Παρουσιάστηκε ο Πογιάτος

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Ντάνι Πογιάτος, με τον ίδιο να τονίζει πως στόχος του είναι να φέρει τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται.


Στην αρχή είπε έναν πρόλογο ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης:

"Βρισκόμαστε εδώ για να καλωσορίσουμε με πολλή όρεξη τον καινούργιο προπονητή. Να εκμεταλλευτούμε τα όσα καλά έχει αφήσει ο κ. Δωνης και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε ο σύλλογος να εξελιχθεί."

Στην συνέχεια, μίλησε ο Τσάβι Ρόκα:

"Επιτρέψτε μου να πω ότι τον επέλεξα γιατί είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Έχουμε κοινή αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Να φτάσουμε στις νίκες παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Θα βοηθήσει να βελτιωθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές τόσο οι νέοι όσο και οι μεγαλύτεροι. Με αυτό θα βοηθήσουμε να εξελιχθεί η ομάδα σε όλα τα επίπεδα."

Έπειτα, πήρε τον λόγο ο Ντάνι Πογιάτος:

"Κατ' αρχήν  θα ήθελα να σας πω ότι είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος. Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ευχαριστώ τον Τσάβι και τον πρόεδρο για την τιμή που μου έκαναν. Έχω όρεξη να γνωρίσω τους παίκτες. Πάνω απ' όλα θέλω να βοηθήσω τους παίκτες, δεδομένου ότι έχω πράγματα από τους παίκτες. Να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας. Θα ήθελα να τους ζητήσω λίγη υπομονή. Είμαι σίγουρος ότι θα χαίρονται να τη βλέπουν."

Για τα χαρακτηριστικά και τα συστήματα που θα παίζει η ομάδα: "Κατ' αρχήν ήθελα να πω ότι η φιλοσοφία μου είναι σαφής. Μ' αρέσει το κυριαρχικό ποδόσφαιρο και η κατοχή της μπάλας. Στο θέμα αυτό συμφωνήσαμε και με τον πρόεδρο."

Για το ποιος θα είναι ο βασικός του στόχος: "Δύσκολο θα ήταν να σας απαντήσω για το μέλλον. Αυτό που σκέφτομαι είναι το πώς. Εάν όμως αναλογιστούμε τι έχουμε, έχω να σας πω ότι θα δίνουμε τη μάχη μας σε κάθε παιχνίδι με στόχο να πετύχουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε."

Για το αν είδε την ομάδα στα πλέι-οφ: "Βεβαίως και είδα όλα τα παιχνίδια. Ανέλυσα τους αγώνες. Έβγαλα συμπεράσματα. Αναμφισβήτητα υπάρχουν παίκτες που έχουν ένα ιδιαίτερο βάρος. Θα δούμε σε ποιους θα βασιστούμε για να πάρουμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε."

Για το πλάνο με τα νέα παιδιά: "Όπως πολύ σωστά είπατε πάντα ήμουν υπέρ του να βοηθάω τους νέους να αναπτυχθούν. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω αυτούς να εξελιχθούν. Αυτό που πιστεύω είναι ότι σε λίγα χρόνια θα φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα που θα αποτελείται από νέους παίκτες. Να έχουμε μια δυνατή ομάδα με νέους παίκτες."

Για το τι τον έπεισε να έρθει στον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός. Αυτό. Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούσα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπότε όταν ο κ. Ρόκα μου έκανε την πρόταση δεν το σκέφτηκα περισσότερο. Μου είπε μία λέξη: Παναθηναϊκός."

Για το αν το βλέπει σαν ένα βήμα για το μέλλον για τον ίδιο: "Για μένα δεν υπάρχει εφαλτήριο. Εγώ κοιτάω το παρόν. Ο Παναθηναϊκός. Είναι η καλή ένωση. Όλα για τον Παναθηναϊκό."

Για το γεγονός ότι η ομάδα έχει αρκετούς παίκτες που μιλάνε την ίδια γλώσσα: "Θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με όλους. Εγώ δεν ξεχωρίζω από που έρχεται ο καθένας. Από 'κει και πέρα θα συνεννοούμαστε στα Αγγλικά."

Για το αν τον αγχώνει όλη η κατάσταση με το κορωνοϊό και το μικρό διάστημα προετοιμασίας: "Είναι μία δύσκολη κατάσταση για όλες τις ομάδες. Αυτές τις 15 μέρες που οι παίκτες θα είναι σε διακοπές. Δεν θα τους επηρεάσει αυτό γιατί εγώ δουλεύω με το σταφ και θα βρω λύση."

Για το θέμα των μπακ: "Το θέμα των θέσεων και των αμυντικών είναι θέμα του Τσάβι. Εγώ βλέπω παίκτες και καταστάσεις. Να είστε σίγουροι ότι στο τέλος θα φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα."

Για τα συμπεράσματα που έβγαλε στα πλέι-οφ: "Θεωρώ άδικο να γίνει αξιολόγηση της ομάδας που είδα στα πλέι-οφ. Ο στόχος μου είναι να δω τον καλύτερο τρόπο συνεργασίας με τους παίκτες."

Για τα μπακ:

Τσάβι Ρόκα: "Κοιτάμε να δυναμώσουμε την ομάδα. Οι παίκτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι μια μεταβατική περίοδος. Δεν θα βιαστούμε και όταν βρούμε αυτόν που μας κάνει θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Βλέπουμε παίκτες με τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο για να βρούμε . Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Μιγκέλ. Είναι ένας επαγγελματίας με παρελθόν, παρών και μέλλον."

Για το αν έχουν σκεφτεί μια ευρύτερη συνεργασία με την Ρεάλ:

Τσάβι Ρόκα: "Το πέρασμα του κόουτς από 'κει μας έχει ανοίξει μια πόρτα. Δεν θα φέρουμε κάποιον για να τον φέρουμε. Φυσικά υπάρχουν πολλές καλές περιπτώσεις. Φυσικά αυτοί οι παίκτες θα έχουν προτάσεις και από άλλους συλλόγους, οπότε θα είναι δύσκολο. Βεβαίως, η παρουσία του κ. Πογιάτος εδώ και σε συνδυασμό με την δουλειά που έκανε εκεί, έχουν ανοίξει μια πόρτα. Του έχουν πει του κ. Πογιάτος ότι από την Ρεάλ ότι υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει επαφή.

Ο βοηθός προπονητή είναι από την Μπαρτσελόνα. Υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξει συνεργασία με αυτούς τους ισπανικούς συλλόγους."

Για το πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός: "Ήρθαμε για να δημιουργήσουμε μια ομάδα για να είναι ανταγωνιστική σε όλους τους αγώνες. Θέλουμε να πάμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει. Βάζουμε τον Παναθηναϊκό πάνω απ' όλα."

Για το αν θα μεγαλώσει το τεχνικό τιμ:

Τσάβι Ρόκα: "Θα ήθελα να πω ότι θα μείνουν μαζί μας ο Στέφανος και ο Γιάννης. Μετά θα αξιολογήσουμε όσο μας επιτρέπεται για να πάρουμε κάποιους ανθρώπους. Μάλιστα θα πάρουμε έναν για να με βοηθήσει το κομμάτι του σκάουτινγκ."

Για τις αποχωρήσεις:

Τσάβι Ρόκα: "Θα υπάρξουν αποχωρήσεις και κοιτάμε να τους βοηθήσουμε να βρούνε ομάδα."

Ντάνι Πογιάτος: "Για το θέμα του ρόστερ είμαι σε συνεχή επικοινωνία. Αν αυτόν που θέλουμε τον έχουμε στην ομάδα τότε είναι όμτι καλύτερο. Αλλιώς θα πάμε να πάρουμε παίκτη."

Για το τι εννοεί με το ποδόσφαιρο κυριαρχίας και αν θα επιλέξει 4-3-3: "Αυτό που κοιτάμε είναι να υπάρχει κατοχή της μπάλας. Υπήρχαν περιπτώσεις που άρχιζα με σύστημα 4-3-3 και άλλαξε. Εγώ κοιτάω τι μπορεί να κάνει ο παίκτης και πάνω σε αυτό θα προσαρμοστεί το σύστημα."

Για το πόσο καιρό χρειάζεται για να φτιάξει την ομάδα: "Στο ποδόσφαιρο χρόνος δεν υπάρχει και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι δουλειά και πάλι δουλειά. Κάθε εβδομάδα κρινόμαστε."

Για το με τι θα είναι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν: "Για μένα το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Το ποδόσφαιρο είναι η νίκη. Θέλουμε ο κόσμος της ομάδας να είναι χαρούμενος γι' αυτό που βλέπει. Θέλουμε να είναι χαρούμενοι γι' αυτό που βλέπουν."

Για το αν επιθετικά είναι «ΟΚ» η ομάδα: "Κατ' αρχήν έχω θετική σκέψη. Έχω παίκτες με μέλλον και δυνατότητες, όπως είναι ο Τάσος. Έχω έρθει με μεγάλη όρεξη."

Για το πόσες μεταγραφές θα κάνει η ομάδα, ο Τσάβι Ρόκα απάντησε πως: "Όπως έχουμε πει το θέμα των μπακ είναι δεδομένο. Έχουμε ισορροπημένο ρόστερ. Δεν θα έρθει κάποιος για να κόψει την εξέλιξη ενός τερματοφύλακα. Στις μεταγραφές μπορεί να υπάρξει έκπληξη. Αν έχουμε στις ακαδημίες κάποιον τότε καλώς, αλλιώς θα ψάξουμε για έναν."

Για το πότε θα μπορέσει η ομάδα να μιλάει για διεκδίκηση πρωταθλήματος: "Το πρότζεκτ μου άρεσε από την αρχή. Θέλω να μείνω μεγάλο διάστημα στον Παναθηναϊκό. Ο Σύλλογος θα εξελιχθεί με τις νίκες."

Για το αν του έχει πει ο μεγαλομέτοχος κάτι για το μπάτζετ του χρόνου: "Δεν θα σας πω τι έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο και τη διοίκηση. Ό,τι κάνουμε είναι για το καλό του Παναθηναϊκού."

Για το αν έχει ενημερωθεί για τις δυσκολίες του ελληνικού πρωταθλήματος: "Προπονώ εδώ και 26 χρόνια. Έχω ξεκινήσει από πολύ χαμηλά. Η λέξη πίεση  είναι κάτι που ξέρω καλά. Σέβομαι τα ΜΜΕ της Ελλάδος. Στόχος είναι να κάνω τον Παναθηναϊκό όσο πιο μεγάλο γίνεται. Είμαι έτοιμος γι' αυτό. Αν δεν ήμουν δεν θα είχα έρθει."


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.