαλίσει το ενδεχόμενο να φύγει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός από το νέο γήπεδο: "Αυτό δεν έχει συζητηθεί αλλά δεν μπορείς να το διασφαλίσεις. Η Λεωφόρος έπρεπε να είχε λήξει. Δεν έχει άδειες. Δεν έχει καμία λειτουργικότητα. Το γήπεδο δεν μπορούν να το φτιάξουν. Έχουμε καημό να φτιάξουμε ένα γήπεδο αντάξιο με τον Παναθηναϊκό. Σαν ερασιτέχνης δεν θέλουμε να είμαστε ζητιάνοι. Ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι ανεξάρτητος. Το γήπεδο του Ερασιτέχνη θα γίνει 2.000 θέσεων τουλάχιστον. Εκεί μπορούμε να παίξουμε και Champions League σε ημιτελική φάση."

Για το πως θα εξασφαλίσει τα έσοδα από την ΠΑΕ: "Η πρόθεση μου είναι να τα εξασφαλίσω. Οι επαφές με την ΠΑΕ είναι σε πρώιμο στάδιο. Όταν είναι τα πράγματα να καταλήξουν, θα καταλήξουν. Και όλα θα είναι με πλήρη διαφάνεια. Ο κόσμος θα ξέρει τι θα ψηφίσει."

Για το αν είναι κόκκινη γραμμή το γήπεδο για την παρουσία του στην προεδρία: "Δεν είναι κόκκινη γραμμή για μένα. Εγώ μπήκα για να μην πάμε στο πρωτοδικείο. Στη συνέχεια βοηθήθηκα από την τεράστια στήριξη του κόσμου. Στο τεράστιο αυτό θέμα θα έπρεπε να ψηφίσουν πάρα πολλοί. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει ένα χρόνο ως μέλη.

Για το τι θα σημαίνει αν πει όχι ο κόσμος: "Ο Παναθηναϊκός αν πει «όχι» ο κόσμος για το γήπεδο θα φυτοζωεί. Είναι πολύ κομβικά τα πράγματα."

Για το αν έχει γίνει αποτίμηση: "Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε σε ένα ποσό στα 300 εκατ. ευρώ. Δεν μπορώ να μην το πιστέψω. Η Λεωφόρος δεν μπορεί να φτιαχτεί.

Για το τι γίνεται με την ΚΑΕ και το γήπεδο μπάσκετ: "Θα γίνει επαφή με την ΚΑΕ όταν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. Ο Μπακογιάννης κάνει τις προτάσεις και εμείς αξιολογούμε. Πρέπει να είναι το γήπεδο μπάσκετ εκεί. Είναι ζητούμενο και το θέλω. Δεν μπορεί να είναι στη Διπλή Ανάπλαση το γήπεδο. Θα δούμε από την πρόταση που θα γίνει αν θα γίνει αποδεχτεί από όλους τους αρμόδιους. Αν η ΚΑΕ δεν το δεχτεί δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ. Όλοι μαζί θα πάμε να συζητήσουμε."

Για τα έσοδα και τις εμπορικές χρήσεις: "Θα επικαιροποιηθούν όλα αυτά με τις συμφωνίες. Αυτό το δίμηνο είναι πολύ κρίσιμο για να δούμε τα θέλω στην πράξη. Όταν έχω τα δεδομένα όλα θα τα κοινοποιήσω στον κόσμο. 

Κατανοώ την αγωνία του κόσμου και η ψήφος του θα είναι με πλήρη διαφάνεια. Θέλω να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι η τεράστια η ευθύνη που ανέλαβα. Σαφέστατα τα βρήκα στρωμένα τα πράγματα. Αν δεν υπήρχε η προηγούμενη διετία δεν θα μπορούσα να κάνω ότι έκανα. Όλες οι απόψεις είναι αποδεχτές. Είναι κρίσιμο το σταυροδρόμι."

Ακούστε αναλυτικά την εκπομπή:

 


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.