Αγραπιδάκης: "Χρειαζόμαστε τον κόσμο περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά!"

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο Ρούλης Αγραπιδάκης μίλησε μεταξύ άλλων για το πρωτάθλημα, το ρόστερ της ομάδας, την πιθανότητα επιστροφής του Πρωτοψάλτη αλλά και το ενδεχόμενο της Ευρώπης.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Όλα Πράσινα»:

"Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για εμάς, όπως και πέρσι, αλλά φέτος ήταν καλύτερη. Κερδίσαμε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, τον οποίο τον κερδίσαμε πέντε φορές. Δεν είναι μικρό πράγμα για μια ομάδα αυτό, που τα δύο τελευταία χρόνια φτιάχνεται χάρη στο κύριο Γιαννακόπουλο που ενίσχυσε την ομάδα κι απέκτησε μια άλλη ψυχολογία και μια άλλη δυναμική. Πιστεύω πως κάτι πετύχαμε."

Για το νούμερο 13 που φορούσε σαν αθλητής και τη σύνδεση με τη Θύρα 13:

"Σε εκείνη την ηλικία ήμουν κι εγώ φανατικός κι όταν το 1969 με ρώτησαν τι νούμερο θέλω να φορέσω, τους είπα το «13» θα φορέσω παιδιά, γιατί το 1966 είχε ιδρυθεί η Θύρα 13 και μου άρεσε κιόλας που έβλεπα εκεί στο πέταλο ο αριθμός, τα τραγούδια κι όλα αυτά που έκανε τότε η Θύρα 13, ζήτησα το «13». Κι όλα τα χρόνια μετά φόραγα το «13»."

Πότε καταλάβατε ότι το σύνολο του κυρίου Ανδρεόπουλου μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα; Πότε το πίστεψε η ομάδα;

"Δεν είναι σίγουρο ότι το καταλάβαμε αμέσως. Υπήρχαν ενδοιασμοί, διότι απέναντι μας υπήρχαν ομάδες που είχαν χτιστεί καιρό τώρα. Μην ξεχνάτε πως εμείς μετά το 2010 είμαστε σε μια κατάσταση που παίζαμε για την κατηγορία. Περισσότερο τα δύο τελευταία χρόνια που η ομάδα «αναστήθηκε». Μεσολάβησε μια διοίκηση που πήρε παίκτες, βοήθησε τους αθλητές, είχαμε δίψα για διακρίσεις, δόθηκε ταυτότητα στην ομάδα και πολύ καλό κλίμα. Φέτος δεν το πιστεύαμε πως θα πάρουμε πρωτάθλημα. Απλά είχαμε πως είναι πλέον καιρός να μπούμε σε κάποιους τελικούς. Έτσι και έγινε με το Λιγκ Καπ και το πρωτάθλημα. Τα πήραμε και τα δύο γιατί είχαμε μια ομάδα που πάλεψε."

Θέλετε να σχολιάσετε κάτι για την επιδίωξη του Ολυμπιακού την περίοδο της καραντίνας να πάρει το πρωτάθλημα στα χαρτιά;

"Η διοίκηση πήρε την απόφαση να παίξουμε το πρωτάθλημα στο τερέν. Εμείς αυτό θέλαμε, τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Δηλώσαμε το ΟΑΚΑ να γίνουν οι ημιτελικοί και επειδή ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος να γίνει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του Ολυμπιακού. Εμείς φυσικά το δεχθήκαμε. Είχαμε μια απώλεια και είπαμε πως θα πάμε να παίξουμε τον τελικό μας. Είχε πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, έχοντας όλους τους παίκτες του. Δεν είπαμε πως είμαστε καλύτεροι, αλλά πως πρέπει να αγωνιστούμε και να κριθεί στο γήπεδο. Λειτούργησε σωστά η διοίκηση και ο πρώην πρόεδρος. Σπάσαμε το δίπολο. Σημαντική ήταν η νίκη όχι τόσο επί του ΠΑΟΚ, αλλά επί του Ολυμπιακού τον οποίο τον κερδίσαμε μάλιστα πέντε φορές σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ. Ο Ολυμπιακός μας έλεγε για τις παραπάνω νίκες από το '10 και μετά. Εγώ θα πω πως σε μια χρονιά τους κερδίσαμε πέντε φορές."

Τι θέλατε να πείτε στον κόσμο της ομάδας, ως η «ζωντανή ιστορία» του συλλόγου για τη δύσκολη συνέχεια;

"Είναι μια νέα διοίκηση κι εγώ δεν είμαι παράγοντας, αλλά είμαι στο αθλητικό κομμάτι. Η νέα διοίκηση του κυρίου Μαλακατέ είναι νέα και έχει κάποιους ανθρώπους που είναι παναθηναϊκοί. Ο κύριος Μαλακατές είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι θα πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουν πολύ για να συνεχιστεί όλο αυτό. Θα χρειαστούν βοήθειες από τον κόσμο, τα μέλη και επιφανείς παναθηναϊκούς. Δεν υπάρχει κάποια συζήτηση ακόμη για την νέα χρονιά. Ούτε από θέμα μπάτζετ. Πρέπει να κρατήσουμε τους παίκτες που έχουμε και θα δούμε αν μπορεί να γίνει αυτό. Η εποχή αυτή είναι δύσκολη και πιστεύω πως δεν θα υπάρχουνε μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες και θα συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε."

Βλέπετε την επιθυμία των παικτών της ομάδας να παραμείνουν στον Παναθηναϊκό;

"Ναι, ναι! Και για αυτό το λέω τόσο άνετα. Αυτή η «φουρνιά» είναι ενθουσιασμένη και υπάρχει θέληση απ' όλους να μείνουν, απλώς ακόμη δεν μπορεί να τους καλέσει σε συζητήσεις ο επίσημος Παναθηναϊκός. Όλοι γουστάρουν να μείνουν."

Αυτό αφορά και τον Στάροβιτς;

"Όχι. Αν και του είχαν πει πως αν έρθει για τους τελικούς, θα έμενε. Αλλά μάλλον είναι κοντά σε άλλη ομάδα. Αφορά όμως τον Τσάτσιτς, τον Ρανγκέλ και τον Γιάκομπσεν, αλλά και τα νέα παιδιά όπως ο Ανδρεόπουλος και ο Ράπτης. Επίσης και για τον Πελεκούδα."

Τι ήταν αυτό που έκανε τους παίκτες να παίζουν με τόσο πάθος για τον Παναθηναϊκό;

"Από πέρσι είχαμε μια ταυτότητα και μας συμπαθούσαν ως ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα και θέλουμε να παλεύουμε κάθε αγώνα. Κι αυτό φαίνεται και στις προπονήσεις και σε όλα. Είναι δύσκολο να το πετύχει αυτό κάποια ομάδα, αλλά εμείς το έχουμε πετύχει. Οι παίκτες αγαπάνε την ομάδα."

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού (Ράπτη, Ανδρεόπουλο) για τη συνέχεια της καριέρας τους; Είναι το καλύτερο για αυτούς να συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό;

"Φυσικά. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Ακόμη είναι μικροί και οι δύο. Πρέπει να παραμείνουν στον παναθηναϊκού και να κάνουν πράγματα εδώ. Να παίξουν αγώνες και υψηλό επίπεδο και να κάνουν προπονήσεις σε υψηλό επίπεδο γιατί η ομάδα κάνει πολύ καλές προπονήσεις. Για τον Ράπτη που ακούγονται προτάσεις από το εξωτερικό είναι καλό για τον ίδιο να μείνει εδώ και να συγκεντρωθεί πιο πολύ σε αυτό που  κάνει και είναι ταλέντο, όπως και ο Ανδρεόπουλος. Πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω."

Θα θέλατε να μας μιλήσετε για την σχέση σας με τον κόουτς Ανδρεόπουλο;

"Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Είμαστε και φίλοι και έχουμε και τις ίδιες ιδέες. Την ίδια αντίληψη για το χτίσιμο της ομάδας, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος σε οργανωτικό επίπεδο."

Ο Πρωτοψάλτης θα μπορούσε να απασχολήσει;

"Είναι διαφορετικά τώρα τα πράγματα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να αντεπεξέλθει στα χρήματα σε αυτά που ζητάει ο αθλητής. Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης που έχει παίξει στο εξωτερικό και παίρνει κάποια χρήματα, που μπορεί να τα θέλει στην Ελλάδα και είναι λίγο δύσκολο αυτό."

Υπήρχαν πολλές διοικητές εναλλαγές στον Παναθηναϊκό και διαφορετικές καταστάσεις. Δύσκολες χρονιές, αλλά και καλές. Μέχρι πότε βλέπετε εσείς τον εαυτό σας στον Παναθηναϊκό;

"Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση. Μεγαλώνουμε κιόλας και είναι δύσκολο να ασχολείσαι με μια ομάδα. Να λείπεις ώρες από το σπίτι, τρέξιμο πολύ με τις διπλές προπονήσεις. Τι να σας πω τώρα; Άντε να βάλω αβάντζο άλλον έναν χρόνο; Θα το πω επειδή το σκεφτόμουν καιρό και με την ευκαιρία που είμαι στην εκπομπή σας, σκέφτηκα να σταματήσω μετά το πρωτάθλημα. Επειδή όμως ο Τάκης Μαλακατές είναι φίλος και τον γνωρίζω πολλά χρόνια και επειδή βοηθάω, είπα να βοηθήσω και φέτος. Με αιφνιδιάσατε!"

Ένα σχόλιο για τον κύριο Γιαννακόπουλο κι αν θα ήταν ένας πόθος να συνεχίσει να βοηθάει την ομάδα.

"Ελπίζω να βοηθήσει και τώρα, όπως έκανε πάντα. Το πιστεύω πως αν μπορέσει θα το κάνει. Το βόλλεϋ τους χρειάζεται όλους."

Για τη σημασία που έχει ο κόσμος της ομάδας να γίνει μέλος στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

"Αυτή την στιγμή έχει πολύ μεγάλη σημασία. Χρειαζόμαστε τον κόσμο περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Είναι σημαντικό να ενισχυθεί ο Ερασιτέχνης. Κι από την ΠΑΕ και τον κύριο Αλαφούζο, είτε από την ΚΑΕ, τον κύριο Γιαννακόπουλο και τον κόσμο, το οποίο ευχαριστούμε για την υποδοχή στη Λεωφόρο."

Υπάρχει το ενδεχόμενο της Ευρώπης;

"Είχε τεθεί το θέμα να πάμε κι εμείς στην Ευρώπη, αλλά η εποχή λίγο τα χάλασε. Άλλαξε και η διοίκηση τώρα και ίσως δεν είναι καιρός ακόμη. Δεν το νομίζω προς το παρόν, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Πριν τον κορωνοϊό είχε συζητηθεί να πηγαίναμε στο Challenge Cup."


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.