Το μεγαλύτερο οπαδικό συλλαλητήριο!

Σήμερα συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το ιστορικό συλλαλητήριο των οπαδών του Παναθηναϊκού στο Πεδίον του Άρεως, όπου πάνω από 35.000 φίλοι του συλλόγου απαίτησαν την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη.


Στις 13 Απριλίου του 2008, το Πεδίον του Άρεως γέμισε από περίπου 35.000 φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι διαδήλωσαν ειρηνικά ζητώντας την αλλαγή ιδιοκτησίας του συλλόγου. Άλλωστε είχε ήδη εμφανιστεί η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση, η οποία προσέφερε εναλλακτική και ο κόσμος έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την στήριξή του σε αυτή.

Στο συλλαλητήριο έδωσαν το «παρών» φίλοι του Παναθηναϊκού από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πούλμαν να καταφτάνουν από παντού, καθώς και από το εξωτερικό! Κόσμος όλων των ηλικιών, ενώ σε περίοπτη θέση βρέθηκαν και παλαίμαχοι αθλητές του συλλόγου, όπως οι Πιτυχούτης, Λουκανίδης και Σούρπης.

Αίτημα φυσικά ήταν η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, με τα συνθήματα και τα πανό να κατευθύνονται προς αυτή την κατεύθυνση, αφού ο κόσμος είχε κουραστεί από την «ανομβρία» τίτλων και την παράδοση άνευ όρων της ομάδας στην «ερυθρόλευκη» παράγκα.

Η πορεία ξεκίνησε στις 16:00, ενώ στις 18:30 ο κόσμος είχε φτάσει στο ύψος της Λουκάρεως, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Άρη (νίκη με 1-0), ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί.

Μέχρι και σήμερα αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη κινητοποίηση οπαδών, με ειρηνική διαδήλωση υπέρ κάποιου αιτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.