Αντίο αντίο εκεί στην Α2... από το 1964!

Αντίο αντίο, εκεί στην Α2, γράφουν πολλά «πράσινα» ΜΜΕ. Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι αυτό έχει συμβεί και δεν είναι πρωτόγνωρο για τον Ολυμπιακό. Απλά άργησαν να κάνουν τον κύκλο τους. 


Το 1963-64 τερμάτισαν στην φυσική τους θέση. Δηλαδή τελευταίοι. Έτσι υποβιβάστηκαν στην Β εθνική τότε. Να θυμίσουμε οτι ΔΕΝ υπήρχε ΕΟΚ τότε και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΕ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.


Ενδιαφέρον φυσικά προκαλεί το πόσο «σκύλιασαν» στον τελευταίο αγώνα για να μείνουν στην κατηγορία. Η περιγραφή από την ερυθρόλευκων αποχρώσεων εφημερίδα «ΟΜΑΔΑ», είναι απλά απολαυστική. 

«Έδειξαν τέτοια ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ που προκαλούσαν τα σαρκαστικά γέλια των θεατών»
«Μόνοι τους κάτω από το αντίπαλο καλάθι και δεν μπορούσαν να επιτύχουν μία καλαθιά»Φυσικά έπειτα από μία τέτοια φοβερή εμφάνιση, υποβιβάστηκε.Και παρέμεινε 3 χρόνια στην Β' Εθνική (ούτε καν την επόμενη δεν ανέβηκε δηλαδή) μέχρι που ανέβηκε το 1967. Ανέβηκε, τον ανέβασαν οι σωτήρες της «εθνοσωτήριας επανάστασης», κανείς δεν ξέρει.


Και όταν ανέβηκε, δεν προκάλεσε φόβο και τρόμο. 4-5ος , ως συνήθως. Αν και για άθλημα με αμερικάνικη καταγωγή, ήταν όντως παράξενη θέση. Θα έπρεπε  να το κατέχουν καλύτερα.


Για να μην ξεχνάμε την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.