Σαραβάκος για Δώνη: "Αγαπά τον Παναθηναϊκό, κάνει κάθε προσπάθεια για το καλύτερο!"

Ο Δημήτρης Σαραβάκος σχολίασε την φετινή σεζόν του Παναθηναϊκού και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Δώνη.


Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε στην «Πράσινη»:

Για το πως είδε την ομάδα αγωνιστικά: "Ανάλογα και με τις συνθήκες, εμένα μου είναι δύσκολο να πω πως ήταν επιτυχημένη χρονιά. Δεν ξέρω ποια θέση θα παίρναμε, αλλά έχω στο μυαλό μου τον Παναθηναϊκό σε άλλα επίπεδα! Ξέρω βέβαια πως τώρα οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες. Γενικά νομίζω πως η ομάδα ήταν μέσα στους στόχους της."

Για το τι ήταν αυτό που του άρεσε: "Ήμασταν βελτιωμένοι σε σχέση με την περσινή σεζόν. Κάναμε ένα βήμα μπροστά, αν και δεν είχαμε καλό ξεκίνημα. Το καλύψαμε λίγο πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος και μετά."

Για το αν θεωρεί πως την ερχόμενη σεζόν η ομάδα μπορεί να είναι ένα... κλικ καλύτερη αν γίνουν οι σωστές κινήσεις: "Εξαρτάται… Οι επιλογές παίζουν μεγάλο ρόλο σε μια ομάδα. Να είναι στοχευμένες και να σου φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα, άρα να πας έτσι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω."

Για το αν πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές, κυρίως στους ξένους: "Εννοείται! Όταν έχεις κι ένα μπάτζετ μέτριο, μιλάμε πάντα για τον Παναθηναϊκό, δεν πρέπει να έχεις πολλές αποτυχίες στις επιλογές σου. Να είναι στοχευμένες και με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας."

Για το ποιος πιστεύει πως πρέπει να είναι ο στόχος την επόμενη περίοδο: "Εξαρτάται. Όπως είναι η πραγματικότητα, μόνο οι στοχευμένες επιλογές μετρούν. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι άλλο. Αν καταφέρουμε να βελτιωθούμε, μπορούμε να κυνηγήσουμε περισσότερα πράγματα βαθμολογικά. Εκεί που θα τερμάτιζες πέμπτος για παράδειγμα, να πας τρίτος ή δεύτερος."

Για αυτό που είπε, πως δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό που αυτός ξέρει: "Πρέπει να μιλάμε για το σήμερα. Εγώ επειδή υπήρξα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, γνωρίζω την ιστορία και τις επιτυχίες, όχι μόνο τις δικές μου αλλά κι άλλων παικτών μετά από μένα. Έχουμε το μυαλό μας πίσω, αλλά δεν μπορούμε να το συνδυάζουμε με το τώρα. Ανάλογα με τις τωρινές συνθήκες ο Παναθηναϊκός είναι καλά. Δεν είναι αυτό που όλοι μας θέλουμε, αλλά είναι καλά."

Για το αν τον «πονάει» η κατάσταση της ομάδας, που δεν μπορεί να διεκδικήσει Πρωτάθλημα και να κάνει πορεία στην Ευρώπη: "Για μένα το μεγαλύτερο πλήγμα είναι πως δεν μπορούμε να παίξουμε στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα δεν είναι τι σκέφτομαι εγώ ή όποιος άλλος μετά από μένα που είχε επιτυχίες. Πρέπει να κοιτάξουμε το σήμερα. Να κοιτάμε την πραγματικότητα. Δηλαδή έχουμε δύο ομάδες οι οποίες έχουν τεράστιο μπάτζετ, όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, που για να μπορέσεις να τους αντιμετωπίσεις χρειάζεσαι κι εσύ περισσότερα… όπλα. Αν τα έχουμε αυτά, ίσως να μπούμε ανάμεσά τους. Αν δεν τα έχουμε είναι πολύ δύσκολο."

Για την άποψή του για τον Γιώργο Δώνη: "Μέσα σε τόσο δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες, το γεγονός πως η δεύτερη είναι καλύτερη απ' την πρώτη σεζόν, τα λέει όλα. Είναι ένα παιδί που αγαπά τον Παναθηναϊκό, είναι Παναθηναϊκός και κάνει κάθε προσπάθεια για το καλύτερο της ομάδας."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.