«Χ»αμένοι και οι δύο...

Σε ένα από τα πιο αδιάφορα από πλευράς συγκινήσεων ντέρμπυ των τελευταίων ετών, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι με 0-0.To πρώτο ημίχρονο ήταν χωρίς συγκινήσεις και με ελάχιστες φάσεις. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά, αλληλοεξουδετερώθηκαν και οι κλασικές ευκαιρίες ήταν δύσκολο να δημιουργηθούν.

Στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ο Δώνης από τον άξονα βρήκε με λόμπα τον Μακέντα στο 24ο λεπτό, ο Ιταλός άφησε την μπάλα να σκάσει 2 φορές πριν κρεμάσει ανεπιτυχώς τον Μπάρκα. Είχε προηγηθεί μία παρόμοια φάση στο 10ο λεπτό όπου ο Ιταλός ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος και σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάρκα.

Η ΑΕΚ είχε ανούσια κατοχή, δεν μπορούσε να απειλήσει, ενώ ο Παναθηναϊκός όταν επιχειρούσε να δημιουργήσει από την δεξιά πλευρά του ή από τον άξονα, έδινε την εντύπωση ότι έφτανε πιο εύκολα με αξιώσεις στα κιτρινόμαυρα καρέ. Σε μία από αυτές ο Κάτσε σούταρε με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή στο 40', αλλά το σουτ του έφυγε αουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως και το πρώτο. Στο 65' πέρασε ο Καμπετσής στην θέση του Άλτμαν, με τον Παναθηναϊκό να γυρίζει το σύστημα σε «καθαρό» 3-5-2 με τους Μακέντα και Καμπετσή να είναι οι φορ περιοχής του τριφυλλιού. Έπρεπε να φτάσουμε στο 86ο λεπτό για να δούμε ένα πέσιμο του Κάτσε στην περιοχή από μαρκάρισμα με το χέρι του Σιμόες.

Από εκτέλεση φάουλ στο επόμενο λεπτό, ο Κουρμπέλης έπιασε την γυριστή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Στο 90' ο Δώνης πέρασε στον αγώνα τον Χατζηθεοδωρίδη στην θέση του Χ. Δώνη, ενώ στο 92' (!!!) ο Εμμανουηλίδης πήρε τη θέση του κουρασμένου Μακέντα.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει χωρίς παράπονα και τις δύο ομάδες καθώς ήταν από τα πιο ανούσια ντέρμπι των τελευταίων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.