«1908», παιδί κι αθλητισμός και... ανακοινώσεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ εκδήλωση με διπλό θέμα: αφ'ενός την παρουσίαση του κόμικ «1908» και αφ'ετέρου την σχέση του παιδιού με τον αθλητισμό. «Καταπράσινο» το πάνελ, όμορφη η ατμόσφαιρα. Το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ήταν εκεί.


Το «1908» αποτελεί μια πρωτότυπη προσπάθεια διήγησης της ιστορίας του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, με τρόπο διαφορετικό. Με τον Ανδρέα Οικονόμου να γράφει και τον Πέτρο Μπαλτά να σκιτσάρει, μικροί και μεγάλοι φίλοι του συλλόγου έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τα μαθήματα Παναθηναϊκής ιστορίας, με τα αγαπημένα τους κόμικ!

Σήμερα στις 12:00, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του εγχειρήματος, με την εκδήλωση να έχει ως θέμα και την σχέση του παιδιού με τον αθλητισμό. Σε μια όμορφη και καταπράσινη ατμόσφαιρα, οι δημιουργοί του κόμικ μίλησαν για αυτή τους την προσπάθεια, ενώ στο πάνελ βρίσκονταν ακόμη οι Αριστοτέλης Μπενόγλου (ιστορικός και συγγραφέας του Παναθηναϊκού), Γιάννης Ζουγανέλης (γνωστός ηθοποιός), Μίμης Δομάζος (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού), Θανάσης Σαρρής (δημοσιογράφος) και Στέλιος Σουλιώτης (αθλητής του Παναθηναϊκού ΑμεΑ).

Παράλληλα, παρόντες ήταν οι Κώστας Ταράσης, Άγης Μερεμέτης (προπονητές στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός) και Δημήτρης Πετρούνιας (ψυχολόγος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού).

Στα πλαίσια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι Μίμης Δομάζος, Γιάννης Ζουγανέλης, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος (παλιός αθλητής του Παναθηναϊκού στον στίβο), Κώστας Ταράσης, ενώ παρουσία-έκπληξη αποτέλεσε η σύζυγος του Νίκου Ξυλούρη, ο οποίος απεβίωσε σαν σήμερα το 1980, Ουρανία

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Ανδρέας Οικονόμου προχώρησε σε δύο ανακοινώσεις. Αρχικά ενημέρωσε πως τα βιβλία της εκδοτικής Belle Epoque θα κυκλοφορούν και σε σύστημα μπράιγ, ενώ στην συνέχεια αποκάλυψε πως ένα από τα επόμενα -αν όχι το επόμενο- πρότζεκτ, θα είναι η βιογραφία του ιδρυτή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Καλαφάτη.

Όσον αφορά τα παιδιά που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα δημιουργικό εργαστήρι με την Μαργαρίτα Κωτσίνη, δημιουργώντας το δικό τους κόμικ!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.