Τρομοκρατία στην «ζούγκλα» της Ριζούπολης

Πέρασαν 17 χρόνια απ'το ντέρμπι της ντροπής στην Ριζούπολη, όταν μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας ο Παναθηναϊκός έχασε το πρωτάθλημα και από τύχη δεν είχε... ανθρώπινες απώλειες! Θυμηθείτε την μετέπειτα πορεία των... πρωταγωνιστών εκείνης της ημέρας αλλά και την στάση της διοίκησης!


Όλα ξεκίνησαν από την στιγμή της άφιξης του πούλμαν του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πετούσαν πέτρες και τούβλα, καταφέρνοντας μάλιστα να σπάσουν τα τζάμια του πούλμαν. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να μπουν στα αποδυτήρια χρησιμοποιώντας... τσάντες ως προστατευτικά, ενώ η αστυνομία είχε ρόλο απλού θεατή, δίχως να σηκώσει καν τις ασπίδες της για να προστατέψει την αποστολή του Παναθηναϊκού.

Μέσα στα αποδυτήρια υπήρξε εισβολή από «φουσκωτούς», με διακριτικά εταιρίας σεκιούριτι, οι οποίοι έβριζαν και τρομοκρατούσαν τους παίκτες του τριφυλλιού. Τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα όταν οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τρυπούν την φυσούνα και να πετούν στο γήπεδο φωτοβολίδες, σίδερα, τσιμέντα και οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Ζέσταμα δεν έγινε ουσιαστικά ποτέ, αφού οι παίκτες του τριφυλλιού δέχονταν κάθε λογής αντικείμενα και είχαν «παγιδευτεί» σε ένα μικρό κομμάτι του αγωνιστικού χώρου, με κίνδυνο για την ίδια τους την ασφάλεια. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα το ματς θα είχε ακυρωθεί και θα ακολουθούσαν παραδειγματικές τιμωρίες.

Στην Ελλάδα όμως η αναμέτρηση διεξήχθη κανονικά και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0, σκορ που χρειαζόταν για να πάρει ουσιαστικά το πρωτάθλημα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μποροβήλος, νυν πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και Υπεύθυνος Ασφαλείας του αγώνα ο Γιάννης Τσιρώνης, μετέπειτα Υπεύθυνος Ασφαλείας του «Γ. Καραϊσκάκης»!

Όσον αφορά την διοίκηση του Παναθηναϊκού; Ήταν παντελώς απούσα, αφήνοντας την ομάδα να πάει σαν... πρόβατο σε σφαγή μέσα στην «ζούγκλα» της Ριζούπολης και δίχως να κάνει καμία ενέργεια για να την προστατεύσει. Αντ'αυτού, ο τότε πρόεδρος -Φιλιππίδης- αποκάλεσε τους παίκτες κότες (!!!) και το πρωτοσέλιδο της «παναθηναϊκής» εφημερίδας DERBY έλεγε πως ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα.

Τα λόγια είναι περιττά...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.