Βαζέχα: "Τα πάντα για να μείνει ο Δώνης!"

Ο Κριστόφ Βαζέχα μίλησε για τις αλλαγές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, τον Καρλίτος και το θέμα του γηπέδου, ενώ τόνισε πως ο Αλαφούζος πρέπει να κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Γιώργο Δώνη!


Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε στην «Πράσινη»:

Για τις πολλές αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στο ρόστερ: "Αν γίνει αυτό θα είναι λάθος. Το θέμα είναι να μείνουν στον Παναθηναϊκό οι παίκτες που ήταν πέρυσι. Ο βασικός κορμός δεν πρέπει να αλλάξει. Αν πάλι φύγουν 5-6 βασικοί παίκτες, ο Δώνης θα έχει πάλι το ίδιο πρόβλημα. Θα πρέπει πάλι να ξεκινήσει από το μηδέν. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι έχει μία βάση. Για να κάνει το βήμα παραπάνω η ομάδα θα πρέπει να κρατήσει τον βασικό κορμό και να πάρει και κάποιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και φυσικά να παραμείνει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα και να συνεχίσουν να είναι τα παιδιά, που ανέδειξε και βελτίωσε ο Δώνης δύο χρόνια στην ομάδα. Το καλοκαίρι έγιναν λάθη, μιας και δεν γίνεται από τις 9 μεταγραφές σου, να... πιάνουν μόλις οι δύο."

Για τον Καρλίτος: "Τον Καρλίτος τον θυμάμαι από τότε που έπαιξε στην Πολωνία. Έχει το γκολ και είναι παίκτης που κινείται και δημιουργεί από μόνος του φάσεις. Είναι ένας δύσκολος παίκτης για κάθε αμυντικό. Αν δεν κάνω λάθος στην πρώτη του χρονιά στη Βίσλα Κρακοβίας βγήκε πρώτος σκόρερ. Βέβαια στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μία μεταγραφή να μην πιάσει κατευθείαν και να χρειαστεί χρόνο. Ο Καρλίτος το έχει το γκολ, το θέμα είναι όμως να δέσει καλά με την ομάδα."

Για το αν πρέπει να μείνει ο Γιώργος Δώνης ή όχι: "Αρχικά πρέπει να πω ότι ο προπονητής πρέπει να έχει άποψη για τους παίκτες που έρχονται. Εγώ άκουσα τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος και είμαι 100% μαζί του. Ο πρώτος που είναι υπεύθυνος για την ομάδα είναι ο προπονητής. Ούτε ο τεχνικός διευθυντής είναι, ούτε ο πρόεδρος. Θα είναι μεγάλο λάθος αν ο Δώνης φύγει από τον Παναθηναϊκό. Αν ήμουν πρόεδρος θα έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να κρατήσω τον Γιώργο στην ομάδα. Ο Δώνης και ο κάθε προπονητής θα  πρέπει να κάνει κουμάντο, να γνωρίζει και να εγκρίνει τους παίκτες, που έρχονται στην ομάδα. Κανείς άλλος. Επίσης συμφωνώ σε αυτό που είχε πει ο Γιώργος, ότι δεν μπορεί να ορίζει ο παίκτης ότι πρέπει να έχει συμμετοχές. Δεν γίνεται αυτό. Δεν ξέρω βέβαια ,αν ισχύει. Εγώ πιστεύω ότι ο κύριος Αλαφούζος πρέπει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει στην ομάδα τον Δώνη. Αλλιώς κρεμάμε ότι έκανε ο Δώνης. Τώρα η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Είσαι πιο κοντά στην κορυφή και αν γίνουν το καλοκαίρι κάποιες καλές κινήσεις η ομάδα θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο."

Για το ποιο πιστεύεις ότι είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού: "Αρχικά θέλω να πω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να γυρίσει στη  Λεωφόρο, μιας και ακόμα δεν υπάρχει καινούργιο γήπεδο.Φυσικά το νούμερο ένα που πρέπει να γίνει είναι το γήπεδο. Η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει και να κάνει τα πάντα για να φτιάξει γήπεδο ο Παναθηναϊκός στο Βοτανικό. Δεν γίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι και ο Παναθηναϊκός να μην έχει γήπεδο. Χρειάζεται, όμως και η πολιτική βούληση. Το γήπεδο πρέπει να γίνει και όλοι πρέπει να σταθούν δίπλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά ο σύλλογος που γνωρίσαμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.