It smells like... TEAM SPIRIT!

Με τους Αλβέρτη και Διαμαντίδη στο «τιμόνι» και με την στήριξη της 13 ο Παναθηναϊκός είναι ξανά ενωμένος και έτοιμος να μπει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην νέα, δύσκολη σεζόν! Γράφει ο Στέφανος Αλαφάκης.


Λίγες μέρες πριν, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε σαν καράβι που πήγαινε... στα βράχια. Η κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους οργανωμένους έφτασε στα άκρα, με τον «DPG» μάλιστα να ανακοινώνει την οριστική παύση της ενασχόλησής του με το τριφύλλι. «Χρηματοδότηση τέλος», «μπάτζετ στα τάρταρα», «αποχώρηση Καλάθη», «στην έξοδο Παπαδόπουλος και Αλβέρτης» και γενικά ένα κλίμα διάλυσης και καταστροφής.

Και ξαφνικά, άλλαξαν όλα! Η ανακοίνωση της ανάληψης της διοίκησης από την τριάδα Αλβέρτη - Διαμαντίδη - Τριαντόπουλου, γύρισε τον διακόπτη! Ένας άνθρωπος απόλυτα ικανός να αναλάβει τα διοικητικά και δύο μύθοι του συλλόγου, δύο πρόσωπα κοινής αποδοχής που όλοι περιμέναμε να φέρουν συσπείρωση!

Χτες, αυτό που όλοι περιμέναμε έγινε πράξη! Η τριανδρία συναντήθηκε με εκπροσώπους από όλους τους συνδέσμους της Θύρας 13 και το μήνυμα που βγήκε είναι πως όλος ο οργανισμός είναι μια γροθιά. Τα προβλήματα έμειναν στο παρελθόν και ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα, «ασπίδα», ακριβώς όπως τόσα χρόνια.

Με κλίμα συσπείρωσης, την 13 στο πλευρό της ομάδας και δύο «σημαίες» στο «τιμόνι», ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να μπει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στην νέα εποχή. Και κόντρα στις προβλέψεις, νομίζω πως μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και στον αγωνιστικό τομέα!

Σαφώς δεν μιλάμε για βλέψεις 7ου, θα ήταν αιθεροβάμων όποιος έθετε ένα ευρωπαϊκό -ή και μια παρουσία σε final-4- ως στόχο φέτος. Με σωστές επιλογές στο ρόστερ όμως, μπορεί σίγουρα να χτιστεί μια ομάδα μαχητών, μια ομάδα με 12 παίκτες που θα δίνουν το... 110% σε κάθε άμυνα και κάθε επίθεση και θα «ματώνουν» για την φανέλα!

Η περσινή ομάδα είχε ταλέντο, όμως δεν είχε μπασκετικό «τσαγανό». Με έναν Τόμας επιθετικά εξαιρετικό και αμυντικά ανύπαρκτο, έναν Φριντέτ σοφτ και γενικά ένα ρόστερ το οποίο ήταν της λογικής... όσα βάλουμε κι όσα φάμε. Όλα δείχνουν πως ο κόουτς Βόβορας θα δημιουργήσει μια ομάδα σαν αυτή του Πεδουλάκη, στην πρώτη του θητεία στο τριφύλλι, με ισορροπία ανάμεσα στο επιθετικό και το αμυντικό κομμάτι.

Μια ομάδα που μπορεί να μην... ξεχειλίζει ταλέντο, αλλά τουλάχιστον όλοι ξέρουν ότι θα παλέψει κάθε κατοχή μέσα στα 40 λεπτά. Με παίκτες που μπορεί να μην είναι ατομικά καλύτεροι από τον Φριντέτ και τον Τόμας, αλλά σίγουρα θα εξυπηρετούν καλύτερα τα πλάνα του προπονητή. Αυτό δείχνει η συμφωνία με τον Φόστερ, αυτό δείχνουν γενικότερα τα ονόματα που ακούγονται: Μπράουν, Πάνγκος, Χέρμανσον, Γκεντράιτις, Γουίτινγκτον, Ματιάνγκ, Τέρι. Πάμε σε ένα εντελώς διαφορετικό μοτίβο και με έναν Παναθηναϊκό που θα έχει εξ'αρχής τον τίτλο του αουτσάιντερ.

Δίχως υπερβολικές απαιτήσεις, δίχως την πίεση που αυτές δημιουργούν. Και με την «13» και όλο τον κόσμο δίπλα απ'την ομάδα, απόλυτα συσπειρωμένο, νομίζω ότι θα δούμε ωραία πράγματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.