«Έγκλημα» με Μουνιέ

Ο Άντονι Μουνιέ ετοιμάζεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναιτωλικό και ο Στέφανος Αλαφάκης γράφει για την πολύ κακή διαχείριση του παίκτη από τον Παναθηναϊκό και το «έγκλημα» του παραγκωνισμού του.


Ο Γάλλος εξτρέμ ήρθε στο τριφύλλι μετά... βαΐων και κλάδων στις 31 Αυγούστου του 2017, την τελευταία ημέρα του μεταγραφικού παζαριού. Η απόκτησή του -που συνδυάστηκε με αυτή του Σουηδού Όσκαρ Χίλιεμαρκ- σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους του Παναθηναϊκού, αφού πρόκειται για έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας, με σημαντικές εμπειρίες από το γαλλικό και το ιταλικό πρωτάθλημα.

Είναι αλήθεια πως ο Μουνιέ δεν ανταπεξήλθε στις προσδοκίες, κάτι που οφείλεται εν πολλοίς στους συνεχόμενους τραυματισμούς του. Αυτοί του στέρησαν τον αγωνιστικό ρυθμό και δεν του επέτρεψαν να πιάσει σε μεγάλη διάρκεια τα στάνταρ απόδοσής του. Ωστόσο, όταν ήταν υγιής και βρισκόταν μέσα στο γήπεδο έδειχνε δείγματα της ποιότητάς του, ενώ πολύ σπάνια υπήρξε αρνητικός για την ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η περσινή χρονιά ήταν μια άλλη ιστορία. Φέτος, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να δανείσει τον Εμμανουηλίδη στον Πανιώνιο και να αποκτήσει για τις θέσεις των εξτρέμ τους Κολοβό, Μολό και Μπεκ. Ο πρώτος εμφανίζεται κατώτερος του αναμενόμενου, ο Μολό έχει ουσιαστικά τεθεί εκτός ομάδας για πειθαρχικούς λόγους -γνωστός εκ των προτέρων ο χαρακτήρας του-, ενώ ο Δανός δείχνει πως... ξέρει μπάλα, αλλά τραυματίζεται με τρομακτική συχνότητα, με αποτέλεσμα να έχει «γράψει» πολύ λίγα λεπτά συμμετοχής.

Κάπως έτσι, ο Γιώργος Δώνης παρατάσσει σχεδόν μόνιμα ενδεκάδες που έχουν στα «φτερά» είτε τον Ζαχίντ, είτε τον Μπουζούκη, δύο «10αρια» που αδυνατούν να προσφέρουν όταν βρίσκονται στα άκρα. Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε και την περίοδο όπου ήταν εκτός πλάνων ο Χατζηγιοβάνης, πριν ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, και με τον Μουνιέ να έχει κανονικά συμβόλαιο και να πληρώνεται από τον σύλλογο, πως γίνεται να βρίσκεται εκτός ομάδας χωρίς να πάρει ευκαιρίες; Με ποια λογική ένας παίκτης με τέτοια ποιότητα δεν πήρε ποτέ χρόνο συμμετοχής σε μια θέση που η ομάδα «πονάει», παρά την υπεραριθμία παικτών; Τι παραπάνω προσέφερε τελικά ο Μολό; Πόσο πιο συχνά είναι υγιής ο Μπεκ; Πόσο καλύτερες είναι οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του Κολοβού;

«Ζυγίζοντας» όλα τα δεδομένα, θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός χειρίστηκε εντελώς λάθος την υπόθεση του Άντονι Μουνιέ, ο οποίος εν τέλει αποχαιρετά το τριφύλλι και ετοιμάζεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναιτωλικό, ενισχύοντας φυσικά σημαντικότατα το σύνολο της ομάδας του Αγρινίου.

Καλή συνέχεια, Άντονι!

1 σχόλιο:

Από το Blogger.