Πιτίνο: "Περιμένω το «ΟΚ» της οικογένειάς μου."

Ο Ρικ Πιτίνο τόνισε πως περιμένει το «ΟΚ» της οικογένειάς του για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και ανέφερε πως με 1-2 προσθήκες μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στο τριφύλλι.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μιλώντας σε αμερικανικό δίκτυο:

"Δεν έχω πάρει 100% τη δουλειά. Περιμένω να έρθει να με βρει η οικογένειά μου για διακοπές και οφείλω πρώτα να μιλήσω με αυτούς. Τους το χρωστάω επειδή έχουν κάνει πολλές θυσίες για εμένα όλα αυτά τα χρόνια και πάνω από όλα είναι η οικογένεια και τα παιδιά μου. Ξέρουν πόσο αγαπώ το παιχνίδι και πόσο μου λείπει, αλλά αν είναι εναντίον αυτής της απόφασης, θα πρέπει να δεχθώ τις επιθυμίες τους. Αυτούς περιμένω. Το συμβόλαιο είναι έτοιμο, αν και δεν το έχω δει. Περιμένω την έγκρισή τους και μετά θα πάω στην Ελλάδα για 6 μήνες."

Για την προηγούμενη απόφαση του να σταματήσει την προπονητική: "Ήμουν αναστατωμένος με την κατάσταση στο Λούιβιλ και ήθελα να δείξω την αθωότητά μου. Με χρησιμοποίησαν για δημοσιότητα, δεν ήξεραν τίποτα και με έβαλαν στα πρωτοσέλιδα. Δεν είναι τόσο το FBI όσο οι κατήγοροι οι οποίοι αποφάσισαν τι να κάνουν. Αλλά αυτό είναι παρελθόν και θέλω να επιστρέψω."

Για το τι πρέπει να αλλάξει στους «πράσινους»: "Ξέρω το ρόστερ και έχω παρακολουθήσει αγώνες της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής που ήταν εκεί πριν από μένα είχε μεγάλη εμπειρία και ήταν σπουδαίος τεχνικός. Όταν αναλαμβάνεις μία ομάδα αναρωτιέσαι αν έχεις τους παίκτες για να κερδίσεις και αν μία-δύο προσθήκες μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Αναρωτιέσαι αν μπορείς να δώσεις κίνητρο στους παίκτες για να παίξουν καλύτερη άμυνα, δεδομένου ότι στην επίθεση δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα στη μέση της σεζόν. Προφανώς, χάνουν για τον λόγο αυτό απέλυσαν τον προπονητή. Το μπάσκετ είναι αρκετά διαφορετικά. Είναι σαν το παλιό ΝΒΑ, καθώς δίνεται μεγάλη βαρύτητα στις προσωπικές μονομαχίες. Έχουν αποστάσεις και εξαιρετικό τρόπο στην επίθεση. Είναι πολύ physical στυλ. Ακόμα και αν είμαι 66 χρονών βλέπω 100 παιχνίδια την εβδομάδα, δεν θέλω να σταματήσω να μαθαίνω."

Για το κίνητρό του και την προπονητική: "Ελπίζω ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ο τελευταίος μου σταθμός στην προπονητική. Ίσως μου αρέσει και μείνω εκεί. Ίσως μείνω στην Euroleague ή επιστρέψω στο ΝΒΑ ή το NCAA. Θα εξετάσω τις επιλογές μου, αλλά δεν ήθελα να κλείσω την καριέρα μου. Ήταν δύσκολο να κλείνω τα μάτια μου το βράδυ και να κοιμάμαι ξέροντας πόσο μου λείπει η προπονητική. Η προπονητική είναι εθιστική. Σου λείπει και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτήν. Ξέρω ότι εγώ δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτή."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.