Κι όμως... ΑΛΛΑΖΕΙ!

Πολύ καλαίσθητες οι φετινές ποδοσφαιρικές φανέλες, συνοδευόμενες με την κατάλληλη διαφημιστική υποστήριξη. Η καμπάνια που ξεκίνησε με την παρουσίαση του Βιγιαφάνιες στην Αθήνα, συνεχίστηκε και με την παρουσίαση των νέων εμφανίσεων. Όλα θα ήταν τέλεια, αν μπορούσε να αλλάξει το κόκκινο χρώμα του χορηγού. Γράφει ο Prasinotomaros.


Μα γίνεται να αλλάξει εμφάνιση ο χορηγός; θα αναρωτηθείτε... Φυσικά και γίνεται. Το 1984-85 ο Παναθηναϊκός με την Citroen χορηγό θα έχει το λογότυπο της εταιρείας με ... πράσινα γράμματα όπως και το σύμβολο της εταιρείας. Λεπτομέρεια ότι το logo της εταιρείας ήταν ΚΟΚΚΙΝΟ εκείνη την εποχή και τα γράμματα... ΜΑΥΡΑ!


Το ίδιο συνέβη και τις επόμενες σεζόν με χορηγό την... κατακόκκινη ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ. Τέλη δεκαετίας 80 και μέχρι το 1997 ήταν ο κύριος χορηγός μας. Κόκκινα γράμματα, κόκκινο σήμα, αλλά έγινε ΛΕΥΚΟ στην πράσινη φανέλα, και ΠΡΑΣΙΝΟ (!!!) στην λευκή.


Την σεζόν 2000-01 θα έχουμε την χορηγία από την Winbank της τράπεζας Πειραιώς (2000-01). Κλασικό logo, είτε με μπλε είτε με πορτοκαλί γράμματα. Τα μπλε θα μείνουν στην λευκή εμφάνιση, όμως στην πράσινη θα γίνουν... ΛΕΥΚΑ!!!

Δεκαετία του 2000 και νέος χορηγός ο ΟΤΕ. Το κλασικό σήμα της εταιρείας με μπλε γράμματα και σύμβολο. Παρέμειναν ως είχαν στην λευκή εμφάνιση, αλλά στην πράσινη δεν θα φαίνονταν καν. Έτσι τα μπλε, έγιναν... ΛΕΥΚΑ!!!

O OTE θα παραδώσει την... σκυτάλη στην COSMOTE. Άλλο ένα κλασικό logo που έχει μείνει αναλλοίωτο μέχρι τις μέρες μας. Πολύχρωμο!!! Μπλε - πράσινο - μπλε. Αλλά στην πράσινη εμφάνιση μας ... ΟΛΟΛΕΥΚΟ!!!

Τα τελευταία χρόνια, χορηγός μας είναι το «Πάμε Στοίχημα». Την σεζόν 2014-15 με το «Πάμε Στοίχημα» ως χορηγό, ΔΕΝ είχαμε το κόκκινο χρώμα στην φανέλα όταν εκείνη την χρονιά υπήρχε ως χρώμα στο λογότυπο. Γιατί όχι και φέτος λοιπόν;


Tέλος αξίζει να αναφερθούμε στην Μαρσέιγ, όπως αποκάλυψε η σελίδα «Παναθηναϊκοφρένεια».

Την περσινή σεζόν η γαλλική Μαρσέιγ είχε για κεντρικό χορηγό στις εμφανίσεις της, την Uber Eats. Στο λογότυπο της εν λόγω εταιρείας υπήρχε ΠΡΑΣΙΝΟ χρώμα, με τους οπαδούς της γαλλικής ομάδας να αντιδρούν λόγω της αντιπαλότητας με τη Σεντ-Ετιέν. Οι διαμαρτυρίες και το ΠΑΝΟ σε κεντρική γέφυρα της πόλης με κύρια απαίτηση να εξαφανιστεί το πράσινο από τις εμφανίσεις της ομάδας, είχαν άμεσο αποτέλεσμα, με την εταιρία να ανακοινώνει πως το όνομα της θα αναγράφεται με μαύρο χρώμα!!!


Απορίας άξιον το γιατί κάποιες φορές τα τελευταία χρόνια δεν έχει τροποποιηθεί στο... ελάχιστο το «Πάμε Στοίχημα» και ο κλόουν του ΟΠΑΠ. Δύο άσχημα λογότυπα που καταστρέφουν οπτικά την όποια προσπάθεια σε φανέλες της ομάδας.
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.