«Άδοξο» τέλος στην χρονιά, συγχαρητήρια από Γιαννακόπουλο

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-3 από την Κηφισιά και δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να δίνει πάντως συγχαρητήρια σε όλους και να τονίζει πως το φετινό επίτευγμα της ομάδας θα γίνει αντιληπτό τις επόμενες σεζόν!


Η κούραση από το «ρηχό» ρόστερ και την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών από τον πάγκο στοίχισαν στον Παναθηναϊκό, που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα του για δεύτερη φορά απέναντι στην φορμαρισμένη Κηφισιά, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Συγκινητική ήταν μάλιστα η στιγμή μετά τον αποκλεισμό, όταν ο Γιορντάνοφ, που έπαιζε τραυματίες και σημείωσε 15 πόντους, ζητούσε απαρηγόρητος συγγνώμη από τον Ανδρεόπουλο και τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη, που προσπαθούσαν να τον παρηγορήσουν!

Τα σετ: 25-23, 17-25, 22-25, 19-25

Παναθηναϊκός (Δ. Ανδρεόπουλος): Γιάκομπσεν 2π. (2/2επ.), Γιορντάνοφ 15 (12/28επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Ανδρεόπουλος Χαρ. 3 (2/16, 1 μπλοκ, 55%υπ., 25%αρ.), Πανταλέων 6 (5/9επ., 1 μπλοκ), Ράπτης 23 (19/34επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος, 19%υπ., 10%αρ.), Πελεκούδας 6 (5/8, 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ. - 63%υπ., 32%αρ.), Πεντίδης, Γαλλιώτος

Ωστόσο η χρονιά κρίνεται άκρως πετυχημένη, αφού η ομάδα έκανε σαφές άλμα ποιότητας σε σχέση με πέρσι, στελεχώθηκε με νέα παιδιά που πήραν υπερπολύτιμες εμπειρίες και διακανόνισε τεράστιο μέρος των χρεών της.

Αυτά ανέφερε σε σχετική του δήλωση και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, λέγοντας αναλυτικά:

"Οφείλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο και τους αθλητές του για την εξαιρετική σεζόν που ολοκλήρωσαν χθες. Αυτό που πέτυχαν θα φανεί τα επόμενα χρόνια, καθώς όλα τα οικοδομήματα κρίνονται από τα θεμέλια τους και φέτος μπήκαν οι βάσεις για αυτό που θα ακολουθήσει. Όλοι οι συντελεστές του ΤΑΑ πρέπει να είναι περήφανοι, όχι μόνο για το αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά και για το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα, αυτό της πραγματικής οικογένειας και της παναθηναϊκής ψυχής που εξέπεμπε όλο το σύνολο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κατεβασμένα κεφάλια. Πέρυσι τον Απρίλιο παίζαμε για την παραμονή μας στην Α1 και φέτος για την είσοδο μας στα ημιτελικά.

Από την Γενική Συνέλευση της 8ης Ιουνίου είχα δηλώσει πως φέτος θα είναι μια μεταβατική χρονιά, μέσα στην οποία θα βάλουμε τις βάσεις για την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου.

Όταν παραλάβαμε την διοίκηση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, το χρέος του ΤΑΑ ήταν ένα εκατομμύριο ευρώ. Μέσα στην χρονιά αποπληρώσαμε και διακανονίσαμε το 70% του χρέους. Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά εκτός από το τρέχον αγωνιστικό budget, τρέχαμε και άλλα δυο. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις για να αντιληφθεί κάποιος τι σημαίνει αυτό!

Από την άλλη, υπήρξαν άνθρωποι της Παναθηναϊκής οικογένειας που δεσμεύτηκαν προσωπικά σε μένα πως θα βοηθήσουν οικονομικά την προσπάθεια μας. Δυστυχώς ακόμα τους ψάχνουμε. Όπως και να έχει, με βοήθεια ή μη, εμείς θα πορευτούμε τον δρόμο που έχουμε αποφασίσει και να είστε σίγουροι ότι τον στόχο μας θα τον πετύχουμε.

Σε αυτόν τον δρόμο θα θέλαμε συνοδοιπόρο τον Παναθηναϊκό κόσμο. Ο αριθμός των 474 μελών που έχουν γραφτεί από τις 8 Ιουνίου μέχρι και σήμερα δεν νομίζω ότι συνάδει της προσπάθειας που γίνεται. Η στήριξη στην μάνα του λόχου είναι υποχρέωση για κάθε αληθινό Παναθηναϊκό."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.