Ρόκα: "Ήταν πολύ δύσκολο να αποκτήσουμε την άδεια από τώρα..."

Ο Τσάβι Ρόκα ουσιαστικά... αποκάλυψε πως η UEFA δεν θα προχωρήσει σε άρση του ευρωπαϊκού αποκλεισμού του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα μείνει και του χρόνου εκτός Ευρώπης.


Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό «RAC1»:

Για τα πλέι-οφ: "Το πλάνο είναι να διεξαχθούν ολόκληρα. Υπήρχε μονάχα μια ιδέα για το πως μπορούμε να μειώσουμε τα ταξίδια, αλλά τελικά δεν ήταν εύκολο."

Για το στόχο στα πλέι-οφ: "Ο στόχος είναι να τερματίσουμε μέσα στις ευρωπαϊκές θέσεις, αν και δυστυχώς δεν μπορούμε να παίξουμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης που πέρασε ο σύλλογος τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, έχουμε προχωρήσει στις συζητήσεις μας με την UEFA ώστε να έχουμε την αδειοδότηση την επόμενη σεζόν. Η UEFA αντιλαμβάνεται την θέση μας και ήταν «ανοιχτή» και οι συνομιλίες εξελίχθηκαν θετικά, αλλά λόγω του κορωνοϊού τα πάντα «πάγωσαν» και ήταν πολύ δύσκολο να αποκτήσουμε την άδεια από τώρα.

Για εμάς, προφανώς, αποτελεί κίνητρο να συνεχίσουμε την καλή πορεία που είχαμε πριν την διακοπή, αλλά παράλληλα σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Θέλουμε να κάνουμε καλά πλέι-οφ, να τελειώσουμε με καλή δυναμική, το οποίο είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουμε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές αφού τέτοιου είδους παιχνίδια θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν εμπειρίες και να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή τους για να αντεπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο που απαιτούν τέτοιου είδους παιχνίδια."

Για τη μεταγραφική αγορά: "Εκτιμώ πως θα είναι τα πάντα πολύ… συμπυκνωμένα. Οι σύλλογοι αυτή την στιγμή κάνουμε τους υπολογισμούς μας, προσπαθούμε να βγάλουμε μπάτζετ κλπ. Και φυσικά για τον κάθε σύλλογο η κατάσταση είναι διαφορετική, αν παίζεις Champions League ή Europa League, αν αντιμετωπίζεις το ενδεχόμενο του υποβιβασμού κλπ. Φυσικά, το ποδόσφαιρο δεν θα ξεφύγει από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Και εμείς που εξαρτιόμαστε από τους σπόνσορες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από τα εισιτήρια και άλλα, θα δούμε να μειώνονται τα έσοδά μας και ως εκ τούτου είμαστε σε στάση αναμονής γιατί όσες προβλέψεις και να κάνουμε αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να ξέρεις ακριβώς τί θα συμβεί.

Αλλά κάποια στιγμή θα ξεκαθαρίσει όλη η κατάσταση και τότε νομίζω πως θα είναι παράξενα γιατί το μεταγραφικό παράθυρο θα είναι συμπυκνωμένο, γιατί εκτιμώ πως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναδεί."

Για το πλάνο που έχει: "Στην διάρκεια της καραντίνας πέρασα πολλές ώρες δουλεύοντας πάνω σε διαφορετικά σενάρια, με διαφορετικούς προϋπολογισμούς και ως εκ τούτου με ποδοσφαιριστές που θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά… Η ιδέα είναι να προβλέψουμε τί μπορεί να συμβεί και να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε όταν έρθει η στιγμή να μπορέσουμε να δράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και φυσικά μέσα σ’ όλα πρέπει να σκεφτείς πως πρέπει να διαπραγματευτείς την παράταση δανεισμών και την παράταση συμβολαίων που λήγουν και τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όπως είχε αρχικά πει η FIFA. Οπότε δημιουργούνται δύσκολες καταστάσεις."

Για το αν υπάρχει πίεση στον Παναθηναϊκό: "Ναι, αλλά αυτό είναι και στον άνθρωπο. Εγώ απαιτώ πολλά από τον εαυτό μου, είμαι τελειομανής και σε όποιον σύλλογο και να έχω δουλέψει, πάντα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ με μεγάλο αντίκτυπο, τεράστια ιστορία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Όταν ακούς Παναθηναϊκός ξέρεις πως πρόκειται για έναν σύλλογο μεγάλο, αλλά όταν το ζεις από μέσα κι από πρώτο χέρι, ο σύλλογος είναι ακόμη πιο μεγάλος από όσο νόμιζες. Και είναι πολύ όμορφο. Η αίσθηση αυτή την στιγμή είναι πως πρόκειται για έναν γίγαντα που βρισκόταν σε δύσκολες ώρες, αλλά σιγά σιγά βρίσκει τον εαυτό του και στο παραμικρό που μπορούμε να πετύχουμε τότε θα διασκεδάσουμε πολύ μ' αυτό τον τεράστιο σύλλογο."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.