Πρόθεση επανέναρξης, κεντρική διαχείριση, αλλαγή ποινών!

Σημαντικότατες είναι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της Λίγκας. Διαβάστε τι συζητήθηκε για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και τις ποινές μη αδειοδότησης!


Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της Superleague συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα, με τις αποφάσεις να ανακοινώνονται πριν από λίγο. Βασικό θέμα ήταν η συνέχιση ή μη του πρωταθλήματος, όπου αποφασίστηκε να γίνει αίτημα στην Κυβέρνηση ώστε να επιτραπούν πρώτα οι ατομικές και μετά οι ομαδικές προπονήσεις. Πρόθεση των περισσότερων ομάδων είναι η επανέναρξη, όμως οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μέχρι τις 18/5. 

Ο Γιάννη Αλαφούζος εξέφρασε ξανά την αντίθεσή του με αυτή την απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "Οι αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Οι παίκτες που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Είναι επικίνδυνο να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Αν κολλήσει έστω ένας διαγωνιζόμενος, τι θα γίνει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης. Είμαι αντίθετος.". Την ίδια άποψη είχαν και οι Κωστούλας, Γκαγκάτσης και Δάρας.

Όταν πήρε ξανά τον λόγο ο «Mr.ΣΚΑΪ», είπε πως "Η κυβέρνηση που γνωρίζει έχει αποφανθεί ότι ομαδικές προπονήσεις δεν επιτρέπονται. Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία διέκοψαν. Στον ίδιο δρόμο είναι Ιταλία και Αγγλία. Όλες οι καφετέριες έχουν διακόψει τη συνδρομή της Nova. Στο τέλος θα φτάσει στο σημείο η Nova να μας ζητάει και χρήματα πίσω. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα χάσουμε πολύ περισσότερα απ αυτά που θα κερδίσουμε. Ξεχάστε τα διαρκείας. Όλα τα ματς και του χρόνου θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.Θα είναι επικίνδυνο να παίξουμε. Τι θα κάνουμε; Θα πιέσουμε υπουργούς για να αλλάξουν απόφαση για τις ομαδικές προπονήσεις.".

Εν τέλει αποφασίστηκε να σταλεί αίτημα στην Κυβέρνηση για να επιτραπούν οι προπονήσεις και σε νέο ΔΣ, μέχρι τις 18/5, να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι αυτό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπου φάνηκε πως -σχεδόν- όλες οι ομάδες επιθυμούν κεντρική διαχείριση, όπως πρότεινε ο Γιάννης Αλαφούζος. Εξαίρεση αποτελεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος ψήφισε λευκό, με τον Μαρινάκη να τονίζει πως "Λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου!".

Όλες οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν υπέρ, με κάποιες να βάζουν αστερίσκο.

Τέλος, η εισήγηση της Superleague όσον αφορά την ποινή για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν ήταν να καταργηθεί εντελώς το -6, όμως η ΕΠΟ αποφάσισε με ψήφους 12-5 να υπάρχει αφαίρεση τριών βαθμών, ενώ θα εξακολουθήσει να ισχύει κανονικά ο περιορισμός στις μεταγραφές.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το ΔΣ:

"Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

1/ Εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να υποβάλλει αίτημα προς την Κυβέρνηση και κάθε άλλη αρμόδια αρχή περί του να επιτραπούν πρώτα οι ατομικές και εν συνεχεία οι ομαδικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών των ΠΑΕ της Super League στις αθλητικές εγκαταστάσεις των ομάδων.

Πρόθεση του συνόλου των ομάδων είναι να επανεκκινήσει το Πρωτάθλημα Super League, υπό ένα πλαίσιο προϋποθέσεων, οι οποίες σχετίζονται με τη διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών και την ύπαρξη επαρκούς πρότερου χρόνου προπονήσεων πριν την έναρξη των αγώνων. Το Δ.Σ. θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει τυχόν αποφάσεις το αργότερο μέχρι τις 18/5.

2/ Καταγράφηκε η θέση του Δ.Σ. περί υλοποίησης επί της αρχής ενός συστήματος κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Επειδή τέθηκαν διαφορετικές προϋποθέσεις από πολλές πλευρές, το θέμα θα συζητηθεί στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας (working group), το οποίο έχει συσταθεί για το θέμα των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19, με τη συμμετοχή της νομικής και οικονομικής υπηρεσίας.

Η εν λόγω επιτροπή θα εξετάσει και άλλα τεχνικά ζητήματα και ενδεχομένως θα προβεί και σε άλλες προκαταρκτικές -μη δεσμευτικές- ενέργειες, καθώς και στη διερεύνηση της αγοράς. Το θέμα αυτό και τα ζητήματα των προϋποθέσεων θα συζητηθούν στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League.

3/ Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Super League ενημέρωσε τα μέλη, περί της υποβολής πρότασης χορηγίας τριετούς διάρκειας προς τη Super League από την εταιρεία Interwetten, το περιέχομενο της οποίας θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

4/ Η επίσημη μπάλα του Πρωταθλήματος Super League 2020-2021 θα είναι της εταιρείας Nike.

5/ Εγκρίθηκε η ανάπτυξη Ε-Sports Super League, με βάση τη σχετική προεργασία που έχει πραγματοποιηθεί.

6/ Εγκρίθηκε η διερεύνηση δυνατότητας υλοποίησης ενός εικονικού οπτικοακουστικού περιβάλλοντος φιλάθλων (Simulated Fans Audio and Visual Sport Broadcasting).

7/ Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η διαμόρφωση της θέσης των εκπροσώπων της Super League στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, αναφορικά με το πλαίσιο ποινών επί μη αδειοδότησης για τις εγχώριες διοργανώσεις, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, σύμφωνα με σχετική οδηγία της UEFA, η οποία εστάλη σε όλες τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.