Συγκινητική η Συνέντευξη Τύπου για το «Παύλος Γιαννακόπουλος»!

Σε έντονα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για το «Παύλος Γιαννακόπουλος», με τους Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Ζέλικο Ομπράντοβιτς να είναι περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένοι από κάθε άλλον.


Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: "Η θέσπιση του τουρνουά ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για έναν άνθρωπο που έκανε τόσα πολλά για το μπάσκετ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Euroleague που έβαλε το τουρνουά στο επίσημο καλεντάρι της, καθώς και τους φίλους μας στη Φενέρ, την Χίμκι και την Μακάμπι. Έχω την ενημέρωση πως στο γήπεδο θα βρίσκονται όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Αυτό θα έκανε πολύ χαρούμενο τον πατέρα μου, που είχε το όνειρο του αδιαίρετου και ενωμένου Παναθηναϊκού."

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό που μας κάλεσε. Για εμένα προσωπικά είναι κάτι ιδιαίτερο. Ξόδεψα 13 χρόνια εδώ, δούλεψα μαζί με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Η συνεισφορά του είναι τεράστια. Είχαμε μία σπουδαία σχέση. Μου έμαθε πολλά πράγματα. Δεν θα ξεχάσω όλα όσα μου έλεγε για την ζωή, για τις αξίες της ζωής, όλα όσα έλεγε στους παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και ευχαριστούμε που μας καλέσατε για να είμαστε μέρος αυτού του τουρνουά.

Το 1992 γνώρισα τον Παύλο Γιαννακόπουλο, σε ένα δείπνο με τον Θανάση. Τότε όλοι καταλάβαιναν πως αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να βοηθήσουν το μπάσκετ. Όλοι ξέρουν την οικογένεια Γιαννακόπουλου, έχουν δημιουργήσει έναν μεγάλο σεβασμό. Όλοι ξέρουν τι έχουν καταφέρει στο μπάσκετ, πόσοι μεγάλοι παίκτες έπαιξαν στον Παναθηναϊκό. Όλοι θα το θυμούνται αυτό. Θέλω να επαναλάβω κάτι. Ήταν μεγάλη μου τιμή να μιλώ μαζί του για την ζωή και για πράγματα εκτός μπάσκετ."

Τσάβι Πασκουάλ: "Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Το τουρνουά γίνεται σπουδαίο με αυτές. Θέλουμε να τιμήσουμε μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θέλουμε να δείξουμε μία καλή εικόνα για τον κόσμο μας.

Πολλές φορές γίνεται κουβέντα για το dna ενός παίκτη που αποσύρθηκε. Όπως ο Διαμαντίδης ή ο Ναβάρο... Το ίδιο συμβαίνει με τον Παύλο Γιαννακόπουλου. Άφησε το στίγμα του, δημιούργησε το dna αυτής της ομάδας. Είναι ένας από τους ανθρώπους που θα θυμόμαστε για πάντα."

Γιώργος Μπαρτζώκας: "Το τουρνουά είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τους επίσημους αγώνες, αλλά αυτό έχει λίγη σημασία. Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο... Δεν θα τον ξεχάσει κανείς. Για το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι μία θρυλική μορφή. Τιμάται σήμερα από καλές ομάδες, από μεγάλους παίκτες, είναι μία καλή ευκαιρία να τον θυμηθούμε για ακόμα μία μέρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, όχι τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι, όσο για αυτά που πρεσβεύει το τουρνουά. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση."

Νέβεν Σπάχια: "Από το 1996 είχα την τιμή και την τύχη να συναντήσω την ομάδα Γιαννακόπουλου. Τώρα είμαι μέρος αυτό του τουρνουά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για όλα όσα έκανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος για το μπάσκετ. Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά, θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος στο γεμάτο γήπεδο. Να τιμήσουμε με τον τρόπο μας τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Θεωρώ πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του μπάσκετ. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του, να δω τι άνθρωπος είναι και τι όραμα έχει για το μπάσκετ. Το όνομά του θα μείνει στην ιστορία με μεγάλα γράμματα."

Νικ Καλάθης: "Θέλω να ευχαριστήσω και τις τρεις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Θέλουμε να τιμήσουμε έναν σπουδαίο άνθρωπο που έδωσε πολλά στο μπάσκετ στην Ευρώπη. Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά που θα έχει και μεγάλη διάρκεια στο μέλλον."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.