Μπέλος: "Βγήκαμε νικητές από πολλές δύσκολες στιγμές για να αναγεννηθεί η ομάδα!"

Ο Χρίστος Μπέλος μιλά στον Στέφανο Αλαφάκη και το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, την φετινή ομάδα του τριφυλλιού αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής.


Επιστροφή στον Παναθηναϊκό λοιπόν, από άλλο πόστο πλέον. Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν άκουσες την πρόταση του τριφυλλιού;

"Η πρόταση έγινε την κατάλληλη στιγμή γιατί είχα σχεδόν αποφασίσει ότι δεν θα έπαιζα και ήταν στις προθέσεις μου να ασχοληθώ προπονητικά με ακαδημίες, όποτε το timing ήταν τέλειο από όλες τις απόψεις."

Στον Παναθηναϊκός πέρασες πάρα πολλά χρόνια, όλα όμως ως παίκτης. Πόσο εύκολη είναι η μετάβαση από τον ρόλο του παίκτη σε αυτόν του προπονητή, έστω και στις Ακαδημίες;

"Η μετάβαση από τον ένα ρόλο στον άλλο εμπεριέχει αρκετές παγίδες, αρχικά είναι η αποδοχή ότι πλέον δεν είσαι αθλητής αλλά προπονητής. Σαν αθλητής έχεις να σκεφτείς ένα πράγμα: πως θα κάνεις εσύ καλύτερη προπόνηση και πως εσύ θα γίνεις καλύτερος μέσα από την προπόνηση. Ως προπονητής πρέπει να σκεφτείς πως θα βελτιωθεί ο κάθε αθλητής σου (έχεις να σκεφτείς πλέον όχι για ένα αλλά για 20 άτομα τελείως διαφορετικά το ένα από το άλλο) και πως αυτό θα το χρησιμοποιήσεις ώστε τελικά να πετύχεις τον απώτερο στόχο που είναι η βελτίωση όλης της ομάδας."

Ποιες είναι οι βλέψεις σου για το τμήμα Παίδων, στο οποίο θα είσαι πλέον ο προπονητής;

"Αρχικός στόχος είναι να βελτιωθούν τα παιδιά, να γίνουν καλύτεροι παίχτες να δουλέψουν και να αντιληφθούν ότι μέσα από την δουλειά και την προσήλωση στο στόχο έρχεται και το αποτέλεσμα (και το ατομικό και το ομαδικό). Πέρα λοιπόν από τους αγωνιστικούς στόχους που θέτουμε ως ομάδα, νομίζω ο μεγαλύτερος στόχος/στοίχημα είναι να βελτιώσουμε τα παιδιά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού ώστε κάποια από αυτά να φτάσουν σε επίπεδο που θα μπορούν να μεταπηδήσουν και στην αντρική ομάδα."

Και για αυτό των Εφήβων, που θα είσαι βοηθός προπονητή; Να περιμένουμε το τρίτο σερί Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;

"Τους στόχους για το εφηβικό τους θέτει ο κόουτς Μαρκάκης! Αλλά πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν πολλά πράγματα! Όπως και εγώ μέσα από την συνεργασία μου με τον κόουτς Μαρκάκη έχω την δυνατότητα να αποκομίσω πολλά από αυτά που χρειάζομαι για να γίνει η μετάβαση μου από τον ένα ρόλο στον άλλο ομαλότερη."

Πως βλέπεις την φετινή ομάδα του «Τριφυλλιού»; Θα μπορέσει να διεκδικήσει τα σκήπτρα της;

"Η φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού είναι η ομάδα που κατέκτησε το Πρωτάθλημα! Διατήρησε τον βασικό της κορμό και άρα και την ομοιογένεια της το οποίο αποτελεί πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων ομάδων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι διεκδικώντας ένα δεύτερο Πρωτάθλημα."

Ποιον θα έχριζες φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος;

"Φέτος προβλέπεται να είναι ένα πολύ δυνατό Πρωτάθλημα, ίσως το δυνατότερο των τελευταίων ετών και δεν νομίζω πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, τουλάχιστον όχι μέχρι να δούμε τι θα παρουσιάσει η κάθε ομάδα μέσα στο παρκέ."

Πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεαστούν οι ομάδες από την απουσία του κόσμου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού;

"Πιστεύω ότι όλοι βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να προσαρμοστούμε. Η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα σίγουρα γεννά ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πως θα επηρεαστούν οι ομάδες και οι αθλητές, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι ομάδες πληγώνονται οικονομικά. Ας ελπίζουμε ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες δεν θα επηρεάσουν την απόδοση των αθλητών."

Όλα αυτά τα χρόνια στο τριφύλλι, ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή που βίωσες;

"Δεν υπάρχει χειρότερη στιγμή από την παρουσία μου στην ομάδα. Υπάρχουν πολλές δύσκολες στιγμές από τις οποίες όμως καταφέραμε να βγούμε νικητές για να μπορέσει η ομάδα να αναγεννηθεί και να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος."

Τέλος, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα σε όσους θα διαβάσουν αυτή την συνέντευξη;

"Να προσέχετε όλοι και να είστε ασφαλείς ώστε να ξεπεράσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση και να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί στο γήπεδο."


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.