Αλαφούζος: "Τα πάντα ήταν ελεγχόμενα, μιλάμε για συμμορία!"

«Καταπέλτης» ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος στην κατάθεσή του για την υπόθεση της «Συμμορίας», μιλώντας με πολύ σκληρά λόγια κατά του Ολυμπιακού!


Αναλυτικά η κατάθεσή του:

"Δεν θυμάμαι όλα που κατέθεσα στον Ανδρεάδη, θυμάμαι την ουσία των περιστατικών. Κατά την εκτίμηση μου υπήρχε συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό, από το 2012 μέχρι πριν από 1-2 χρόνια, σε σημείο ακραίο. Είχαν κεντρική κατεύθυνση. 

Σφύριζαν υπέρ του Ολυμπιακού ανύπαρκτα πράγματα, όχι μόνο διαιτητική, πολλές εύνοιες, ακόμα περισσότερο κατά των ομάδων που δεν ήταν στο άρμα.

Εις βάρος του Παναθηναϊκού σε σημείο ακρότατο. Υπήρχε επιρροή στον διορισμό της ΚΕΔ, υπάρχουν οι κασέτες της ΕΥΠ όπου καταγράφονται πράγματα. Ο Μαρινάκης είχε επιρροή στον Σαρρή.

Θυμάμαι ένα περιστατικό όπου ο Μαρινάκης πήρε τηλέφωνο τον Κουρίδη της ΕΠΟ για ένα παιχνίδι του Εθνικού Γαζώρου, για να αλλάξει η απόφαση. Τα έχω ακούσει αυτά και μετά ο Βρέντζος έλεγε ότι κατάφερε να εξυπηρετήσει τον Τύρναβο νομίζω.

Εδώ έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος (εννοεί της απόφασης της Εφέσεων). Δεν έχω μνήμη να θυμάμαι με ποιους μιλούσε ο Μαρινάκης τότε στην ΕΠΟ. Ήρθε η ΟΥΕΦΑ και άλλαξε την ΕΠΟ πριν από 2 χρόνια, δεν είναι τυχαίο αυτό.

Δεν ξέρω συγκεκριμένα κάτι, ξέρω τα αποτελέσματα της Επιτροπής. Είναι συμπεράσματα με βάση την πραγματικότητα της καθημερινότητας του ποδοσφαίρου. Ισχύει ότι όποιος ελέγχει την ΕΠΟ ελέγχει και την διαιτησία. Φαντάζομαι ναι. Φέτος δεν ισχύει αυτό, αυτό οφείλεται στην ΟΥΕΦΑ, δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά, ήρθαν οι ξένοι.

Θυμάμαι παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε ένα φάουλ υπέρ του και 30 κατά. Αν δεν έκαναν τα χατίρια του Ολυμπιακού, κάθε Λυριακή ήθελε να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακούς, το έχω μάθει από δημοσιογραφικές πηγές. Δεν θέλω να πω ονόματα, γιατί υπάρχει και βία. Έχουν δείρει 3 δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ από τον Ολυμπιακό.

Έβλεπα το αποτέλεσμα, υπήρχε απόλυτη αδιαφάνεια, δεν ξέρω ονόματα, η βαθμολογία των διαιτητών ήταν απαράδεκτη και προκλητική για κάποιο σκοπό, από εκεί και πέρα ποιος την έκανε.

Δεν ξέραμε τις τιμωρίες, τα βλέπαμε από τους αγώνες που έπαιζαν. Παρατηρητές δεν θυμάμαι κάτι. Μας απασχολούσαν οι διαιτητές. Ξέραμε ότι δεν τους τιμωρούσαν οι παρατηρητές. Δεν θυμάμαι κανέναν παρατηρητή, κάποιους διαιτητές συγκεκριμένα. 

Ας πούμε ένα παιχνίδι του ΠΑΟ με την Ξάνθη με τον Σπάθα. Στημένη συμπεριφορά με τον τρόπο που σφύριξε εις βάρος του ΠΑΟ. Υπήρχε σκοπιμότητα. Απολύτως. Ήταν ακραίες διαιτησίες, διατεταγμένες αποστολές για να εξοντώσουν ομάδες.

Τα πάντα ήταν ελεγχόμενα και αδιαφανή. Το Τρίπολη - Ολυμπιακός με τον Σπάθα δεν θυμάμαι, θυμάμαι μόνο τον τελικό του Κυπέλλου. Τον Σπάθα θα τον θυμάμαι για πάντα για την άθλια, ακρότατη, στοχευμένη διαιτησία με την Ξάνθη. Είχε πρόθεση να δώσει συγκεκριμένες αποφάσεις, δεν έκανε σφάλμα, έκανε το σωστό για να αδικήσει την αντίπαλη ομάδα του Ολυμπιακού, δεν έχω στοιχείο, αλλά ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε.

Οι εισηγήσεις που πήρε ο Ντάλας ήταν τέτοιες για να τον ορίσει. Προφανώς ήταν άσχετος ο Ντάλας. Αυτοί που διαιτήτευαν υπέρ του Ολυμπιακού ήταν διεθνείς και αυτοί που σφύριζαν κατά δεν γινόντουσαν ποτέ διεθνείς. Κλασσική περίπτωση πίεσης.

Τώρα ο Σπάθας δεν παίζει πουθενά, αυτοί που ήρθανε από ΟΥΕΦΑ και είναι ανεπηρέαστοι, τον κόψανε. Δεν ξέρω για παρατηρητές, τι έκαναν στα υπόγεια της ΕΠΟ δεν με απασχολούσε. Ο Σπάθας με είχε βγάλει από τα ρούχα μου, ήταν ελεγχόμενη η κατάσταση για τα πάντα στην ΕΠΟ, η κατάσταση ήταν τραγική, δεν πιστεύω ότι θα γίνει τίποτα.

Δεν συζητάμε για μεμονωμένα λάθη, μιλάμε για μια συμμορία... Ένα λάθος μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε και να είναι ακρότατο. Συστηματικές ενέργειες όμως, κάθε Κυριακή, δεν είναι τυχαία λάθη. Η τιμωρία του Σπάθα τότε ήταν αστεία. Είχε κάνει τόσες πολλές απάτες που ήταν τραγικό, έπρεπε να πάει φυλακή. Δεν θυμάμαι άλλα παιχνίδια, έχουμε αδικηθεί τόσες φορές... Είχα κάνει όμως, ένα υπόμνημα. Θυμάμαι κάποιος αγώνας Βέροια - Ολυμπιακός ότι ήρθαν 4-5 παίκτες και είπαν ότι στήθηκε."

Για τους διαιτητές: "Δεν με απασχολούσαν οι παρατηρητές. Δεν έχω ασχοληθεί με διαιτησία, για τον Ιωάννίδη αν ήταν πρόεδρος της ΠΕΦΟ Σπετσών, δεν το θυμάμαι. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, έφτασα στο σημείο να θέλω να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο. Εγώ έβλεπα μια συνέχεια ενεργειών, ανεξήγητες. Δε θυμάμαι τίποτα για το Βέροια - ΟΦΗ του 2014.

Η επιρροή στην ΕΠΟ γινόταν και ίσως γίνεται μέσω των ΕΠΣ. Συνήθιζαν διάφοροι παράγοντες να εξαγοράζουν προέδρους των ΕΠΣ για να βγάλουν πρόεδρο στην ΕΠΟ. Γινόταν και πριν το 2012. Ο ΠΑΟ κι ενώ είχε μια ευκαιρία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, για μια διετία, δεν το έκανε. Και ακολούθησε τα χνάρια του Κόκκαλη που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο."

Για το οτιδήποτε μπορεί να του φαίνεται περίεργο δεν είναι αξιόποινο: "Έχω καταθέσει υπομνήματα παντου και δεν έγινε τίποτα. Και με εντυπωσιάζει και αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, δεν περίμενα να φτάσει εδώ..."

Για τον Σπάθα: "Το πρόβλημά μου δεν είναι το στοίχημα που έπαιζε ο Σπάθας αλλά οι ακρότατες διαιτησίες σε βάρος του Παναθηναϊκού. Τότε ήρθαν οι ξένοι. Το 2018 και τον αλλάξανε. Για το στοίχημα με ρωτάτε; Όχι. Ήταν σύνολο πράξεων."

Για το 2014 και το 0-0 του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης: "Ο Χιού Ντάλας ήταν ανύπαρκτος. Από το 2014 έχουν περάσει 6 χρόνια, δεν θυμάμαι αυτό που είχα καταθέσει τότε. Από αυτά που είχε κάνει τότε ο Σπάθας, ήταν σαφές ότι είχε σκοπό, καθοδήγηση. Και ευνοούμενος ήταν πάντα ο Ολυμπιακός.

Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι που θα μπορούσε να ευνοηθεί οικονομικά ο Σπάθας από τις παράτυπες ενέργειες του. Δύο πράγματα θυμάμαι από ακραίες διαιτησίες. Τον Γιάχο στον τελικό του Κυπέλλου και τον Σπάθα στον Ξάνθη - ΠΑΟ. Για τον Σπάθα στο Αστέρας - Ολυμπιακός δεν θυμάμαι. Τα συμπεράσματα δεν είναι από μεμονωμένο λάθος αλλά απ' όσα έβλεπα και μάθαινα συνολικά..."

Για το ότι ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στην UEFA και το CAS και για FIFA, UEFA: "Ο ΠΑΟ προσέφυγε στην ΟΥΕΦΑ και στο CAS, για τυπικούς λόγους δεν δέχθηκαν την προσφυγή μας. Κάτι θυμάμαι για την προσφυγή του ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο. 

Ο Γραμμένος είχε καλό όνομα και είναι σοβαρός δικηγόρος. Ήρθε η ΟΥΕΦΑ και έβαλε ξένη επιτροπεία και δεν μπορούσαν να γίνουν αυτά που γινόντουσαν."

Για τα συμπεράσματα του ανακριτή και τους διαιτητές: "Ο ανακριτής έβγαλε τα συμπεράσματα του γιατί έκρινε δεκάδες θέματα... Είπα πως υπήρχαν περιπτώσεις που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός. Νομίζω πως ναι, ο κ. Βασσάρας είναι έγκριτος αλλά είμαι επιφυλακτικός για τους διαιτητές, επειδή έχουν υπηρετήσει το άρρωστο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να έρθουν ξένοι γιατί στην Ελλάδα δεν υπήρχε αντικειμενική διαιτησία ποτέ."

Για τη φετινή διαιτησία: "Το σύνολο της διαιτησίας στη φετινή σεζόν ήταν αντικειμενικότατο. Μετά από ένα παιχνίδι, ο προπονητή εν θερμώ μπορεί να πει οτιδήποτε. Αν έλεγε ο Δώνης για Συμμορία θα τον είχαν καλέσει τα πειθαρχικά όργανα. 

Υπήρξαν πολλές λανθασμένες αποφάσεις εις βάρος του ΠΑΟ. Δεν μιλήσαμε ποτέ για μεμονωμένα και συγκεκριμένα παιχνίδια, μπορεί να είχε ευνοηθεί και ο Παναθηναϊκός φέτος..."

Για τον Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ένα σύστημα που είχε τον έλεγχο της διαιτησίας. Ο Ολυμπιακός με τον Κόκκαλη, δημιούργησε ένα σύστημα που είχε τον έλεγχο της διαιτησίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.