«Οι διαιτητές έπραξαν σωστά!»

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δίνει δίκιο στους χειρισμούς των διαιτητών για το χρονόμετρο, απορρίπτοντας έτσι την «πράσινη» ένσταση.


Το σχετικό κομμάτι της ανακοίνωσης:

"Επομένως, το ρολόι του παιχνιδιού συνέχισε να τρέχει προς τα κάτω, δεδομένου ότι η μπάλα πέρασε εξ ολοκλήρου από το καλάθι με 2:01 αριστερά στο ρολόι του παιχνιδιού. Η μπάλα έπειτα χτύπησε στους Θανάση Αντεκουντούμπο και Νικ Καλάθη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Αθηνών. Ο Τζεφ Μπρουκς της Ολίμπια Μιλάνο ήταν τοποθετημένος πίσω από την τελική γραμμή έτοιμη να επαναφέρει την μπάλα ωστόσο, αυτή κύλησε μακριά από αυτόν. Έτσι, ο διαιτητής πήρε την μπάλα επάνω. Σύμφωνα με το Άρθρο 17.3.3. των επίσημων κανόνων μπάσκετ της FIBA ​​2018:

«Όταν το ρολόι του παιχνιδιού δείχνει δύο λεπτά ή λιγότερα, ο διαιτητές πρέπει να κάνει σήμα στους παίκτες πριν γίνει η επαναφορά στο παρκέ.»

Εάν ένας αμυντικός παίκτης:

Μετακινεί οποιοδήποτε μέρος του σώματος του πάνω από τη γραμμή οριοθέτησης για να παρεμποδίσει την επαναφορά, ή βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 1 μ. Από τον παίκτη που κάνειτ την επαναφορά, όταν ο χώρος εισόδου έχει απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα, αποτελεί παραβίαση και οδηγεί σε τεχνικό φάουλ".

Ως εκ τούτου, ο διαιτητής σωστά έκανε το σήμα και έδωσε την μπάλα στον Μπρουκς για την επαναφορά. Η καταμέτρηση των πέντε δευτερολέπτων ξεκίνησε όταν η μπάλα ήταν στην διάθεση του παίκτη, με 1:51" να απομένουν για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Η μπάλα πέρασε στον Κέρτις Τζέρελς της Ολίμπια Μιλάνο με 1:50" στο χρονόμετρο.

Μετά το instant replay, οι διαιτητές δεν είδαν πως υπήρξαν σφάλματα ή δυσλειτουργίες με το χρονόμετρο. Έτσι, το παιχνίδι συνεχίστηκε σωστά με επαναφορά του Μίτσοφ από την πλάγια γραμμή, με 1:48" για το τέλος του ματς και 22" κατοχής για την Ολίμπια Μιλάνο."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.