Εβάλαμε 8 στον Ολυμπιακό!

Σαν σήμερα, την 1η Ιουνίου του 1930, ο Παναθηναϊκός ΔΙΕΛΥΕ τον Ολυμπιακό επικρατώντας με 8-2! Το ακυρωθέν ένατο γκολ και η ιστορία με το... φέρετρο που κρατούσαν οι φίλοι των «ερυθρόλευκων»!


1 Ιουνίου 1930. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στην Λεωφόρο τον Ολυμπιακό, οι οπαδοί του οποίου φτάνουν στο γήπεδο κρατώντας ένα φέρετρο για να... κηδεύσουν το τριφύλλι μετά το τέλος της αναμέτρησης. Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχτηκαν όπως τα περίμεναν, με τους «πράσινους» να φτάνουν στο ιστορικό 8-2, που αποτελεί μέχρι και σήμερα την μεγαλύτερη νίκη στα «αιώνια» ντέρμπι!

Ο Συμεωνίδης άνοιξε το σκορ στο 10' και στο 30' έκανε το 4-0, με τον Μεσσάρη να έχει σκοράρει δις στο 20' και το 25'. Ο Πιερράκος έκανε το 5-0 στο 53', ο Γιώργος Ανδριανόπουλος πέτυχε 2 γκολ για τους φιλοξενούμενους, το αυτογκόλ του Κουράντη έκανε το 6-2 και οι Μηγιάκης (76') και Πιερράκος (81') διαμόρφωσαν το τελικό 8-2. Μάλιστα, το τριφύλλι πέτυχε και ένατο γκολ, το οποίο -μάλλον κακώς- ακυρώθηκε.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, το φέρετρο διαλύθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού για το... κυνήγι των φίλων των «ερυθρόλευκων», που είχαν έρθει με την ελπίδα να «κηδεύσουν» το τριφύλλι!

Παναθηναϊκός (Κίνσλερ): Αργυράκης, Σ. Πιερράκος, Βασιλείου, Ανδρίτσος, Κ. Μπαλτάσης, Υποφάντης, Μηγιάκης, Μεσσάρης, Συμεωνίδης, Δ. Μπαλτάσης, Δ. Πιερράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.