Μπέλος: "Η πόρτα είναι ανοιχτή, ελπίζω οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν!"

Ο Χρίστος Μπέλος μίλα αποκλειστικά στον Στέφανο Αλαφάκη και το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ για τα χρόνια που πέρασε στο τριφύλλι, τους Δημήτρη και Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον φετινό Παναθηναϊκό, τον κόσμο της ομάδας και αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα!


Πέρασες μια ολόκληρη ζωή στον Παναθηναϊκό, κάτι που σταμάτησε φέτος. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

"Το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι είμαι τυχερός που ήμουν τόσα χρόνια στην ομάδα. Έζησα πάρα πολλά πράγματα, και καλά και κακά. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές απλά κλείνει ένας κύκλος. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Θεωρώ ότι θα παίξω κάποια χρόνια ακόμα και πιστεύω ότι η πόρτα είναι ανοιχτή κι ελπίζω να παραμείνει έτσι."

Όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν πολλοί συμπαίκτες δίπλα σου. Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον, είτε από πλευράς προσωπικής σχέσης είτε από πλευράς απόδοσης;

"Συμπαίκτες έχουν περάσει πάρα πολλοί με τους οποίους συνεργάστηκα καλά όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Με τον Σωτήρη (σ.σ. Πανταλέων) ήμασταν τα τελευταία 4 χρόνια μαζί. Μόνο την πρώτη μου χρονιά δεν ήμασταν μαζί. Ο Σωτήρης είναι σίγουρα ένας απ'τους καλύτερους γιατί ήμασταν και πάρα πολλά χρόνια μαζί. Είχαμε διαμορφώσει άλλου είδους σχέση. Ενώ κάποιοι άλλοι που ήταν πολύ καλοί συμπαίκτες μου πέρασαν για 1-2 χρόνια από την ομάδα και μετά πήγαν κάπου αλλού. Με τον Σωτήρη μείναμε πιο πολύ μαζί."

Ποια η άποψή σου για τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Ανδρεόπουλο;

"Πιστεύω ότι είναι ο ιδανικός άνθρωπος αυτή την στιγμή για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να φύγει από αυτό το τέλμα και να μπει στον σωστό δρόμο."

Και για τον νεαρό Χαράλαμπο, που δείχνει ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του;

"Ο Χαράλαμπος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Με πολλή δουλειά, γιατί είναι πολύ δουλευταράς ο Χαράλαμπος, και τώρα με πολύ καλύτερες συνθήκες στον Παναθηναϊκό μπορεί να δώσει πάρα πολλά στο ελληνικό βόλλεϋ."

Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετώπισε η ομάδα τα τελευταία χρόνια, οι παραμονές στα πλέι-άουτ μπορείς να πεις ότι πανηγυρίστηκαν σαν... τίτλοι;

"Κοίταξε να δεις. Ειδικά η περσινή χρονιά ήταν ουσιαστικά ένας τίτλος. Αν αναλογιστείς πως ξεκίνησε η ομάδα, τι προβλήματα υπήρχαν όλη την χρονιά, ότι φτάσαμε σε έναν τελικό να διεκδικούμε την παραμονή μας στην κατηγορία... Είναι ουσιαστικά ένας τίτλος. Ήταν ένα στοίχημα γιατί διατήρησε την ομάδα στην κατηγορία και της έδωσε την δυνατότητα αυτή την στιγμή να κάνει εντελώς διαφορετικό προγραμματισμό και να στοχεύει πιο ψηλά."

Ήθελες ποτέ να αγωνιστείς στο εξωτερικό; Υπήρξε κάποια πρόταση από σύλλογο άλλης χώρας;

"Έχω παίξει στο εξωτερικό, έχω αγωνιστεί στην Τουρκία. Είχα κι άλλες στιγμές προτάσεις αλλά απ'την στιγμή που έκανα οικογένεια αποφάσισα ότι το ιδανικό ήταν να μείνω εδώ."

Πως βλέπεις τον φετινό Παναθηναϊκό; Πιστεύεις θα μπορέσει να επιστρέψει στην τετράδα;

"Πιστεύω ότι φέτος το πρωτάθλημα δεν χωράει προβλέψεις. Αν ξεχωρίσουμε ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι ένα σκαλί πιο πάνω, οι υπόλοιπες 8 ομάδες είναι πολύ δυνατές. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλές προσθήκες. Ο πασαδόρος είναι καλός, ο Μπόμπ (σ.σ. Γιορντάνοφ) είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, έκανε προσθήκες πολύ καλών Ελλήνων παικτών και νεαρών. Ουσιαστικά φέτος χτίζει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Το αν θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση και να μπει στην τετράδα, αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Γιατί θα είναι ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα το φετινό, πιστεύω το καλύτερο των τελευταίων 5 ετών και θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και συναγωνισμός."

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει στον Παναθηναϊκό για να έρθει στα επίπεδα παλαιότερων ετών, που διεκδικούσε μέχρι κι ευρωπαϊκά τρόπαια;

"Νομίζω ότι η αλλαγή έχει γίνει ήδη και ότι τα πράγματα μπαίνουν σε μια τροχιά ώστε να γίνουν όλα καλύτερα. Αν συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο που ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βελτιωθούν τα πράγματα. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν πλέον έχουν εικόνες από το πως πρέπει να στηθεί μια ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό, οπότε αν ακολουθήσουν την πορεία αυτή ο Παναθηναϊκός σιγά-σιγά θα επιστρέψει εκεί που αξίζει."

Ποια είναι η άποψή σου για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που εκτός από την ΚΑΕ ανέλαβε πλέον και τον Ερασιτέχνη;

"Νομίζω ήταν η μοναδική κίνηση που μπορούσε να γίνει ώστε ο Ερασιτέχνης να αναβιώσει παλιότερες εποχές. Δεν μπορείς να πεις τίποτα για τον Γιαννακόπουλο. Η οικογένεια έχει αναμορφώσει το μπάσκετ, έχει προσφέρει και στον Ερασιτέχνη και πιστεύω είναι η μόνη που γνωρίζει πως μπορεί να κάνει τον Παναθηναϊκό μεγάλο. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά πράγματα όταν όλα αποδεικνύονται καθημερινά."

Ποια είναι η άποψή σου γενικά για το ελληνικό βόλλεϋ και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται και τι θα πρότεινες για να γίνει καλύτερο;

"Το ελληνικό βόλλεϋ έχει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη κάμψη όσον αφορά το επίπεδο. Από το 2010 και μετά το επίπεδο έχει πέσει, από εκεί που ήταν ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Παραμένει ένα σκληρό κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά και να διορθωθούν πάρα πολλά σε οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο ώστε να ξαναγίνει τόσο δυνατό όσο ήταν πριν."

Τι έχεις να πεις για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που δεν σταμάτησε ποτέ να στηρίζει έμπρακτα το τμήμα;

"Δεν μπορούμε να πούμε απολύτως τίποτα. Μόνο «ευχαριστούμε πολύ»! Χωρίς αυτούς τόσα χρόνια δεν νομίζω ότι το τμήμα θα μπορούσε να συνεχίσει."

Φτάνουμε στο τώρα. Τι ακριβώς συνέβη και δεν επήλθε συμφωνία με την ομάδα το καλοκαίρι;

"Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες. Το μόνο που ελπίζω κι εύχομαι είναι οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν!"

Τέλος, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο που θα διαβάσει την συνέντευξη; 

"Να συνεχίσει να υποστηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί τον Παναθηναϊκό, γιατί η μόνη θέση που του αρμόζει είναι η πρώτη και με την στήριξη και την βοήθεια του κόσμου είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί εκεί."


Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Χρίστο Μπέλο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην καριέρα του και κάθε ευτυχία στην ζωή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.