Μαλακατές: "Η υπογραφή μας θα μπει όπως θέλουμε εμείς!"

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ο Τάκης Μαλακατές έκανε -μεταξύ άλλων- ξεκάθαρη την θέση του για το γηπεδικό: αν δεν υπάρξει και γήπεδο μπάσκετ, δεν προχωράει η Διπλή Ανάπλαση!


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «sdna»:

Για την οικογένειά του και τη συμμετοχή στα δρώμενα του Παναθηναϊκού: "Ο παππούς μου ήταν στο πρώτο ΔΣ επί Καλαφάτη. Ένας θείος του πατέρα μου ήταν γενικός αρχηγός. Από το 1964 και μετά ανέλαβε ο πατέρας μου. Ήταν στο Διοικητικό συμβούλιο του Παναυργιά και διετέλεσε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής. Έγινε αντιπρόεδρος, γενικός αρχηγός και δραστηριοποιούταν μέχρι την στιγμή που έφυγε από τη ζωή το 1999. Μάλιστα θα πω και κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος, ότι οι πρώτες ξύλινες κερκίδες στη Λεωφόρο ήταν δωρεά του ξυλουργείου της οικογένειας Μαλακατέ."

Για τους λόγους που έθεσε υποψηφιότητα: "Δεν εμφανίστηκε κανένας. Περίμενα ότι θα υπήρχε κάποιο ψηφοδέλτιο που θα μπορούσε να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο και αισιόδοξο νέο ΔΣ. Προβληματίστηκα αν έχω τη δυνατότητα να τρέξω το σύλλογο. Το να μην κατεβάσω τμήματα, δε θα αναλάμβανα αυτή την πρωτοβουλία. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστεί. Φέτος μπορεί να μην τα καταφέρει, αλλά θα έχει καλές ομάδες.

Δεν μπορούσε ο σύλλογος να πάει πρωτοδικείο. Να υποβιβαστούν οι ομάδες. Να δω τους τρόπους που θα μπορούσε ο ΠΑΟ να επιβιώσει. Η φετινή σεζόν είναι δύσκολη λόγω πανδημίας αφού δεν ξέρουμε τα πραγματικά μας έσοδα. Είναι αρκετά κοντά σε αυτά που είναι τώρα. Στη ζωή πρέπει να παίρνουμε ρίσκα και να προσπαθούμε. Τις δυσκολίες έχω μάθει να τις μετατρέπω σε επιτυχία. Δε θα είχα ήσυχη τη συνείδησή μου. Επικράτησε το συναίσθημα από τη λογική."

Για την επόμενη μέρα: "Αυτή την στιγμή ο σύλλογος είναι χωρίς χρέη. Είναι σαν η προηγούμενη διοίκηση να πήρε δέκα πρωταθλήματα. Αυτή την στιγμή το χρέος είναι 300 χιλιάδες αλλά μιλάμε για διακανονισμένες οφειλές. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε μία διοίκηση να κοιτάξει μόνο τα αγωνιστικά τμήματα. Με μία σωστή διαχείριση θα μπορεί να κάνει καλά πράγματα. Καλλιεργούμε μεγάλες προσδοκίες για τη μεθεπόμενη σεζόν όπου θα μπορεί να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει πρωταθλήματα. Είδα ότι το ρίσκο δεν είναι τόσο μεγάλο και αποφάσισα να μπω."

Για το τι τον προβληματίζει: "Με προβληματίζουν όλα, δε με φοβίζει τίποτα. Για τα οικονομικά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μας έχουν πλησιάσει. Είναι σημαντικό να μπορείς να πάρεις από πολλούς λίγα. Ελπίζω να είναι αρκετοί ακόμη που θα έχουν έστω και μικρή οικονομική συνεισφορά. Είναι κάτι που με ξεπερνάει η διχόνοια. Θα προσπαθήσω με όλον τον κόσμο να έχω καλές σχέσεις. Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ενωτικός."

Για τη Λεωφόρο: "Έχω ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο. Θέλω η ΠΑΕ να παίξει στη Λεωφόρο. Δε νομίζω ότι θα συζητήσω για τον Βοτανικό με τον κ. Αλαφούζο. Θα ζητήσω στήριξη, την πρόθεσή του να έρθει στη Λεωφόρο κι ελπίζω να γίνει από φέτος. Αν τη φετινή χρονιά δεν τα καταφέρει θα ήταν ευχής έργο είναι να γίνει σίγουρα του χρόνου για να κερδίσει περισσότερα ο Ερασιτέχνης. Τον κ. Αλαφούζο δεν τον ξέρω."

Για το αν θα συζητήσει συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη: "Δε θα ζητήσω συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη. Έχει δεσμευθεί σε κάποια πράγματα. Περιμένω τις ανακοινώσεις του το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις του."

Για το θέμα της διπλή ανάπλασης: "Θέλουμε γήπεδο για την ΠΑΕ, την ΚΑΕ αλλά και εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη. Περιμένουμε να δούμε ποιο είναι αυτό που έχει στο μυαλό του ο δήμαρχος. Να δούμε τι θέλει σε σχέση με την διπλή ανάπλαση. Πρέπει να γίνουν και τα τρία γήπεδα εκεί. Αυτό θα κάνει αυτάρκη τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟ πρέπει να έχει περισσότερα οικονομικά οφέλη ως ιδιοκτήτης. Τότε θα εκτιναχθεί ο Παναθηναϊκός."

Για το αν σε πρώτη φάση δεν υπάρχει πρόβλεψη για το γήπεδο μπάσκετ: "Δεν θα προχωρήσουμε στην υπογραφή. Αν δεν χρειαζόταν η υπογραφή μας δε θα μας καλούσαν. Η υπογραφή μας δεν ξεπουλιέται. Θα μπει όπως θέλουμε εμείς. Με άδεια λειτουργίας γηπέδου στον Βοτανικό και τότε θα δώσουμε τη Λεωφόρο. Με υποσχέσεις δε θα δώσω τη Λεωφόρο. Μπορεί να γίνουν αντιπροτάσεις. Το να γίνουν γήπεδα που δεν τα θέλουν η ΠΑΕ και η ΚΑΕ δεν έχει νόημα. Πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των αντίστοιχων εταίρων."

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: "Ο κύριος Γιαννακόπουλος έχει αποσυρθεί από τα δρώμενα του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να ξέρω τι προθέσεις έχει για το μέλλον Προσπάθησα με τις δικές μου δυνάμεις. Επιθυμία δική μου είναι να γραφτούν μέλη αλλά να υπάρχει και συνείδηση. Να γραφτεί κάποιος μέλος επειδή το θέλει κι όχι επειδή πρέπει. Με διάφορες προωθητικές ενέργειες θα κοιτάξουμε με προσεγγίσουμε κόσμο. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε εθελοντικές δράσεις. Θέλουμε ο κόσμος να συμμετέχει σε κάποια πράγματα. Για να αγαπήσεις κάτι πρέπει να είσαι συμμέτοχος. Μπορεί να το πετύχουμε μπορεί και όχι."

Για το αν είχε ενωτικό ψηφοδέλτιο: "Δεν ξέρω αν είναι ενωτικό. Ξέρω ότι είναι άνθρωποι που αγαπούν τον ΠΑΟ. Σε καιρούς δύσκολους αποφάσισαν να συμμετέχουν κι αυτό είναι σημαντικό."

Για τον Χρόνη Ακριτίδη: "Ο κ. Ακριτίδης είναι πρώτα απ' όλα Παναθηναϊκός. Τον γνωρίζω χρόνια και μου έχει πει ότι θα προασπιστεί τα συμφέροντα του συλλόγου."

Για τον Φοίβο Μορίδη: "Ο κύριος Μορίδης εμφανίζεται σε κάθε Γενική Συνέλευση. Είχε εμφανιστεί και πριν τη θητεία του κ. Γιαννακόπουλου απαιτώντας διά βοής να τον ψηφίσουν προσφέροντας χρήματα λες και ο ΠΑΟ είναι σωματείο που οι θέσεις εξαγοράζονται."

Για τις δεσμεύσεις που μπορεί να δώσει: "Θα προσπαθήσω να διοικήσω έχοντας καλές σχέσεις με όλους τους θεσμικούς παράγοντες. Είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που θα το ξεπεράσουμε. Στόχος ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά μεγάλος και να διεκδικήσει πάλι τίτλους."

Για τη φετινή χρονιά και την απώλεια εσόδων: "Απ' ότι άκουσα από την συνέντευξη τύπου της ΚΑΕ ζητήθηκε να αγοραστούν διαρκείας για να βοηθηθεί αυτή η προσπάθεια. Το ποσό που έχουμε προϋπολογίσει δεν είναι τόσο μεγάλο. Είναι 5000 κάρτες διαρκείας από τα δύο τμήματα, ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Τα λειτουργικά μας έξοδα και η συγκρότηση ομάδων είναι γύρω στο 1,2 εκατομμύρια. Στα δύο γυναικεία τμήματα είναι δύσκολο να φτιάξουμε ομάδες γιατί έχουν φύγει σχεδόν όλες οι αθλήτριες κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε καλές ξένες. Θεωρώ ότι θα έχουμε καλές ομάδες. Έχω ξεκινήσει τις προσπάθειές μου με το αρνητικό σενάριο στο μυαλό . Αν προκύψουν καλύτερες συνθήκες θα πάμε για ενίσχυση τον Ιανουάριο."

Για το σε ποιους θα απευθυνθεί: "Θα απευθυνθώ σε όλους του Παναθηναϊκούς. Θα προσπαθήσω να κάνω συναντήσεις με όλους όσους κρίνω ότι μπορούν να βοηθήσουν."

Για το αν έχει μιλήσει με παίκτες και προπονητές: "Δεν έχω μιλήσει με τους αθλητές και προπονητές. Μόνο με το βόλλεϋ ανδρών έχω μιλήσει. Ήδη σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Θα είναι ανταγωνιστικός. Πάμε με τον Ανδρεόπουλο και την επόμενη χρονιά. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε παιδιά όπως ο Ράπτης. Θέλουμε να είναι ένα ανταγωνιστικό σύνολο όπως το φετινό. Στους τελικούς δεν είμαστε φαβορί. Μας λείπει ο Στάροβιτς αλλά όταν παίζεις τέτοιο ντέρμπι δεν υπάρχουν προγνωστικά. Η ομάδα αυτή είναι ένα όμορφο παρεάκι που θα δώσει όλα για τον τίτλο. Έχουμε κερδίζει πάμπολλες φορές τον Ολυμπιακό με ομάδες με χαμηλότερο μπάτζετ. Αν δεν υπήρχε η πανδημία θα ήμασταν το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Να σας πω ότι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να εμπλακώ είναι ότι δεν ήθελα να δω αυτή την ομάδα να διαλύεται. Όλοι οι παίκτες είχαν συμβόλαια. Η προσπάθεια ήταν να μην διαλυθεί αυτή η ομάδα. Να είναι μία ανταγωνιστική ομάδα όπως και φέτος."

Για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: "Πολύ καλές είναι οι σχέσεις μας. Δεν ξέρω τις προθέσεις του. Είναι ένας άνθρωπος με τεράστια προσφορά. Ευχής έργο να μπορέσει να μείνει. Ο ΠΑΟ επί των ημερών μπήκε σε επαγγελματικά πρότυπα. Ξεχρέωσε τον σύλλογο. Είναι τεράστια αυτή η επιτυχία. Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω. Θα προσπαθήσω όποιος θέλει να βοηθήσει. Ο κ. Γιαννακοπουλος είπε ότι δε θέλει να βοηθήσει."

Για τις σχέσεις του με τους οργανωμένους: "Θεωρώ ότι οι οπαδοί θα θέλουν κι αυτοί να με στηρίξουν. Θέλω να έχω καλές σχέσεις με τους οργανωμένους, με την ΚΑΕ και με την ΠΑΕ. Οι μεν μας δίνουν στήριξη στα γήπεδα και οι δε στα οικονομικά. Θεωρώ ότι θα την έχω την στήριξή τους. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις. Θα κάνουμε πράξεις για να μας στηρίξουν οι οπαδοί."

Για το αν μπορεί να γίνει ανακατασκευή της Λεωφόρου: "Από την εποχή πατέρα μου προσπαθούν να βρουν λύση. Θα είναι μια μεσοβέζικη λύση που δε θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Σαν σκέψη αν δεν προχωρήσει η διπλή ανάπλαση θα πρέπει να μείνουμε στη Λεωφόρο. Θα ζητήσω τότε όχι 7 αλλά 20 εκατομμύρια για να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή της Λεωφόρου. Η ουσία όμως είναι να διεκδικούμε. Ξέρουμε ότι θα γίνει μετά από χρόνια. Δε θα γίνει όσο ζούμε εμείς."

Για το θέμα της ιδιοκτησίας της Λεωφόρου: "Εγώ ιδιοκτησιακό θέμα δεν θέτω. Η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό. Ο Ερασιτέχνης δεν πρέπει να κάνει κάτι για να προασπιστεί τα δικαιώματά του. Ας έρθουν να κατεδαφίσουν τη Λεωφόρο. Είμαι αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟ θα πάει μπροστά και ότι θα γίνει ξανά ανταγωνιστικός και όπως πρέπει. Όσον αφορά το γηπεδικό ή θα γίνει η Διπλή Ανάπλαση ή θα μείνουμε στη Λεωφόρο. Ο οπαδός Μαλακατές θέλει σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο."

Για το θέμα του πόλο που δεν κατέβηκε στο ματς με τη Χίο: "Την ερώτηση στη Γενική Συνέλευση την έκανε ο κύριος Πλυτάς. Ο κύριος Πλυτάς έχει κάνει εξώδικο για 80 χιλιάδες και ως αντιπρόεδρος δε δήλωσε την ομάδα βόλλεϋ γυναικών με αποτέλεσμα να παίξουμε πρι λιγκ, κατέβασε την ομάδα μπάσκετ γυναικών με νεάνιδες κάτι που οδήγησε στον υποβιβασμό και δήλωσε την ομάδα πόλο στην Α2. Ο κύριος Πλυτάς δε δικαιούται να μιλάει. Ήταν μία συμφωνία 3-4 ομάδων να μην κατέβουν στα παιχνίδια για να μην υπάρχουν επιπλέον έξοδα αφού δε θα έπεφτε καμία ομάδα. Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κατεβαίνει και να αγωνίζεται."

Για το μήνυμά του στον κόσμο: "Δεν είμαι άνθρωπος που μπαίνω για την καρέκλα. Η διάθεσή μου είναι μόνο προσφορά."

Για το πόσο που χρειάζεται για να είναι τα τμήματα του ερασιτέχνη ανταγωνιστικά: "Γύρω στα τρία εκατομμύρια για να είναι πρωταγωνιστής. Αν γραφτούν μέλη, όχι 50 χιλιάδες που είπε ο Πανταλέων αλλά και λιγότερα θα μπορέσουν οι ομάδες να πρωταγωνιστήσουν. Ο ΠΑΟ είναι μαγαζί γωνία και οφείλει να έχει χορηγούς."

Για τους στόχος του την πρώτη χρονιά διοίκησης: "Να έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις στον Βοτανικό και να έχουμε και κάποιον τίτλο."


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.