Ο Πιτίνο, η Εθνική και το... ασυμβίβαστο!

Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Ρικ Πιτίνο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από φίλους -δημοσιογράφους και μη- του Ολυμπιακού και το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ βάζει τα πράγματα στην θέση τους! Η περίπτωση Γιαννάκη και οι άλλες Εθνικές.


Ο Αμερικανός hall of famer συμφώνησε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να αναλάβει την Εθνική ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά, δίχως μάλιστα καμία αμοιβή. Λίγες ημέρες μετά, οι επαφές του Παναθηναϊκού μαζί του «καρποφόρησαν», με τον Πιτίνο να ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ομάδα που αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, από φίλους του Ολυμπιακού που διαφωνούν με την κοινή παρουσία ενός προπονητή τόσο στην Εθνική όσο και σε μια ομάδα, ειδικά από τους «αιώνιους». Ωστόσο, με μια προσεκτική ανάλυση θα συμπεράνουμε πως οι «φωνές» αυτές δεν έχουν την παραμικρή λογική και κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης.

Το πρώτο επιχείρημα που ακούγεται, είναι πως ο Ρικ μπορεί να μην είναι αντικειμενικός στις κλήσεις του. Εξαρχής φαίνεται παράλογη μια τέτοια άποψη, αφού μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων προπονητών που έχουν έρθει ποτέ στην Ευρώπη, έναν θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ, ο οποίος δεν θα έμπαινε ποτέ σε τέτοια λογική. Ακόμα και να ήθελε όμως...

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Α2, ενώ το ευρωπαϊκό του ρόστερ περιλαμβάνει περιορισμένους Έλληνες. Ποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να βρίσκονται στην Εθνική; Ο Πρίντεζης, ο οποίος το επιθυμεί, παρά τις αντίθετες φωνές από την διοίκηση της ομάδας του. Και αν το θελήσει, τότε θα βρίσκεται. Οι υπόλοιποι παίκτες των «ερυθρόλευκων» είναι ο Κόνιαρης, στην θέση του οποίου υπάρχουν αρκετές επιλογές, αλλά και ο Παπανικολάου. Αλήθεια, αν τελικά δεν κληθεί, ποιος θα αδικήσει τον Πιτίνο; Με βάση πάντα το πρόσωπο που έχει δείξει τόσα χρόνια στην Εθνική ομάδα.

Είναι λοιπόν αστεία η ανησυχία πως θα υπάρξουν διακρίσεις σε βάρος των παικτών των Πειραιωτών, αφού στην πραγματικότητα μόνο ένας έχει... δεδομένη θέση στην Εθνική αν το θελήσει, ενώ οι υπόλοιποι σε καμία περίπτωση δεν έχουν δείξει ότι δικαιούνται να βρίσκονται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η σύγκριση με την περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη είναι φυσικά εντελώς άστοχη, αφού μιλάμε για μια εποχή που ο Ολυμπιακός ήταν στο προσκήνιο και σαφώς και θα μπορούσε να υπάρξει στοχευμένη επιλογή παικτών, είτε για ξεκούραση είτε για... βιτρίνα. Εξάλλου, ο Γιαννάκης δεν έφυγε από την Εθνική όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό, αλλά αρκετά αργότερα. Συγκεκριμένα, έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο του 2008, ενώ από την Εθνική απομακρύνθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους κι αφού είχε ήδη κοουτσάρει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα.

Τα δε σχόλια ότι ο Πιτίνο... είπε στην παρουσίασή του πως δεν θα αναλάβει καμία ομάδα είναι αστεία, αφού ο Αμερικανός δήλωσε πως καμία πρόταση δεν θα τον κάνει να αφήσει την Εθνική, αφού θεωρεί μεγάλη τιμή αυτή την θέση. Για αυτό άλλωστε και πήρε αμισθί την θέση, με σκοπό να οδηγήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι συμβαίνει στις Εθνικές μας ομάδες στα υπόλοιπα αθλήματα. Στο βόλλεϋ παραδείγματος χάρη, προπονητής της Εθνικής είναι ο Ανδρεόπουλος του Παναθηναϊκού, δίχως όμως να υπάρχουν αντιδράσεις. Στο πόλο, ο Βλάχος του Ολυμπιακού. Ούτε εκεί υπάρχουν αντιδράσεις. Τροφή για σκέψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.