«Στόχος να διεκδικήσουμε ξανά το πρωτάθλημα!»

Πλέον ειπώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη: ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός «χτίζεται» με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ ο Τάκης Μαλακατές έκανε λόγο για αρκετές χορηγίες!


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος στο «contra»:

"Μια ομάδα ανθρώπων που ήταν εκεί κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το τμήμα, με προσωπικές θυσίες και κόπους. Περίμεναν όλο αυτό το διάστημα τον επικεφαλής που θα δώσει την ώθηση. Μια παρέα φίλων δούλευε από το 2013 μέχρι τη διοίκηση Γιαννακόπουλου. Αυτοί είχαν αναλάβει τη λειτουργία της ομάδας. Η διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έφερε τη σταθερότητα, την ομαλότητα και ασφαλώς την ώθηση, μέσω της ενίσχυσης του τμήματος που έως τότε κρατήθηκε με την ενότητα. Ζήσαμε πολλές κρίσιμες στιγμές και η πιο κατάλληλη λέξη είναι η συσπείρωση. Έτσι, τις ξεπεράσαμε. Αρκετοί δούλεψαν σε πολλά επίπεδα και η ομάδα βάδιζε σε ένα κοινό στόχο. Είχαμε ενδείξεις από την προηγούμενη χρονιά ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα βρεθεί κοντά στην ομάδα το καλοκαίρι του 2018. Είχε έρθει νωρίτερα σε επαφή με το τμήμα. Τότε, δεν είχε σχέση με τον Ερασιτέχνη, αλλά ενίσχυσε με χορηγίες την ομάδα βόλεϊ και με αυτή τη βοήθεια πετύχαμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας είχαμε αυτή την εικόνα της πιθανής στήριξης. Και αφού αυτή έγινε πραγματικότητα, έπειτα προέκυψε η σταθερότητα, η ενίσχυση και το πλάνο, το οποίο ήταν τριετές με στόχο να ξαναβρεθεί ο Παναθηναϊκός στη θέση να διεκδικήσει την κορυφή. Ο στόχος του πλάνου επετεύχθη νωρίτερα."

Για τα χρέη που αποπληρώθηκαν: "Είναι πολύ σημαντικό ότι η διοίκηση Γιαννακόπουλου προχώρησε σε αποπληρωμές!"

Για την απόφαση να στηρίξουν τους νέους Χ. Ανδρεόπουλο και Ράπτη: "Έπρεπε να επιλέξουμε μοντέλα οικονομικότερα και να γίνουν ποιοτικές επιλογές παιχτών."

Για το πότε κατάλαβαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο: "Εμείς από τον Νοέμβριο συζητούσαμε το ενδεχόμενο του τίτλου. Βλέπαμε τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, αλλά και τους αντιπάλους μας. Ξέραμε ότι δεν υπολειπόμασταν σε κάτι από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Κουβεντιάζαμε και ήμασταν προετοιμασμένοι ψυχολογικά για αυτή την πιθανότητα."

Για το αν αποφόρτιζε τον Παναθηναϊκό ο χαρακτηρισμός αουτσάιντερ που του είχε αποδοθεί: "Όταν φοράς τη φανέλα μεγάλων ομάδων δεν είσαι ελεύθερος. Ποτέ! Πάντα, υπάρχει πίεση και πάντα έχεις στόχο. Κάθε εβδομάδα. Παράλληλα, έχεις κι ένα μακροπρόθεσμο στόχο. Βλέπαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να τον επιτύχουμε και ότι πλησιάζαμε σε αυτόν. Με αφορμή αυτό ζητήσαμε επιπλέον ενίσχυση τον Ιανουάριο κι έτσι πήραμε τον Βόγιαν Τσάτσιτς. Η διοίκηση μας εμπιστεύτηκε και εμείς βεβαιωθήκαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ δεν έπεισε εμάς που το πανηγυρίσαμε και το πιστεύαμε, αλλά όλους τους υπόλοιπους. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα!"

Για την προετοιμασία μετά την καραντίνα: "Ήταν ικανοποιητικό διάστημα, για να ξαναβρεθούν σε καλή κατάσταση οι αθλητές και να προετοιμαστούν, ώστε να προστατέψουν τα κορμιά τους από τραυματισμούς. Στις αρχές ασχοληθήκαμε με τη φυσική κατάσταση. Ο τελικός -πάντως- δεν ήταν καθόλου εύκολος. Μπορεί να φάνηκε έτσι, λόγω του σκορ. Εμείς γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλός μας είναι σπουδαίος. Η προσπάθειά μας ήταν τεράστια και για να έχουμε αγωνιστική σταθερότητα. Αυτό στο βόλεϊ είναι πολύ δύσκολο. Κάθε σετ είναι ένα καινούργιο ματς. Στο πρώτο σετ του δεύτερου αγώνα είχαμε κάποια νευρικότητα. Είναι λογικό να σου συμβεί, όταν βρίσκεσαι πολύ κοντά στο στόχο σου. Δεν θα έλεγα ότι έπαιξαν ρόλο μόνο τα 14 χρόνια αναμονής για τον τίτλο. Η ανυπομονησία ήταν έτσι κι αλλιώς μεγάλη."

"Υπήρχε και υπάρχει στο μυαλό όλων ο φόβος της επιστροφής του Παναθηναϊκού στις δύσκολες ημέρες. Γι’ αυτό ζητήσαμε την ενίσχυση από τους φιλάθλους μας και από όλη την παναθηναϊκή οικογένεια. Δεν θέλουμε να ξαναδούμε την ομάδα εκεί που ήταν."

Για την μεταγραφή του Ζήση στον Ολυμπιακό: "Μα υπάρχουν μεταγραφές. Αυτό είναι το άθλημα. Οι ομάδες ανανεώνονται!"

Για την επόμενη σεζόν: "Στον Παναθηναϊκό ήδη τρέχει ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν και στόχος είναι η ομάδα να διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Με αυτό το στόχο δουλεύεται. Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες. Ούτε πρέπει, ούτε είναι σωστή τακτική."

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάκης Μαλακατές:

Για τα χρέη που αποπληρώθηκαν: "Εξόφλησε ένα ποσό ύψους 3.600.000 ευρώ. Αν δεν είχε γίνει αυτό, δεν θα μπορούσε να αναλάβει κανείς στη νέα διοίκηση. Θα πηγαίναμε πάλι σε διοίκηση πρωτοδικείου!"

"Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστεί. Μακάρι αυτό να ήταν εφικτό για όλα τα τμήματα. Όμως, υπάρχουν φορές που επιλέγεις να ρίξεις το βάρος σε ένα – δυο και τα υπόλοιπα να σταθούν λίγο πιο χαμηλά. Λογαριάζοντας τα δεδομένα και την επερχόμενη κρίση λόγω του κορονοϊού, το πλάνο για την επόμενη σεζόν θα είναι συντηρητικό και μετά βλέπουμε για κάτι καλύτερο."

Για την επικοινωνία του με τους Αλαφούζο και Τριαντόπουλο: "Είχα μια γνωριμία. Εγώ ζήτησα το ραντεβού από τον κ. Αλαφούζο, αλλά και από τον κ. Τριαντόπουλο. Αυτές οι συναντήσεις ήταν σε θεσμικό επίπεδο και έπρεπε να γίνουν. Με τον κ. Αλαφούζο μιλήσαμε σχετικά με τα έσοδα που περιμένουμε από την ΠΑΕ, αλλά και το ενδεχόμενο της επιστροφής της ομάδας στη Λεωφόρο. Η πρώτη ομάδα, λόγω του κορωνοϊού και των περιορισμένων διαθέσιμων θέσεων, αλλά και των βελτιώσεων που απαιτούνται στο γήπεδο δεν μπορεί να επιστρέψει. Ωστόσο, εκδηλώθηκε η σκέψη για την Κ19.

Για εμάς η χρήση του γηπέδου είναι ένα έσοδο. Παράλληλα, θα απαλλαχθούμε και από τα λειτουργικά έξοδα, όπως ο λογαριασμός της ΔΕΗ κ.α. Του ζήτησα να βοηθήσει και χορηγικά την ομάδα. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα ήθελα να δω και τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (του πολυεθνικού ομίλου «Chipita»). Με τον κ. Τάκη Τριαντόπουλο γνωριζόμουν ήδη. Ο ίδιος είναι γνώστης της προηγούμενης κατάστασης στον Ερασιτέχνη και ήθελα να ξέρω τι παραλαμβάνω και τι έχει εξοφληθεί. Χρειαζόμουν βέβαια και τις συμβουλές του. Είμαστε μόλις 10 ημέρες διοίκηση”. Πάντως, από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν ζήτησε ραντεβού, θεωρώντας ότι είναι δεμένα τα χέρια του, λόγω των δηλώσεων, στις οποίες έχει προβεί: “Ναι, δεν ζήτησα ραντεβού, διότι ήδη έχει πει ότι δεν τον ενδιαφέρει. Μακάρι, να θέλει να επιστρέψει και να αναλάβει κι εγώ θα φύγω αμέσως."

Για τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο: "Βοηθάει ανελλιπώς -όπως μπορεί- το σύλλογο. Κάθε χρόνο! Δεν είναι ο πρώτος χορηγός, όμως είναι πάντα μαζί μας. Σταθερός. Ελπίζω το ίδιο να γίνει και την επόμενη χρονιά. Έχουμε προσεγγίσει αρκετούς χορηγούς. Όμως, θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους."


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.