Τσάρτσαρης: "Θα γύριζα στον Παναθηναϊκό, εξαιρετικός ο Βόβορας!"

Ο Κώστας Τσαρτσαρής αποκάλυψε τις συζητήσεις που είχαν γίνει για να αναλάβει ρόλο στον Παναθηναϊκό, τόνισε πως θα ήθελε να επιστρέψει την ομάδα και σχολίασε την επιλογή Βόβορα για τον «πράσινο» πάγκο. Τι είπε για ΟμπράντοβιτςΠεδουλάκη, Γιαννακόπουλους και Μήτογλου.


Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε στο «novasports»:

Για τον Αργύρη Πεδουλάκη: "Ο κύριος Ζευγώλης στην Νήαρ Ήστ ήταν ο πρώτος που με πίστεψε, αλλά ο άνθρωπος με έφερε για να δοκιμαστικό ήταν ο κύριος Πολίτης. Στη συνέχεια ο κύριος Πεδουλάκης ήταν αυτός που με έβαλε να παίζω 40 λεπτά αν και άξιζα να παίζω δέκα λεπτά, μου έδωσε ευκαιρίες με έμαθε να προπονούμε σε υψηλό επίπεδο και πιστεύω πως ο Πεδουλάκης είναι ο ιδανικός για τις μικρές ηλικίες και να τους μάθει μπάσκετ. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι δεν μπορούν να πιουν την θάλασσα με ένα κουταλάκι. Θα πρέπει να κάνουν υπομονή, να έχουν επιμονή, να παλεύουν, να μάθουν από τα λάθη τους και να μην περιμένουν να παίξουν από τα 18 τους στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό."

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Υπογράφω το πρώτο μου συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και αμέσως μετά φεύγουμε για φιλικά παιχνίδια. Στο πρώτο παιχνίδι δεν παίζω, αλλά κάνω την πρώτη προπόνηση.

Αρχίζει η προπόνηση και παίζω άμυνα με τον Μακ Ντόλαντ αν θυμάμαι καλά και κάνω ένα σοφτ χετζ άουτ και ξαφνικά σταματάει η προπόνηση και με.. κατσαδιάζει μπροστά σε όλη την ομάδα και μου κόβονται τα γόνατα. Έλεγα τι κάνει τώρα μπροστά σε όλους. Βέβαια αυτό γινόταν με όλους τους νέους και το είδα τα 10 χρόνια που έμεινα εκεί. Ήταν κάτι που το έκανε σε όλους. Ήταν και ένα τεστ για το αν μπορεί ο νέος παίκτης μπορεί να αντέξει στην πίεση. Αν δουλεύεις, παλεύεις, μαθαίνεις, πονάς την ομάδας, την αγαπάς κτλ ο Ομπράντοβιτς θα σε αγαπήσει.

Βλέπαμε πολύ βίντεο, είναι και ο κύριος Ιτούδης έτσι, αλλά πολλές φορές ξεπερνούσαμε το όριο το χρονικό, οι επιστήμονες λένε πως ένας άνθρωπος μπορεί να είναι φουλ συγκεντρωμένος σε ένα βίντεο περίπου 12 λεπτά, ε εμείς βλέπαμε... 112 λεπτά, μπορεί να μπαίναμε στις 6 και με την προπόνηση να τελειώναμε στις 12 το βράδυ.

Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι όταν τον βλέπετε να αλλάζει χρώματα στον πάγκο και να ουρλιάζει,  ότι δεν προσβάλει κανέναν στον πάγκο. Ήταν καθαρά μπασκετικά και ήταν ίδια με όλους. Χωρίς διάκριση. Ήταν ο Διαμαντίδης ή ο Ταταρούνης, ένας πιτσιρικάς που είχαμε θα ήταν το ίδιο.

Πολύ σκληρές προπονήσεις. Παρά μόνο μία μέρα πριν από αγώνα να ήταν λίγο πιο χαλαρή. Πολύ σκληρές, δέκα χρόνια που τον είχα δεν θυμάμαι πολλές χαλαρές προπονήσεις, έπρεπε να πας νωρίς να προετοιμαστείς για να μην τραυματιστείς. Προετοιμαζόμασταν πχ για την Σιένα που θα παίζαμε δύο εβδομάδες μετά, αλλά μέχρι τότε είχαμε χαλαρά ματς, αλλά εμείς προπονούμασταν και παίζαμε σε όλα τα ματς και σε όλες τις προπονήσεις λες και παίζαμε με την Σιένα την επόμενη μέρα."

Για το τιι διαφορετικό είχε εκείνη η ομάδα και είχε τόσο καλές σχέσεις, αν και είχε μεγάλες προσωπικότητες: "Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα οικονομικά τότε ήταν πολύ καλύτερα από το τώρα. Άρα είχε να διαχειριστεί πολλά λεφτά άρα μπορούσε να διαλέξει από το πρώτο ράφι και με εξαιρετικό χαρακτήρα. Είχε αυτή την πολυτέλεια. Όταν φτιάχνεις τα αποδυτήρια όπως θες είναι εύκολα να φτιάξεις και το παρκέ. Έστισε έναν κορμό το 2003, με Λάκοβιτς, πιο μετά τον Διαμαντίδη, τον Χατζηβρέττα, τον Μπατίστ κτλ."

Για το πως ήταν η πρώτη προπόνηση μετά τον Ομπράντοβιτς: "Τον Πεδουλάκη τον ήξερα από το Περιστέρι. Η πρώτη του χρονιά ήταν πετυχημένη, με μία ομάδα εντελώς νέα και πήρε ντάμπλ. Έκανε μεγάλη δουλειά, έβγαλε παίκτες, ήρθε ο Ματσιούλις και έδειξε το ταλέντο του, ο Γκιστ, είναι παιδιά που οφείλουν πολλά στον Πεδουλάκη. Το μόνο περίεργο ήταν το πρώτο βίντεο που εκεί που περίμενες να δεις Ομπράντοβιτς, Ιτούδη, Πιστιόλη κτλ είδες άλλους. Πολλά νέα παιδιά, σκέψου πως ήμασταν μόνο εγώ και ο Διαμαντίδης και έπρεπε να κρατήσουμε την ομάδα και να γνωρίσουμε ουσιαστικά τους πάντες από την αρχή."

Για το αν θα επέστρεφε ως προπονητής στον Παναθηναϊκό για τους ψηλούς της ομάδας: "Θα το έκανα, είχα κάνει μία τέτοια κουβέντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ήταν ακόμη έτοιμοι για το κομμάτι αυτό. Στο NBA βέβαια υπάρχουν προπονητές για κάθε θέση σχεδόν. Στην μετάβαση από Τζόρτζεβιτς σε Πεδουλάκη το έκανα αυτό το πράγμα. Στην πορεία όμως χάλασε, δεν τα βρήκαμε με την διοίκηση και δεν το προχωρήσαμε.

Αλλά θα ήθελα να το ξανακάνω. Υπό προϋποθέσεις βέβαια γιατί έχω οικογένεια που θα πρέπει να την σκεφτώ. Θα ήταν πολύ ωραία να το έκανα με τις σωστές συνθήκες και με όλη την οικογένεια μαζί."

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και την οικογένεια Γιαννακόπουλου: "Στον Παύλο Γιαννακόπουλο, όπως γενικά στην οικογένεια, το Ελληνικό μπάσκετ χρωστά πολλά. Τους γνώρισα όταν πήγα να υπογράψω το πρώτο μου συμβόλαιο. Ήταν και ο κύριος Κώστας, ο τρίτος αδερφός, που ήταν αντιστάρ. Κάθε χρόνο γνώριζα και κάτι νέο για εκείνους, κάτι καλό. Υπήρχαν και εκρήξεις βέβαια, ως εργοδότες και ως φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.

Θα λείψουν πάρα πολύ από το Ελληνικό μπάσκετ. Θετικές αναμνήσεις και για πάντα στην καρδία μου."

Για τον Γιώργο Βόβορα: "Ήταν αδικημένος που δεν συνέχισε να είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού από Πεδουλάκη σε Πιτίνο. Η ομάδα στα δύο ματς πήγε καταπληκτικά, είναι πολύ καλός προπονητής. Ο Πιτίνο δεν έκανε για τον Παναθηναϊκό, μας πρόσφερε πολύ ωραίες ιστορίες και ωραίες συνεντεύξεις τύπου. Έχασε παίκτες, η ομάδα δεν παρουσίασε τίποτα. Έπρεπε να προσαρμοστεί εκείνος στην Ευρώπη και όχι η Ευρώπη σε εκείνον. Πιστεύω πως ο Βόβορας θα ήταν εξαιρετικός για τον Παναθηναϊκό."

Για τον Ντίνο Μήτογλου: "Αν δεν παρασυρθεί από τα σόσιαλ, επειδή προπονείται πολύ καλά, προσέχει το σώμα του και μαθαίνει θα κάνει πράγματα. Να μην τους βαφτίζουμε Τσαρτσαρή ή Νοβίτσκι. Να γίνει ο Μήτογλου. Το μέλλον του ανήκει και μπορεί να κάνει πράγματα. Να λένε τα νέα παιδιά ότι θέλω να γίνω σαν τον Μήτογλου."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.