Η «ΣΦΑΓΗ» του Δούρου!

Μιας και το πρωτάθλημα του 2004 ήρθε ξανά στο προσκήνιο, το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ θυμίζει τι πραγματικά έγινε στο «αιώνιο» ντέρμπι της Λεωφόρου, όπου ο Δούρος έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό!


Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πως κάποιοι βλέπουν εύνοια του Παναθηναϊκού σ'αυτό το ντέρμπι και κατ'επέκταση στο πρωτάθλημα. Μιλάμε για ένα ντέρμπι όπου ο Δούρος αποτέλεσε τον... 12ο παίκτη του Ολυμπιακού, κάνοντας τα πάντα για να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους».

Καταρχάς, κράτησε στο παιχνίδι τον Γεωργάτο, ο οποίος θα έπρεπε να δεχτεί... τρεις κίτρινες κάρτες, όλες πεντακάθαρες! Η πρώτη για τράβηγμα φανέλας, η δεύτερη για φράγμα και η τρίτη για εκκούσιο χέρι!
Φυσικά δεν βγάζει κόκκινη ούτε στον Καστίγιο, ο οποίος προβαίνει σε εγκληματικό χτύπημα στο πόδι που στηρίζεται ο Μπασινάς, ούτε καν σ'αυτό με το οποίο διώχνει την μπάλα!Αρνείται πεντακάθαρο πέναλτι του Ανατολάκη (και κίτρινη) στον Κωνσταντίνου, με τον αμυντικό του Ολυμπιακού να έχει πάρει... για ενθύμιο την φανέλα του Κύπριου!
Του χαρίζει δεύτερη κίτρινη στο δεύτερο ημίχρονο, για... λαβή πάλης ξανά στον Κωνσταντίνου!


Επίσης, στην φάση με την οποία ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ, υποδεικνύει το πέναλτι του Βάλλα πάνω στον Παπαδόπουλο, αλλά δεν του βγάζει όχι απλά κόκκινη (που ήταν τελευταίος αμυντικός και ο Παπαδόπουλος σε προφανή θέση για γκολ), αλλά ούτε καν κίτρινη!


Απίστευτη είναι και η φάση από την οποία προέρχεται τελικά το 2-2, όταν δίνει φάουλ υπέρ του τριφυλλιού δίχως να αφήσει πλεονέκτημα στον Ολισαντέμπε που έβγαινε τετ-α-τετ!

Αποκορύφωμα όλων το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, ένα γκολ-«φάντασμα», όπου δεν έχει υπάρξει κανένα ριπλέι και καμία φωτογραφία που να δείχνει ότι η μπάλα έχει περάσει στην γραμμή.Από όλες αυτές τις φάσεις, στον Ολυμπιακό στέκονται στην μονομαχία Κυργιάκου-Τζιοβάνι, στην οποία ΣΩΣΤΑ αποβλήθηκε ο Βραζιλιάνος, αλλά δεν αποβλήθηκε ο αμυντικός του Παναθηναϊκού. Η φάση ξεκινάει με αγκωνιά του Τζιοβάνι, ο οποίος μάλιστα πέφτει προκλητικά πάνω στον Κυργιάκο. Ο «πράσινος» στόπερ κάνει με το χέρι του κίνηση προς το πρόσωπο του Βραζιλιάνου, ο οποίος στην συνέχεια τον κλωτσάει από πίσω.

Αυτό λοιπόν είναι το ντέρμπι στο οποίο..... «ευνοήθηκε» ο Παναθηναϊκός και το περίφημο.... «πρωτάθλημα του Δούρου»!

Οι φωτογραφίες είναι από το blog του Prasinotomaros.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.