ΚΛΟΠΗ λένε ριπλέι και κανονισμός!

Η πρόκριση στο «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ΚΛΑΠΗΚΕ από τους διαιτητές, όπως προκύπτει τόσο από το τηλεοπτικό ριπλέι, όσο και από τους κανονισμούς της ΕΟΠΕ!


Η πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου κρίθηκε στο τάι-μπρέικ, όταν με το σκορ στο 13-14 η Οικονομίδου κάρφωσε και οι διαιτητές έδωσαν άουτ. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να δουν την φάση στο instant replay, το οποίο όμως δεν έδωσε καμία βοήθεια. 

"Στην επόμενη φάση, η Οικονομίδου κάρφωσε στην κόντρα, ο επόπτης και ο Παπαδογούλας έδωσαν άουτ και ο Παναθηναϊκός ζήτησε βίντεο τσεκ. Το βίντεο δεν έβγαλε απόφαση και παρέμεινε η αρχική απόφαση των διαιτητών για το τελικό 15-13." αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της ομοσπονδίας για την εν λόγω φάση.

Σύμφωνα λοιπόν με την προκήρυξη της ΕΟΠΕ, ο πόντος θα έπρεπε να επαναληφθεί, από την στιγμή που δεν υπήρχε ξεκάθαρη άποψη.

"15. Πιθανό σφάλμα το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από το Video Check, θεωρείται ως μη γενόμενο και δεν προσμετράται.

16. Σε περίπτωση βλάβης του συστήματος Video Check, ο 2ος Διαιτητής θα ενημερώσει τις ομάδες για τη βλάβη του συστήματος και ο επανέλεγχος θα γίνεται με βάση τις κάμερες της τηλεοπτικής μετάδοσης (εφόσον ο αγώνας είναι τηλεοπτικός) και των αιτημάτων που προβλέπονται για αυτό. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά, με βάση τους κανονισμούς παιδιάς (χωρίς τη χρήση Video Check). Εάν επαναλειτουργήσει, θα γίνει ενημέρωση στις ομάδες και τα αιτήματα θα επιτρέπονται από το σημείο αυτό."

Αυτά είναι τα σχετικά άρθρα στην προκήρυξη της ΕΟΠΕ, από τα οποία προκύπτει πως δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να δοθεί ο πόντος στον Ολυμπιακό. Κι αν εξεταζόταν το τηλεοπτικό ριπλέι, όπως φαίνεται και στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, η μπάλα φαίνεται να σκάει στην γραμμή.

Αυτό υποστήριξε και η Σοφία Κοσμά, που τόνισε μιλώντας στο «sdna» πως ήταν στην ευθεία της μπάλας και την είδε να σκάει πάνω στην γραμμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.