Α μπε μπα μπλομ...

Μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προχώρησε σε τρεις διαφορετικές τοποθετήσεις για τα έσοδα του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, λέγοντας κάθε φορά και κάτι διαφορετικό!

Η αρχή έγινε με την παρουσία του σε εκπομπή της «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κομμάτι των εσόδων. Ουσιαστικά λοιπόν τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα έχει έσοδα μόνο από τα εισιτήρια, με τις λοιπές εμπορικές χρήσεις να ανήκουν κατά 65% στο ελληνικό δημόσιο και κατά 35% στον Δήμο.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μάλιστα η φράση του «Κάναμε πολλές συσκέψεις με τον κύριο Δήμαρχο Αθηναίων και με τον πρωθυπουργό και με τον Περιφερειάρχη Αττικής και με τις τράπεζες», με τον Παναθηναϊκό να μην αναφέρεται πουθενά!

Σε κάθε περίπτωση, το κομμάτι των εμπορικών χρήσεων προκάλεσε... σάλο, με αποτέλεσμα ο Υπουργός Ανάπτυξης να τοποθετηθεί λίγη ώρα αργότερα στο «gazzetta», αναφέροντας πως το τριφύλλι θα έχει έσοδα και από τις σουίτες του γηπέδου.

"Δεν θα είναι τα κέρδη του Παναθηναϊκού μόνο από τα εισιτήρια. Ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο, γιατί δεν ισχύει. Και οι σουίτες του Παναθηναϊκού θα είναι και θα δείτε πως θα είναι μία πολύ κερδοφόρα συμφωνία για τον σύλλογο." ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Αυτή ωστόσο δεν ήταν και η τελευταία του δήλωση, αφού... λίγο αργότερα μίλησε στο «sdna», λέγοντας ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει έσοδα και από την ονοματοδοσία αλλά και από οτιδήποτε άλλο γίνει εντός του γηπέδου.

"Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει έσοδα από οποιαδήποτε χρήση γίνεται εντός γηπέδου. Οι σουίτες, η ονοματοδοσία και οτιδήποτε άλλο που θα έχει να κάνει με το γήπεδο θα πηγαίνει στον Παναθηναϊκό. Από κει και έπειτα ο Δήμος και το Δημόσιο θα έχουν κέρδη από τις εμπορικές χρήσεις εκτός του γηπέδου. Δεν θα έχει έσοδα ο Παναθηναϊκός μόνο από τα εισιτήρια." τόνισε.

Γίνεται λοιπόν σαφές πως... αυτή την στιγμή δεν υπάρχει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ χειροπιαστό και κάθε δήλωση που γίνεται σχετικά με τα δικαιώματα στο νέο γήπεδο απλώς θολώνει ακόμα περισσότερο το τοπίο. Ο μόνος τρόπος να λυθούν όλες οι απορίες είναι η ΑΜΕΣΗ δημοσιοποίηση τόσο του MoU, όσο και των διμερών συμβάσεων που πρόκειται να υπογραφούν, ώστε να ξέρει ο κόσμος πάνω σε τι ακριβώς καλείται να αποφασίσει στην Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, που θα κρίνει την υλοποίηση ή μη του πρότζεκτ.

Αναλυτικά οι αρχικές του δηλώσεις στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ»:

Για το έργο σε νομικό και οικονομικό επίπεδο: "Αυτή τη φορά θα γίνει. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Το χρονοδιάγραμμα είναι πάρα πολύ σφικτό. Το προεδρικό διάταγμα που εδράζεται αυτό το έργο είναι πάρα πολύ γερό. Τώρα δεν έχουμε κίνδυνο προσφυγών. Τώρα στηριζόμαστε σε προεδρικό διάταγμα το οποίος έχει ελεγχθεί και έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως νόμιμο. Οικονομικά έχουμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και η πολιτική μας βούληση είναι δεδομένη. Άρα σε 36 μήνες θα έχουμε το γήπεδο. Στην ουσία θα γίνει επικαιροποίηση παλαιότερων μελετών θα γίνει με τα νέα δεδομένα. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Θα πρέπει να γίνει μια παγκόσμια καταστροφή για να μη γίνει."

Για τις συνεργασίες υλοποίησης της συμφωνίας: "Κάναμε πολλές συσκέψεις με όλους. Αυτό που συνέβη την Παρασκευή ήταν το προϊόν μιας προετοιμασίας πολλών μηνών και τουλάχιστον δεκαπέντε διαφορετικών συνεργασιών. Το κρατάγαμε χαμηλά, ακριβώς επειδή δεν θέλαμε να καλλιεργήσουμε προσδοκίες, αν δεν ήμασταν απολύτως σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε. Όταν εξασφαλίσαμε τα χρήματα, βγήκαμε και υπογράψαμε."

Για τα εισιτήρια και τις εμπορικές χρήσεις: "Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα ωφεληθεί πολύ διότι θα πάρει καινούργιες εγκαταστάσεις για τα επόμενα 100 χρόνια. Τα παιδιά που θα αθλούνται θα πάνε στη συνέχεια στις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός θα έχει χρήση δωρεάν για έναν αιώνα τις εγκαταστάσεις που θα ανήκουν στο Δήμο. Θα τις χρησιμοποιεί χωρίς να πληρώνει και θα μπορεί να βγάζει χρήματα από τα εισιτήρια κι από ότι άλλο κάνει. Από τις εμπορικές χρήσεις τα κέρδη θα πηγαίνουν κατά 65% στο ελληνικό Δημόσιο που βάζει τα λεφτά και κατά 35% στον Δήμο Αθηναίων που βάζει τη γη. Το γήπεδο μπορεί να δώσει το κίνητρο στον κόσμο να ξαναγυρίσει."

Για το επιχείρημα των 300 εκ. της αξίας της Λεωφόρου: "Έχω ακούσει αυτές τις εκτιμήσεις. Η γη στη Λεωφόρο μπορεί να γίνει μόνο πάρκο. Θα μπορούσε να κάνει τόσα χρήματα η γη αν την έκοβες κι έκανες διαμερίσματα. Μα εκεί δεν μπορεί να γίνει αυτό. Εκεί μπορείς να έχει μόνο ή το γήπεδο του Παναθηναϊκού που είχε πάρει άδεια πριν κάποια χρόνια και να το ανακαινίσεις ή να το γκρεμίσεις και να κάνεις πάρκο. Άρα αυτή η αξία είναι μόνο κατά φαντασία! Δεν υπάρχει πάρκο που θα δώσεις 300 εκατομμύρια για να το φτιάξεις. Αν ο Παναθηναϊκός προχώραγε στην ανακαίνιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πρώτον δεν θα μπορούσε να το κάνει γιατί δεν έχει τα λεφτά και δεύτερον δεν χωράει εκεί. Άρα ο Παναθηναϊκός παίρνει ένα γήπεδο που δεν μπορούσε να πληρώσει. Ένα γήπεδο που του δίνει ζωή για τα επόμενα 100 χρόνια. Αυτό που έχει να κάνει είναι να κινητοποιήσει τον κόσμο του και να γεμίσει το γήπεδο."

Για γήπεδο στον ΠΑΟΚ: "Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε και τον ΠΑΟΚ να φτιάξει το γήπεδό του. Όταν καταλήξουμε σε μια συμφωνία ανάλογη θα σας το πούμε. Πάντως, απολύτως αναγνωρίζω πω και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται την ανανέωση του γηπέδου του."

  


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.