Βασιλακόπουλος: "Θα είναι λιγάκι άδικο να μην αναδειχθεί πρωταθλητής."

Την άποψη πως θα είναι άδικο να μην αναδειχθεί πρωταθλητής στην Basket League εξέφρασε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που κάλεσε Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό να αφήσουν την Euroleague και να επιστρέψουν στην FIBA!


Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε στο «sdna»:

Για την Basket League: "Στην Α1 έχει μπει λουκέτο με ομόφωνη απόφαση των ομάδων. Έχουν διακόψει το πρωτάθλημα. Παραμένουν τα διαδικαστικά ανόδου, υποβιβασμού, τα οποία θα αποφασιστούν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι θέμα ημερών. Θα είναι λιγάκι άδικο να μην αναδειχθεί πρωταθλητής, όπου είναι εμφανέστατο το ποιος προηγείται. Θα είναι και κάπως άδικο να μην ανεβάσεις ομάδες. Θα πρέπει να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί. Πρέπει να μείνουν όλες οι ομάδες της Α1 και να ανέβουν από την Α2 αυτές που προβιβάζονται. Ο Βασιλακόπουλος έχει μία πορεία μακρόχρονη, δεν θα αποτολμήσω να σβήσω μία ιστορία που έχω γράψει. Για μένα, αυτό που κάνω είναι τίμιο. Η Α1 θα πρέπει να έχει 16 ομάδες του χρόνου. Τις απόψεις μου τις ξέρει κι ο ΕΣΑΚΕ."

Για τα συμβόλαια των παικτών και την τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: "Δεν θα βάλω ποσοστά, αλλά όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους. Οι αθλητές λένε «εγώ τα φέρνω, εγώ τα παίρνω». Ε, φέρ'τα και πάρ'τα."

Για το αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πρέπει να αφήσουν την Euroleague: "Το ελληνικό μπάσκετ τούς περιμένει με ανοικτές αγκάλες. Η λύση δεν ήταν η Euroleague. Καλό είναι να επανέλθουν στον δρόμο της FIBA, να βάλουν τη δική τους φωνή κι άποψη και να καταφέρουν να φτιάξουν μια διοργάνωση που θα τους φέρει και περισσότερα έσοδα με το φυσιολογικό τρόπο και τη φυσιολογική αρχή, την Παγκόσμια Ομοσπονδία του μπάσκετ. Η Euroleague δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης, απέτυχε."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.