Πέφτουν οι μάσκες!

Απίστευτα πράγματα στην Euroleague, με την διοργανώτρια αρχή να βγάζει ξανά ανακοίνωση για να αναφέρει ότι αδικήθηκε η Φενερμπαχτσέ. Κι όλα αυτά γιατί η ομάδα των χορηγών οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον αποκλεισμό. Ποια είναι όμως η αλήθεια;


Πρωτοφανή πράγματα από την Euroleague, η οποία βρίσκεται σε... απόλυτη σύγχυση με την τουρκική Φενερμπαχτσέ να οδεύει εκτός συνέχειας. Μετά την αστεία ανακοίνωση περί ύπαρξης φάουλ στον ΝτεΚολό, στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ακολούθησε νέα ανακοίνωση μετά την ήττα των Τούρκων από την Βαλένθια. Αυτή την φορά, η διοργανώτρια αρχή υποστηρίζει πως το γκολ-φάουλ των Ισπανών στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού το φάουλ είναι επιθετικό κι όχι αμυντικό.

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έχουμε αναφέρει ήδη πως ο Γάλλος παίκτης έχει κάνει πρώτος φάουλ στον Ράις, στην προσπάθειά του να ξεμαρκαριστεί, αφού τον απωθεί με το χέρι του. Παράλληλα, στο βίντεο υπάρχει και υποψία βημάτων, όμως έτσι κι αλλιώς από το σπρώξιμο πάνω στον Αμερικανό θα έπρεπε να έχει τελειώσει η φάση.
via GIPHY

Η συνέχεια ωστόσο είναι ακόμα χειρότερη, αφού στο παιχνίδι με την Βαλένθια οι Ισπανοί είναι αυτοί που πρέπει να φωνάζουν! Κι αυτό γιατί το ματς οδηγείται στην παράταση με καλάθι ισοφάρισης του ΝτεΚολό το οποίο είναι εκπρόθεσμο. Με 0.4" να απομένουν για το τέλος του αγώνα, οι Τούρκοι βγάζουν το τέλειο play (Ζέλικο Ομπράντοβιτς...) από επαναφορά, όμως το ρολόι αργεί χαρακτηριστικά να «τρέξει» και αρχίζει να μετράει όταν η μπάλα έχει φύγει από τα χέρια του Γάλλου και έχει φτάσει σχεδόν στο ταμπλό.

Από εκεί και πέρα, το υποτιθέμενο "επιθετικό" φάουλ στο τέλος της παράτασης είναι πεντακάθαρο αμυντικό, όπως και υποδείχτηκε, αφού σε καμία περίπτωση ο αμυντικός των γηπεδούχων δεν έχει προλάβει να «στηθεί» την κατάλληλη στιγμή και να φέρει σώμα και χέρια σε κάθετη θέση.Είναι εμφανές πως η Euroleague κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την ομάδα των χορηγών, ξεπερνώντας ωστόσο κάθε όριο, αφού ανακοινώσεις δεν έχουν βγει ποτέ στο παρελθόν για καμία ομάδα και μάλιστα σε πραγματικές «σφαγές», ενώ τώρα έχουμε δύο ανακοινώσεις μέσα σε λίγες μέρες, η μια πιο... αστεία από την άλλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.