Κουρμπέλης: "Κοντά μας ο Μπόλονι, θα αλλάξει το κλίμα!"

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης μίλησε για την αιτία των άσχημων αποτελεσμάτων του Παναθηναϊκού αλλά και τις αλλαγές που επέφερε στην ομάδα η πρόσληψη του Λάζλο Μπόλονι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Τι φταίει και δεν έρχονται αποτελέσματα;

"Κυρίως το ψυχολογικό κομμάτι. Αν αναλύσουμε τα 5 ματς που παίξαμε, σε κανένα δεν πήραμε ό,τι αξίζαμε. Σε κάθε ματς μας που δεν έρχεται το αποτέλεσμα μας επηρεάζει ψυχολογικά. Είναι στα πόδια μας να γυρίσουμε την κατάσταση  και να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα."

Πέρυσι τι διαφορετικό έγινε στο κομμάτι της ψυχολογίας; 

"Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Πέρυσι βρήκαμε την ψυχολογία. Είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι 1-2 παιχνίδια. Είμαστε στενοχωρημένοι που δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Στην συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι."

Μετά το τέλος του ματς με τον Βόλο εσύ και ο Διούδης είπατε πολλά...

"Δεν νομίζω ότι εγώ και ο Σωκράτης ήμασταν εκτός εαυτού. Δεν γίνεται να χάνεις τους τρεις βαθμούς στο 93' και να μην αντιδράς έτσι, ειδικά όταν χάνεις τη νίκη μέσα από τα χέρια σου."

Πέφτει όλο το βάρος επάνω σου; Μιλάς με τον κόσμο, ακούς παράπονα. Τι μπορεί να κάνει ένας αρχηγός;  

"Να ακούσει τους οπαδούς γιατί και αυτοί περιμένουν κάποια πράγματα και με το δίκιο τους. Ελπίζουμε να βρούμε μια λύση για να είμαστε χαρούμενοι όλοι μας.

Βλέπουμε πολλές μεταπτώσεις ποδοσφαιριστών. Εσύ είσαι σταθερός παρά τα πολλά ματς. Είναι θέμα ποιότητας κάθε παίκτη; 

"Υπάρχουν μεταπτώσεις, γι' αυτό είμαστε εδώ, γι' αυτό δουλεύουμε, για να βελτιώνουμε τα προβλήματά μας. Δουλεύουμε πολύ περισσότερο για όλη τη διάρκεια που πρέπει να είμαστε έτοιμοι."

Έχετε ήδη αλλάξει τρεις προπονητές. Τι έχει αλλάξει με τον Μπόλονι; 

"Είναι λίγο καιρό εδώ, δεν έχει δει όλους τους παίκτες ακόμα. Είμαστε πολλοί. Είναι κοντά στον ποδοσφαιριστή, θα έρθει να σε ρωτήσει πως πηγαίνεις. Αυτό μας αρέσει. Κάνει καλή δουλειά στην προπόνηση και θα αλλάξει γρήγορα το κλίμα."

Είναι ένας αρκετά έμπειρος προπονητής...

"Είναι έμπειρος, έχει περάσει από μεγάλες ομάδες και έχουμε ανάγκη έναν άνθρωπο με εμπειρία."

Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας ξένων και Ελλήνων παικτών; 

"Είμαστε μια ομάδα, δεν είμαστε Έλληνες και ξένοι. Κάποιους θα τους επηρεάζει περισσότερο, άλλους λιγότερο. Για κάθε παίκτη που έρχεται θα πρέπει να υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής. Και εμείς τους βοηθάμε. Έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης."

Έρχεται το ματς με τη Λαμία. Σκέφτεστε την παράδοση;  

"Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Σκεφτόμαστε μόνο τους τρεις βαθμούς."

Πως θα πάρετε τους βαθμούς; 

"Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Λαμία παίζει κλειστά στην έδρα της. Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί μπροστά στην εστία."

Είσαι και μέλος της Εθνικής. Αναφέρθηκαν πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών. Πόσο σας πείραξε η κριτική από ένα άνθρωπο που είναι στο ποδόσφαιρο;

"Δεν αναφέραμε ονόματα αναφερθήκαμε στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από το ένα αυτί μπήκε από το άλλο βγήκε.

Η άποψή σου για την Εθνική;

"Είμαστε στο κόλπο, είμαστε πολύ καλά τελευταία. Σαν χώρα προσπαθούμε να βρούμε κάτι και να βάλουμε «φρένο» σε κάτι καλό. Τα παιδιά στηρίζουν ο ένας τον άλλον."


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.