Μπατίστ: "Δεν έχει μιλήσει κανείς μαζί μου, οικογένειά μου ο Παναθηναϊκός!"

Ο Μάικ Μπατίστ σχολίασε τις φήμες που τον ήθελαν υποψήφιο για τον πάγκο του τριφυλλιού, ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά του!


Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε στην «ΕΡΑ Σπορ 101.8»:

Για το final-4 του Βερολίνου: "Ξέρετε τι ακριβώς θυμάμαι. Όταν φύγαμε από την Αθήνα και προσγειωθήκαμε στο Βερολίνο νιώθαμε ανυπομονησία. Παίζαμε το καλύτερό μας μπάσκετ εκείνη την περίοδο. Θέλαμε την πρόκληση, την μάχη για άλλο ένα τρόπαιο. Και γι' αυτό ορθώσαμε το ανάστημά μας. Δεν μας ενδιέφεραν τα στατιστικά, αλλά το τρόπαιο. Μόλις περάσαμε τον Ολυμπιακό είχαμε ένα σκληρό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Είχαμε ένα μεγάλο προβάδισμα, αλλά επέστρεψαν. Στο φινάλε τα καταφέραμε. Πετύχαμε τον στόχο μας."

Για το αν η Euroleague του 2009 ήταν η πιο... γλυκιά από τις τρεις που κατέκτησε: "Ναι, μπορώ να το πω αυτό. Πρέπει να δεις το ρόστερ και τους παίκτες που είχαμε στην ομάδα. Ήταν μια απίστευτη ομάδα. Παίξαμε σε υψηλό επίπεδο στο κατάλληλο σημείο. Όταν πετυχαίνεις κάτι με τόσο ταλέντο και τόσο IQ, είναι πολύ ξεχωριστό, μοναδικό. Πάντα χαμογελώ όταν σκέφτομαι εκείνες τις στιγμές. Δεν μετανιώνω για τίποτα στην καριέρα μου."

Για τα σενάρια που τον φέρνουν στον πάγκο του Παναθηναϊκού: "Πρώτα από όλα, κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Αυτά είναι φήμες. Κανείς δεν μου έχει πει κάτι. Δεύτερον, έχω δύο χρόνια συμβόλαιο και θα το τιμήσω. Όταν τελειώσω με αυτό, δεν ξέρω τι θα συμβεί. Πάντα αφήνω ανοιχτή την πόρτα μου. Αν γίνει αυτό, θα δούμε. Ποτέ δεν λέω ποτέ. Όμως, είμαι καλά εκεί που είμαι τώρα. Είμαι γύρω από το παιχνίδι που αγαπώ και δίπλα στην οικογένειά μου. Είμαι δίπλα στους ανθρώπους που δεν ήμουν για 13-14 χρόνια. Θυσίασα πολλά για να μπορέσω να δώσω πράγματα στην οικογένειά μου. Είμαι πίσω στο σπίτι μου. Είναι δύσκολο να το αφήσω ξανά. Έχω τη δική μου οικογένεια τώρα, έχω δύο παιδιά. Είναι δύσκολο να τα πάω σε έναν άλλον κόσμο. Είναι πολλά που θα έπρεπε να σκεφτώ, κάτι πολύ περίπλοκο. Αν μου δινόταν η προοπτική να γίνω head coach, θα έπρεπε να σκεφτώ τα πάντα. Θα έφευγα για έναν άλλον κόσμο, θα ερχόμουν εκεί. Και αν μετά δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα; Άλλωστε, όλα είναι μπίζνες, σωστά; Έχω καταφέρει να καθιερωθώ εδώ στο NBA. 

Είμαι προπονητής. Έχω την οικογένειά μου εδώ. Όταν αποσύρθηκα έπρεπε να προσαρμοστώ πάλι στη ζωή στις ΗΠΑ. Χρειάστηκα τρία - τέσσερα χρόνια. Ήταν δύσκολο. Μου πήρε χρόνο να προσαρμοστώ ξανά στην πατρίδα μου. Ποιος θέλει να «ποντάρει» σε κάτι, να χάσει ξανά; Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου. Όμως, τώρα μιλάμε για δουλειά."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.