Ράτζα: "Πετύχαμε κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία!"

Ο Ντίνο Ράτζα μίλησε για το πρωτάθλημα του '99 στο ΣΕΦ, τονίζοντας πως η ομάδα πέτυχε κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί και που πολλοί δεν πίστευαν ότι θα καταφέρει!


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «trifilara»:

Τι σου έχει μείνει στο μυαλό από το παιχνίδι του ΣΕΦ; 

"Ήταν δύσκολο παιχνίδι, αλλά θυμάμαι τον εαυτό μου να παραμένει συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όπως έκανα σε κάθε ματς άλλωστε. Δεν άφησα την ατμόσφαιρα που επικρατούσε να με επηρεάσει καθόλου."

Πιστεύεις ότι ο τίτλος αυτός ήταν το «κλειδί» για να έρθουν οι επιτυχίες των επόμενων ετών;

"Πιστεύω ότι το «κλειδί» ήταν η προηγούμενη χρονιά και το πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια και ήταν πολύ σημαντικό για τους παίκτες και κυρίως για το μυαλό τους. Ήταν σαν να άλλαξε το «τσιπάκι»."

Τι θυμάσαι από τους πανηγυρισμούς μετά το ματς;

"Ήταν κάτι το απίστευτο το πέμπτο παιχνίδι. Πετύχαμε κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Πολλοί δεν πίστευαν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εκτός από εμένα και τους συμπαίκτες μου, που δεν σταματήσαμε στιγμή να το πιστεύουμε."

Για τη συνύπαρξη εκείνη τη χρονιά με Μποντιρόγκα και Αλβέρτη;

"Ο Μποντιρόγκα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα από μόνο του. Ο Φράγκι ήταν η καρδιά της ομάδας. Εκπληκτικός σουτέρ και ακόμα καλύτερος φίλος. Ήμασταν όλοι πολλοί ισορροπημένοι, είχαμε χημεία και εκπληκτικό προπονητή, τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Επίσης πολύ σημαντικό για μένα ήταν ότι με πίστεψαν και μου επέτρεψαν να ηγηθώ της ομάδας, κάτω από κάθε πίεση."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.