Πογιάτος: "Αυτή είναι η φιλοσοφία μου"

Ο Ντάνι Πογιάτος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκού, αναλύοντας την φιλοσοφία σχετικά με το ποδόσφαιρο αλλά και την εικόνα που έχει από την ομάδα και το πρωτάθλημα.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα του PAO TV:

"Για μένα η φιλοσοφία με την οποία αισθάνομαι πιο άνετα είναι αυτή της κυριαρχιας του παιχνιδιού, της κατοχής της μπάλας. Καταλαβαίνουμε ότι αν είμαστε ικανοί να κρατήσουμε την θέση μας και να ελέγχουμε το παιχνίδι, θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες να φτάσουμε τον στόχο μας. Αρχικά πρόκειται για διαφορετικές στιγμές, άλλα πάντοτε είχα φιλοσοφία με νοοτροπία του νικητή, του κυρίαρχου!

Πάνω απ'όλα, προσπαθώ να βοηθήσω τους νέους να πάνε ψηλότερα, διότι στο τέλος ο ποδοσφαιριστής χρειάζεται εργαλεία για να δείξει το ταλέντο που διαθέτει. Αυτό το εξετάζαμε πάντα. Για εμάς, η δυνατότητα να βλέπουμε πολλούς παίκτες και πως χειρίζονται την μπάλα θα μας καταστήσει ισχυρότερους και θα μας δώσει περισσότερα πλεονεκτήματα έναντι του αντιπάλου.

Να γνωρίσουμε την νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή, του παίκτη του Παναθηναϊκού κι από εκεί και πέρα να προσαρμοστούμε σαν προπονητικό επιτελείο σύμφωνα με τις συνέργειες και τις σχέσεις που μπορούμε να δημιουργήσουμε, ώστε ο παίκτης του Παναθηναϊκού να αναπτυχθεί περισσότερο, να γίνει διαφορετικός κι εγώ να αναπτυχθώ μαζί του.

Εν τέλει, σαν προπονητής έχω σαφή γνώση του πως θέλω να παίζουμε. Λαμβάνω όμως σοβαρά υπόψιν μου το προφίλ του παίκτη και τι μπορεί αυτός να μας δώσει, και να δημιουργήσω μια ατμόσφαιρα που θα είναι η πιο κατάλληλη ώστε η ομάδα να συνεχίσει να αναπτύσσεται. 

Εν τέλει, σαν προπονητής κατανοώ πάντα ότι δουλεύω με ανθρώπους. Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας. Εφόσον λοιπόν συνεργαζόμαστε με ανθρώπους, πρέπει να τους γνωρίσουμε καλά. Πιστεύω ότι πρέπει να διατηρείται μια καλή σχέση αλλά κι εκείνοι πρέπει να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε ώστε να καταστήσουμε τον Παναθηναϊκό μεγαλύτερο.

Αν αυτό δημιουργήσει στιγμές καλών σχέσεων, τέλεια! Εάν υπάρξουν στιγμές όπου πρέπει να γίνεις πιο δυναμικός και να πεις αυτά που πρέπει, κι αυτό μπορεί να συμβεί. Στο τέλος ο βασικός στόχος εδώ είναι ότι με κάποιον τρόπο ο ποδοσφαιριστής πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να δημιουργηθούν κάποιες συνήθειες για να αναπτυχθεί η ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός λογικά πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα πάντα! Εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα απαιτήσουμε το μάξιμουμ σαν επιτελείο και θα το μεταφέρουμε στους παίκτες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο και ότι θα δουλεύουμε καθημερινά ώστε να πετύχουμε τους στόχους που θέτει ο σύλλογος.

Όπως έλεγα και πριν, εγώ θα απαιτώ τα πάντα στο έπακρο. Μέσα σ'αυτή την αίθουσα, που περιβάλλεται από τόσο ταλέντο και τόσα σημαντικά άτομα για την χώρα και τον πιο σημαντικό της σύλλογο, οι απαιτήσεις θα φτάσουν στο μάξιμουμ. Θα μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε και να πούμε στον κόσμο ότι θέλουμε να κατακτήσουμε τα πάντα. Αυτό όμως θα ήταν άδικο για τον κόσμο μας.

Να μην υπάρχει όμως η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός θα βγει να δώσει την μάχη και να διεκδικήσει την νίκη σε κάθε αγώνα. Αλλά πάνω απ'όλα οι απαιτήσεις θα είναι πάρα πολύ ψηλά, σκεπτόμενοι τον κάθε αγώνα ώστε να φτάσουμε τους στόχους. Οι στόχοι μας είναι να φτάσουμε στο μάξιμουμ: στην Ευρώπη, στο πρωτάθλημα, σε οτιδήποτε! Θα δώσουμε την μάχη για τα πάντα! Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία γι'αυτό.

Είναι αλήθεια ότι από κάπως μακριά παρακολουθούσα την ομάδα. Υπήρξαν κάποιες στιγμές όχι πολύ ομαλές αλλά και στιγμές όπου παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Στο πρωτάθλημα είδα μεγάλη ανταγωνιστικότητα καθώς και ισορροπίες. Υπήρξαν στιγμές που ενδεχομένως δεν είχαμε την τύχη για να πλησιάσουμε τις ψηλότερες θέσεις.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα είχε και καλές αλλά και κακές στιγμές. Το ελληνικό πρωτάθλημα το παρακολούθησα από μακριά. Είδα ταλέντα και πολύ δυνατές ομάδες. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με πολύ ανοιχτό ποδόσφαιρο, όπου οι απαιτήσεις είναι υψηλές. 

Είδα δύσκολες έδρες, γήπεδα όπου υπήρχε μεγάλη δυσκολία να κερδίσει κάποιος αγώνες. Αλλά σε γενικές γραμμές αυτή ήταν η εντύπωση που είχα από το σπίτι. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, σημαντικό και με καλούς ποδοσφαιριστές."Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.