Σένκεφελντ: "Παρατήρησα αμέσως πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός!"

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ παρομοίασε τον Παναθηναϊκό με τον Άγιαξ και την Φέγενορντ, μίλησε για τον κόσμο της ομάδας, το τμήμα μπάσκετ αλλά και την μετάβαση από την Αυστραλία στην Ελλάδα.


Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη στην πατρίδα του:

Για την Αυστραλία και την μεταγραφή στο τριφύλλι: "Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο και πολύ ωραίο βήμα ποδοσφαιρικά, αλλά ταυτόχρονα ήξερα ότι θα ερχόταν κάτι πολύ δυνατό μετά τις δύο καλές σεζόν που έκανα στην Αυστραλία. Τα πήγα πραγματικά καλά εκεί και έβαλα πλώρη για καλύτερο. 

Ένας μεσάζων έριξε στο τραπέζι το όνομά μου στον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού και τα στοιχεία μου ταίριαζαν στο προφίλ του κεντρικού αμυντικού που έψαχναν."

Για το πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός: "Είναι όπως ο Άγιαξ και η Φέγενορντ ο Παναθηναϊκός. Έχει φανατικούς υποστηρικτές σε όλη τη χώρα. 

Είχα εξετάσει προσεκτικά τα πάντα, αλλά γενικά η επιλογή μου δεν ήταν πολύ δύσκολη. 

Παρατήρησα αμέσως πόσο μεγάλο είναι το κλαμπ! 

Όσον αφορά την ιστορία, αλλά και την αίγλη, το μέγεθος. Όταν περιμένω να πληρώσω στα διόδια μου λένε συχνά: «πρέπει να κερδίσετε τον επόμενο αγώνα». 

Είναι κάτι πολύ ζωντανό, γιατί ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων δεν έχει πολλά χρήματα και το ποδόσφαιρο είναι μια διέξοδος. Πριν από τη μεταγραφή μου δεν παρακολούθησα ιστορίες ή ταινίες για το κλαμπ, αλλά το συναίσθημά μου ήταν αμέσως καλό."

 Για τον... φανατισμό στην Ελλάδα: "Μπορείτε να το συγκρίνετε στην Ολλανδία με τη Φέγενορντ, αλλά στην Ελλάδα είναι ακόμη χειρότερο όσον αφορά τα συναισθήματα. 

Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, οι υποστηρικτές θα έρθουν στο προπονητικό κέντρο. 

Στη συνέχεια έρχονται στο γήπεδο για να πουν μια ιστορία. Αυτό συνέβη σχεδόν αμέσως μόλις υπέγραψα, γιατί οι πρώτοι αγώνες της ομάδας δεν πήγαν καλά. 

Όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό είναι τρελό! Δεν επιτρέπονται οπαδοί των δύο ομάδων, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες εντάσεις. Υπήρχαν οπαδοί έξω από το γήπεδο και υπήρξε απειλή για να ξεφύγει το πράγμα. Έπρεπε να κυνηγηθούν με δακρυγόνα..."

Για τον Παναθηναϊκό: "Παίξαμε ωραία εντός έδρας παιχνίδια. Με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ νικήσαμε εντός έδρας και εναντίον του Ολυμπιακού χάσαμε την τελευταία στιγμή. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος οργανισμός που έχει επίσης ισχυρή ομάδα μπάσκετ και βόλεϊ. 

Δεν είμαστε στο ίδιο συγκρότημα όλοι μαζί, αλλά αν θέλουμε να πάμε σε έναν αγώνα τα εισιτήρια είναι… έτοιμα. Δεν έχω καμία επαφή με αυτά τα παιδιά, αλλά πήγα σε αγώνες μπάσκετ εναντίον του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα. Είναι υψηλό το επίπεδο, γιατί στον Παναθηναϊκό μερικοί παίκτες με εμπειρία παίζουν στο NBA."

Για την μετάβαση από την Αυστραλία στην Ελλάδα: "Η πίεση ήταν αυτό που χρειάστηκε να συνηθίσω, αλλά ήταν κι αυτό ακριβώς που έψαχνα. Οι κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερες από ό,τι στην Αυστραλία, αλλά κατά τη γνώμη μου η διαφορά δεν είναι γενικά πολύ μεγάλη. 

Η ζωή στην Ελλάδα είναι επίσης καλή. Υπάρχει υπέροχο κλίμα και η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη με πολλή ιστορία και εντυπωσιάστηκα ειλικρινά όταν πήγα πρόσφατα στην Ακρόπολη για πρώτη φορά. Είχε έρθει η θεία μου και έπρεπε να πάω κι εγώ (γέλια). 

Δεν χρειάζομαι απαραίτητα μια φωτογραφία να δείξω, γιατί απολαμβάνω τη ζωή στην Ελλάδα περισσότερο από ένα αξιοθέατο."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.